Wyjątkowa i niepowtarzalna whisky Single Grain wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i destylowana przy użyciu aparatu Coffeya. Jest to nowy, bardzo obiecujący projekt z destylarni Loch Lomond. Whisky dojrzewała w beczkach po bourbonie a następnie była finiszowana w kombinacji specjalnie przygotowanych beczek z amerykańskiego dębu, które były opiekane m.in. z wykorzystaniem podczerwieni. W efekcie powstała gładka, niezwykle przystępna whisky pełna słodkich, waniliowych aromatów. AROMAT: nuty kwiatowe, ciemne owoce jagodowe (jagody, czarna porzeczka, jeżyna), wanilia, karmel, gorzka czekolada. SMAK: gładka i aksamitna, czerwone jabłka, cytrusy, waniliowe krówki, cukier brązowy. FINISZ: długi, gładki i słodki z nutami brązowego cukru. Ta zamknięta w oryginalnej kwadratowej butelce whisky sprawdzi się zarówno w czystej postaci jak i w Waszych ulubionych koktajlach.