Charakterystyczny bukiet whisky Bell\'s Original pochodzi z użytych w kompozycji jęczmiennych jednosłodowych whisky Blair Athol, Dufftown, Glenkinchie, Caol Ila i Inchgower.
Whisky Singleton of Dufftown charakteryzuje się wyjątkowym procesem produkcji, podczas której łączy się krystalicznie czystą wodę pochodzącą z lokalnego źródła, z najlepszym słodem jęczmiennym i drożdżami. Produkcja odbywa się bardzo powoli, z najwyższą dbałością o każdy szczegół podczas całego procesu wytwarzania. W efekcie powstaje idealnie zbalansowana whisky, która dojrzewa przez dwanaście lat w dębowych beczkach, a następnie rozlewana jest do tradycyjnych butelek w kształcie manierek dmuchanych z niebieskiego szkła.
Najczęściej na świecie nagradzana szkocka whisky typu blend. Wyjątkowa kompozycja 40 szkockich whisky typu \"single malt\" i \"grain\" zawierająca w smaku nuty wanilii i miodu.
Idealna kompozycja whisky single malt dojrzewających przez całe 15 lat w beczkach po sherry lub bourbonie, a następnie mieszanych ze sobą na końcu procesu maturacji.
Johnnie Walker Green Label zawdzięcza swój intensywny, świeży, nieco dymny smak, z akcentami lasu i ziół m. in. 4 składowym whisky: Talisker, Caol Ila, Linkwood i Cragganmore. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Chivas Regal 18 YO to wyjątkowo bogata, złożona mieszanka wielu wyselekcjonowanych whisky słodowych, dobranych przez Master Blendera – Colina Scotta. Podstawą tej whisky jest 18 letni malt z destylarni Strathisla, który jest specjalnie zarezerwowany dla Chivas Real 18 YO. Każda butelka jest sygnowana podpisem twórcy. Każda kropla to 85 nut smakowych, zatem każdy kolejny łyk to nowe doznanie. Krytyk whisky P. Pacult opisuje ją jako „siłę i elegancję zrównoważoną w pełnej harmonii szkockiej whisky, która nie mogłaby być lepsza.”
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
To najwyższej jakości whisky blended, która po długim i powolnym dojrzewaniu jest mieszana i poddawana dalszej maturacji w liczącym ok 100 beczek systemie Solera. System ten składa się z dwóch typów beczek: po sherry oloroso i powtórnie wypalanych. Taka kombinacja nadaje tej whisky cudownej gładkości i intensywności. Jest bardzo aromatyczna z dobrze wyczuwalnymi nutami wzmacnianego wina. Wyczuwamy bogactwo śliwek, rodzynek z delikatnie wędzonym akcentem. Na podniebieniu gładka, obfitująca w gruszkę, cynamon, imbir, cukier brązowy, przechodząca w finiszu w suszone owoce i czarną porzeczkę z muśnięciem tarty cytrynowej.
Intensywna, ciekawa jasna whisky o wyraźnych akcentach kwiatowo-wrzosowych. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Nazwa pochodzi od króla norweskiego Magnusa III, który w XII wieku rządził na wyspach angielskich, w tym na Islay. Butelkowana z mocą 46%, bez filtracji, będąca wizytówką, flagowym produktem firmy. Pochodzi z destylarni, której nazwa ze względów na wymogi kontraktu okryta jest tajemnicą . Dla ułatwienia: destylarnia znajduje się na południu wyspy, pomiędzy Ardbeg i Laphroaig. Dojrzewa w 2nd fill ex bourbon barrels i ma 7 lat. Słodka i intensywnie dymna, ostrzejsza w aromacie ze względu na swój młody wiek, delikatna na języku. Whisky zdobyła najwyższą nagrodę Warsaw Whiskies Awards podczas Whisky Live Warsaw 2018.
Copper Dog Speyside Blended Malt Scotch Whisky 0,7l. Copper Dog to mieszanka ośmiu whisky typu single malt z różnych destylarnii zlokalizowanych w szkockim regionie Speyside, słynącym z najlepszych single malt na świecie. Wyróżnia ją owocowy aromat z nutami miodu, wanilii i cynamonu. W smaku jest świeża i wyrazsta, słodkawo owocowa, z delikatnym korzennym finiszem. Na etykiecie każdej butelki widnieje podpis Master Blendera oraz unikatowy numer. Pomysl na Copper Dog narodzil się w hotelu Craigellachie, który mieści się w centrum Speyside. Wybudowny w 1893 był miejscem często odwiedzanym przez pracowników lokalnch destylarni, którzy w hotelowym pubie opowiadali swoje opowieści. Smaku ich historiom dodawał trunek nalewany z miedzianych fiolek z korkiem (nazywanych Copper Dog), w których wykradali z destylarni odrobine ulubionej whisky. Zainspirowany tymi historiami Hotel zaczerpnął nazwę Copper Dog oraz stworzył whisky o tej samej nazwie.
Receptura whisky Cardhu została opracowana przez siostry Cumming, które nadały jej bogatą, gładką osobowość o szlachetnym smaku. Dedykowany kobietom, ale i wśród mężczyzn ma wielką grupę wielbicieli. Zachwyca barwą starego złota, trawiastym aromatem przeplecionym pomarańczowym akcentem oraz słodkim smakiem z subtelną nutą mlecznej czekolady. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Projekt Glenfiddich IPA został stworzony we współpracy z małym, lokalnym browarem rzemieślniczy pochodzącym z regiony Speyside, który dzieli z Glenfiddich pasję kreowania nowych i innowacyjnych smaków. Efektem wspólnej pracy jest pierwsza w historii whisky single malt finiszowana w beczkach po piwie, nasycona rześkimi nutami cytrusowymi oraz wyrazistymi akcentami chmielu z beczek w których wcześniej leżakowało piwo IPA.
Piętnastoletnia whisky zawdzięczająca swój wyrazisty charakter procesowi selektywnego dojrzewania, podczas którego część alkoholu leżakuje w beczkach z dębu francuskiego. Dąb szypułkowy jest ścinany w regionie Dordogne we Francji, gdzie bywa wykorzystywany do starzenia koniaków. Jego niska gęstość sprawia, że whisky wnika głęboko w drewno, co pozwala uzyskać wyjątkową i przyjemną dla podniebienia wyrazistość smaku. Proces, ten zwiększa intensywność aromatu whisky, pozwalając uzyskać bogaty, kremowy finisz.\nBarwa: głęboka, intensywnie złota\nZapach: kremowy, bogaty, z nutami maślanymi\nSmak: owocowo-orzechowy, korzenny, z nutą słodkich migdałów\nFinisz: długi, korzenny, z nutami migdałów
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.