Charakterystyczny bukiet whisky Bell\'s Original pochodzi z użytych w kompozycji jęczmiennych jednosłodowych whisky Blair Athol, Dufftown, Glenkinchie, Caol Ila i Inchgower.
Cechą charakterystyczną GLEN TURNER jest podwójny proces starzenia w dwóch rodzajach beczek (DOUBLE CASK). Po pierwszym okresie 5-6 lat dojrzewania w dębowych beczkach, w kolejnym etapie przez co najmniej 8 miesięcy leżakuje w beczkach po Porto. Dzięki temu uzyskuje wyraźny charakter dębu, jak i głębię, delikatność i słodycz Porto. Wyróżnia się doskonale zbalansowanym smakiem z wyczuwalnymi nutami wanilii i przypraw korzennych, dodatkowo wzbogaconym owocowymi aromatami oraz długim karmelowym finiszem z nutką dębu.
Lekka i łagodna whisky w 100% z jęczmienia dojrzewająca średnio ok 7 lat w beczkach po bourbonie, z których większość stanowią beczki z tzw. pierwszego nalewu
Łączy w sobie dojrzałe whisky z wielu destylarni Speyside, które również dojrzewały w dębowym amerykańskim dębie. Następnie zostały wykończone w beczkach po Sherry Oloroso z bardzo mocno wypalanymi wiekami z amerykańskiego dębu, które wzmacniają bogactwo, głębię i pikantne smaki wanilii.
Idealne wprowadzenie do świata smaków, delikatny dym i słodycz w perfekcyjnej równowadze. W barwie bursztynowozłota, roztacza aromaty wanilii, przypraw korzennych i cytrusów. Na podniebieniu wyczuwalne smaki cynamonu, gruszki i orzechów pecan. Pozostawia w ustak posmak toffi.
Old Smuggler to wyśmienita mieszana szkocka whisky typu blended z tradycją sięgającą 1835 roku. Swoją nazwę (smuggler – z ang. przemytnik) czerpie z historii szkockiej whisky: podatki nałożone w osiemnastym wieku na producentów tego trunku, zmusiły ich do ukrywania się i przemycania tego drogocennego alkoholu. Stworzona została przez dwóch przedsiębiorców zajmujących się whisky, braci Stodart, osiadłych w Glasgow po roku 1835. Twórcy jej wsławili się tym, że jako pierwsi używali beczek po Sherry do zestawiania swoich blendów. Dzięki temu Old Smuggler przechowywany latami w dębowych beczkach dojrzewał i odkrywał zbalansowany charakter i bogactwo swojego smaku. Whisky Single Malt, które są używane do zestawiania tego produktu, pochodzą z regionu Speyside. Charakterystyczną cechą jest pękata butelka, która wyróżnia ten produkt na rynku
Znakomity, bogaty 18-letni single malt z destylarni Loch Lomond, który swoją nazwę wziął od największej wyspy śródlądowej na Wyspach Brytyjskich (zlokalizowanej na jeziorze Loch Lomond). To whisky o mocnym dębowym charakterze znakomicie skomponowanym z akcentami letniej trawy, owoców tropikalnych i cytrusów. Najlepsze beczki, w których destylaty dojrzewały przez minimum 18-lat zostały specjalnie wybrane przez szefa bednarzy. Przed zabutelkowaniem whisky nie była filtrowana na zimno. Nos bogaty i pełen głębokich aromatów miodu wrzosowego, karmelu, słodu i dębiny. W smaku dobrze zbudowana, o wyraźnym dębowym charakterze połączonym z nutami ananasa, mango, kiwi, wanilii i akcentami cytrusów w tle. Finisz długi, rozgrzewający z wyczuwalną dębiną i ciastem imbirowym.
MacNair’s Non Age – szkocka Blended Malt whisky bez określenia wieku w składzie której znajdziemy mocno torfowe single malty z Islay i Speyside oraz nietorfowe whisky z destylarni GlenAllachie. Whisky zostały specjalnie wyselekcjonowane przez Billego Walkera. Beczki wykorzystane w procesie dojrzewania to: 1st fill Bourbon, Virgin Oak, Sherry Oloroso i Red Wine Cask. Whisky nie była barwiona karmelem i nie została poddana procesowi filtracji na zimno. Zabutelkowano ją z mocą 46% specjalnie dla podkreślenia smaku. Zapach: nuty torfu, słodycz jęczmienia i gorzka czekolada Smak: pełna, krągła, torf, wanilia, słodycz ziarna jęczmienia, mirt bagienny, taniny i słodkie przyprawy. Nazwa Lum Reek pochodzi od powiedzenia Lang may yer lum reek (dosłowne znaczenie \'long may your chimney smoke’) formy toastu i życzenia komuś długiego życia w dobrym zdrowiu… Marka MacNair’s została zakupiona przez The GlenAllachie Distillers od Pernod Ricard w październiku 2017 roku. Harvey MacNair & Company Limited powstała już w 1857 roku. Flagowym produktem działającej w Glasgow firmy zajmującej się mieszaniem, butelkowaniem i okazjonalną destylacją był MacNair’s Special Reserve Blended Scotch Whisky. Intencją GlenAllachie stało się ożywienie marki i przywrócenie jej należnego miejsca wśród whisky mieszanych klasy premium. Tak odrodził się – blended malt MacNair’s.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.