Charakterystyczny bukiet whisky Bell\'s Original pochodzi z użytych w kompozycji jęczmiennych jednosłodowych whisky Blair Athol, Dufftown, Glenkinchie, Caol Ila i Inchgower.
Piętnastoletni single malt pochodzi z destylarni Glenburgie i stanowi serce blendu Ballantine\'s. Charakteryzują go intensywne owocowe nuty i miodowa słodycz.\nBarwa: czystego złota\nZapach: idealnie zrównoważony, aromaty świeżych, czerwonych jabłek i czarnej porzeczki, zbalansowane słodyczą plastra miodu\nSmak: pełny i kremowy, o aksamitnie gładkiej konsystencji miodu, z bogatą nutą pomarańczy\nFinisz: bardzo długi, słodki i okrągły
Destylarnię Miltonduff założono w 1824 roku, w Elgin, drugim co do znaczenia ośrodku przemysłu gorzelniczego w Speyside w Szkocji. Miltonduff jest podstawą blendu Ballantine\'s, wnosząc do smaku wyjątkowe ciepło i złożoność. Whisky ta dojrzewa w beczkach po bourbonie.\nBarwa: miodowego złota\nZapach: bogaty, owocowy i słodki; aromaty brzoskwiń w syropie, soczystej pomarańczy i kremowego toffi z nutą prażonych migdałów\nSmak: pełen słodyczy, bogaty w aromaty kwiatowe; z mleczną czekoladą i nutą przypraw\nFinisz: bardzo długi, ciepły i słodki
GLENMORANGIE 18 YEARS OLD to szlachetna odmiana\nwzbogacona dzięki powolnemu dojrzewaniu w beczkach\npo najlepszym bourbonie (15 lat), po którym jej część jest\nprzenoszona do beczek po sherry w celu dodatkowego\ndojrzewania (3 lata). W tej odmianie owocowa złożoność\nGlenmorangie przeplata się z wytrawną nutą orzechową\nOloroso. Wyróżniająca się whisky o bogatym bukiecie i pełnym,\nzaokrąglonym smaku.
Elegancka i pełna, jest wierna swej galickiej\nnazwie oznaczającej „ciepło i namiętność\".\nCiepło i namiętność odnajdziemy w aromatach\nrodzynek w czekoladzie, karmelizowanych\nmoreli, miodu i toffee. Nuty cytrusowe\nustępują miejsca palonemu cukrowi, orzechowi\nlaskowemu i miękkości godnej crème brûlée.\nLASANTA przez dziesięć lat dojrzewa w beczce\npo bourbonie. Jej bogactwo i głębia smaku są\nnatomiast triumfem dodatkowego dojrzewania\nw ręcznie wyselekcjonowanych beczkach,\npo hiszpańskiej sherry Oloroso oraz Pedro\nXimenez.
15-letnia luksusowa szkocka whisky typu blended. Swój charakter zawdzięcza leżakowaniu w beczkach po koniaku z regionu Grande Champagne, które nadały jej niespotykanie wyrafinowany, owocowy i jedwabisty smak.\nBarwa: intensywnie złoty\nZapach: bogaty i pełen słodyczy, skoncentrowane nuty duszonego czerwonego jabłka, domowej marmolady pomarańczowej, miodu, cynamonu i wilgotnych rodzynek sułtańskich\nSmak: niezwykle gładki i owocowy, nuty gotowanych gruszek wymieszanych z karmelowym toffi, o aksamitnej konsystencji\nFinisz: zaokrąglony, z odrobiną wanilii
Nowość w ofercie destylarni Loch Lomond – torfowa edycja popularnej whisky Loch Lomond single grain. Whisky została wyprodukowana z mocno torfowego słodu jęczmiennego, była destylowana w aparacie do destylacji ciągłej, a następnie dojrzewała w beczkach po bourbonie pierwszego i ponownego napełnienia.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.