Bacardi Carta Negra to intensywny w smaku rum łączący w sobie aromaty dębu, skórki pomarańczy i melasy. Spróbuj z colą lub shotach zagryzanych ćwiartką pomarańczy posypaną cynamonem.
BACARDI rum spotyka się z kokosem. Co może lepiej oddać atmosferę lata, słońca i plaży?! Ta doskonała mieszanka rumu i esencji prawdziwego kokosa sprawi, że poczujesz się jak na Karaibach nawet wtedy, gdy za oknem burza i śnieg.
Oryginalny rum z Wysp Karaibskich destylowany w tradycyjnych alembikach. Następnie dojrzewa w dębowych beczkach przez okres 12-24 miesięcy. Specjalna kompozycja ziół dodawana w procesie produkcji tworzy niepowtarzalny smak, który zachwyca swoją gładkością i złożonym charakterem, w którym dominują akcenty mocnego espresso, karmelu, imbiru oraz goździków.
Captain Morgan Black Jamaica Rum wytwarzany jest na bazie melasy, która powstaje z trzciny cukrowej. Głęboki, złożony aromat długo dojrzewającego w dębowych beczkach tradycyjnego trunku kapitanów, żeglarzy i piratów.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.