Oryginalny, old-schoolowy Sailor Jerry przygotowany wyłącznie na bazie rumów karaibskich wzbogaconych unikalną mieszanką przypraw. Wyróżnia się przyjemnym smakiem wanilii i korzennych przypraw z nutą słodkiego toffee.
Añejo to doświadczenie, które sprawia że każdy dzień jest bardziej wyjątkowy. Dojrzewa do 5 lat w specjalnie wyselekcjonowanych beczkach z amerykańskiego dębu w których wcześniej dojrzewał Bourbon. Specjalny proces destylacji usuwa wiele alkoholi, które inne rumy pozostawiają. W rezultacie powstaje delikatny jednak niezbyt słodki rum o niezapomnianym smaku.
Tanduay Rum z Filipin to jeden z najpopularniejszych azjatyckich wariantów rumu. Tanduay Gold Rum jest przechowywany przez pełne 7 lat w dawnych beczkach po Bourbonie z USA i teraz zdobył dobrą opinię wśród koneserów w USA. W Niemczech i Europie rum Tanduay nadal jest jednym z poufnych wskazówek i jeszcze nie zdobył swoich ostróg. Rum Tanduay z Filipin ma wszystko, czego oczekuje się od rumu premium w tym kraju. Dzięki 7-letniemu okresowi leżakowania w beczkach po burbonie, rum nabiera klasycznych nut wanilii i karmelu oraz pięknego koloru między złotem a bursztynem. W 1-litrowej butelce ten rum premium z Filipin ma bardzo dobry stosunek ceny do jakości.
Captain Morgan Black Jamaica Rum wytwarzany jest na bazie melasy, która powstaje z trzciny cukrowej. Głęboki, złożony aromat długo dojrzewającego w dębowych beczkach tradycyjnego trunku kapitanów, żeglarzy i piratów.
Rum BACARDÍ Carta Oro łączy w sobie bogate, kojące smaki, takie jak wanilia, maślany karmel, prażone migdały i słodkie nuty bananowe zrównoważone ciepłą skórką pomarańczową i lekkim dębowym finiszem.
Captain Morgan Original Spiced to czysty, karaibski rum poddawany potrójnej destylacji. Jego wyjątkowy smak bierze się między innymi z procesu przechowywania - leżakuje tylko w dębowych beczkach po bourbonie. Charakterystyczną nutę smakową zawdzięcza sekretnym przyprawom, które w czasie dojrzewania uwydatniają waniliowy smak i aromat.
Złoty, starzony rum, z głębokim i wielopoziomowym smakiem przede wszystkim suszonych owoców i dębowej wanilii.\nDoskonały do miksowania - dostarcza unikalnych wrażeń smakowych w wielu koktajlach bazujących na ciemnym rumie, ale nadaje się również do picia samemu - tylko z dodatkiem lodu.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.