Miód pitny - najszlachetniejszy polski trunek.\nOd ponad 1000 lat, produkowany z naturalnego miodu pszczelego zgodnie z tradycją najstarszej miodosytni. Przez wieki zajmował honorowe miejsce na arystokratycznych stołach.
Powstaje z miodu nektarowego ciemnego o zdecydowanym smaku i zapachu z dodatkami korzenno-ziołowymi. Posiada subtelny aromat złagodzony miękkością ziół alpejskich. Typ miodów pitnych produkowany z brzeczki miodowej powstałej z mieszania 1 objętości miodu i 2 objętości wody. Do osiągnięcia dojrzałości musi leżakować około 2 lat. Zawiera 13% alkoholu.
Miód pitny o wyrazistym, głębokim bukiecie smakowym. Produkowany z dodatkiem owoców maliny i dzikiej róży. Produkowany z brzeczki miodowej z miodu pszczelego nektarowego i wody, w proporcji: 1 objetość miodu i 0,5 objetości wody. W trakcie wieloletniego okresu dojrzewania staje się stabilny o pełnej klarowności. Zawartość alkoholu 16%.
Dwójniak to tradycyjny miód pitny – podobnie jak półtorak – zaliczany do grupy miodów królewskich. Charakteryzujący się idealną proporcją brzeczki miodowej – jedną część objętości miodu i jedna część objętości wody. \nMiód ten zapakowany w kamionkę z komórkami pszczelimi idealnie sprawdzi się na prezent czy upominek.
Dwójniak Kurpiowski to jeden z pierwszych miodów syconych w Spółdzielni. Wyważony smak powstaje dzięki idealnym proporcjom brzeczki miodowej, w której skład wchodzi miód pszczeli i woda w proporcji: 1 objętość miodu i 1 objętość wody.\nMiód ten jest umiarkowanie słodki i niesamowicie krzepiący po podgrzaniu. A na dodatek ma ów pożądany winny, wyważony smak.
Żeby uniknąć ukąszeń, ostrożnie otwórz butelkę i powoli delektuj się tym najmiodniejszym smakiem.\nW okresie letnim najlepiej spożywać na świeżym powietrzu, natomiast zimą w pomieszczeniach. Po wszystkim zadaj sobie jedno bardzo ważne pytanie: Bee or not two Bee?
Odpowiednio dobrany zestaw przypraw korzennych nadaje mu harmonijny smak i zapach. Jest produkowany z dodatkiem soku z czarnej porzeczki. Produkowany z miodu pszczelego nektarowego o łagodnym smaku. Powstaje z brzeczki w proporcji 1 objetość miodu i 1 objetość wody. Kilkuletni okres dojrzewania zapewnia mu głebię smaku i aromatu. Zawiera 16% alkoholu.
Miód pitny trójniak powstaje z brzeczki miodowej w proporcji 1 objętość miodu + 2 objętości wody. \nBarwa jasno słomkowa, w konsystencji dosyć lekki.\nJeden z pierwszych trójniaków syconych przez Spółdzielnię.\nIdealnie sprawdzi się na świątecznym stole zastępując wino. Nadaje się do wytrawnych potraw, mięs, makaronów, serów.
Miód pitny trójniak powstaje z brzeczki miodowej w proporcji 1 objętość miodu + 2 objętości wody. \nBarwa jasno słomkowa, w konsystencji dosyć lekki. Nadaje się do wytrawnych potraw, mięs, makaronów, serów.
Miód pitny o niepowtarzalnym smaku i aromacie. Głębię smaku i delikatność zawdzięcza zachowaniu odpowiednich proporcji sycenia (1 objętość miodu + 1 objętość wody).\nUnikatowa kamionka w połączeniu z tradycyjnym trunkiem, czyni z niego klasyczny, niezobowiązujący prezent.\nIdealnie komponuje się z potrawami z kaczki, jagnięciny i dań z czerwonego mięsa a także serów.
Wytwarzany na miodach nektarowych o silnym aromacie i ostrym smaku. Najbardziej wytrawny wśród wszystkich rodzajów miodów pitnych. Podawany bywa tak jak wino, do posiłku. Najlżejszy typ miodów pitnych ( 1 objętość miodu + 3 objętości wody)
Zachowuje wartości miodów pszczelich, ponieważ nie jest poddawany obróbce termicznej. Swój miodowy zapach i lekko słodki, wyjątkowy smak zawdzięcza starannie wyselekcjonowanym szlachetnym miodom pszczelim pochodzących między innymi z terenów Warmii i Mazur. Schłodzony doskonale smakuje latem, a zimą wspaniale rozgrzewa. Wytwarzany według tradycyjnej staropolskiej receptury: na jedną objętość miodu pszczelego przypadają dwie objętości wody. Zawartość alkoholu 13% obj.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.