Miód pitny trójniak powstaje z brzeczki miodowej w proporcji 1 objętość miodu + 2 objętości wody. \nBarwa jasno słomkowa, w konsystencji dosyć lekki. Nadaje się do wytrawnych potraw, mięs, makaronów, serów.
Miód pitny - najszlachetniejszy polski trunek.\nOd ponad 1000 lat, produkowany z naturalnego miodu pszczelego zgodnie z tradycją najstarszej miodosytni. Przez wieki zajmował honorowe miejsce na arystokratycznych stołach.
Wytwarzany na miodach nektarowych o silnym aromacie i ostrym smaku. Najbardziej wytrawny wśród wszystkich rodzajów miodów pitnych. Podawany bywa tak jak wino, do posiłku. Najlżejszy typ miodów pitnych ( 1 objętość miodu + 3 objętości wody)
Dwójniak Kurpiowski to jeden z pierwszych miodów syconych w Spółdzielni. Wyważony smak powstaje dzięki idealnym proporcjom brzeczki miodowej, w której skład wchodzi miód pszczeli i woda w proporcji: 1 objętość miodu i 1 objętość wody.\nMiód ten jest umiarkowanie słodki i niesamowicie krzepiący po podgrzaniu. A na dodatek ma ów pożądany winny, wyważony smak.
Zachowuje wartości miodów pszczelich, ponieważ nie jest poddawany obróbce termicznej. Wysokiej klasy Trójniak, który swoją harmonijną i zrównoważoną słodycz zawdzięcza długiemu okresowi leżakowania. Szczypta przypraw korzennych i dodatek ziół podkreślił doskonały smak, który idealnie komponuje się zarówno z daniami mięsnymi, jak i rybnymi. Wytwarzany według tradycyjnej staropolskiej receptury: na jedną objętość miodu pszczelego przypadają dwie objętości wody. Zawartość alkoholu 13% obj.
Miód pitny trójniak powstaje z brzeczki miodowej w proporcji 1 objętość miodu + 2 objętości wody. \nBarwa jasno słomkowa, w konsystencji dosyć lekki. Sporządzony z miodu nektarowego z dodatkiem przypraw korzennych w celu uzyskania harmonii smaku i aromatu
Miód pitny o wyrazistym, głębokim bukiecie smakowym. Produkowany z brzeczki miodowej z miodu pszczelego nektarowego i wody, w proporcji: 1 objętość miodu i 0,5 objętości wody. W trakcie wieloletniego okresu dojrzewania staje się stabilny o pełnej klarowności.\nFlagowy produkt APISu, nagradzany podczas wielu konkursów w kraju, jak i za granicą. Uzyskał najwyższa ocenę w rankingu Ratebeer.
Wieloletnia tradycja zielarska mnichów z Tyńca pozwoliła na sporządzenie wyjątkowej receptury o wysublimowanym ziołowo-korzennym smaku z nutą aromatycznej pomarańczy. To doskonała propozycja na chłodne jesienno - zimowe wieczory. Trunek można podawać podgrzany (nie gotować) - uwalnia wówczas swoje bogactwo aromatów, a uzupełniony Twoimi własnymi dodatkami podkreśli wyjątkowy smak. Wyśmienicie pasuje również schłodzony - przyniesie orzeźwienie w letnie dni.
Miód pitny trójniak powstaje z brzeczki miodowej w proporcji 1 objętość miodu + 2 objętości wody. \nBarwa dość ciemna, miód bardzo wytrawny, ziołowy. Cierpkość pochodząca z owocu aronii, na końcu charakterystyczna goryczka korzennych przypraw. Nadaje się do deserów wzbogacając słodycz, a przy tym nadając lekko cierpkawy posmak.
Dwójniak to tradycyjny miód pitny – podobnie jak półtorak – zaliczany do grupy miodów królewskich. Charakteryzujący się idealną proporcją brzeczki miodowej – jedną część objętości miodu i jedna część objętości wody. \nMiód ten zapakowany w kamionkę z komórkami pszczelimi idealnie sprawdzi się na prezent czy upominek.
Zachowuje wartości miodów pszczelich, ponieważ nie jest poddawany obróbce termicznej. Wyciąg z ziół i przypraw oraz z kory dębu nadaje Dwójniakowi Grunwaldzkiemu ciemnobursztynową barwę, wyrazisty korzenny charakter oraz wyszukany smak. Dwójniak Grunwaldzki produkowany jest według tradycyjnej staropolskiej receptury: na jedną objętość miodu pszczelego przypada jedna objętość wody. Zawartość alkoholu 16% obj.
Miód pitny trójniak powstaje z brzeczki miodowej w proporcji 1 objętość miodu + 2 objętości wody. \nBarwa jasno słomkowa, w konsystencji dosyć lekki.\nJeden z pierwszych trójniaków syconych przez Spółdzielnię.\nIdealnie sprawdzi się na świątecznym stole zastępując wino. Nadaje się do wytrawnych potraw, mięs, makaronów, serów.
Powstaje z miodu nektarowego ciemnego o zdecydowanym smaku i zapachu z dodatkami korzenno-ziołowymi. Posiada subtelny aromat złagodzony miękkością ziół alpejskich. Typ miodów pitnych produkowany z brzeczki miodowej powstałej z mieszania 1 objętości miodu i 2 objętości wody. Do osiągnięcia dojrzałości musi leżakować około 2 lat. Zawiera 13% alkoholu.
Wieloletnia tradycja zielarska mnichów z Tyńca pozwoliła na sporządzenie wyjątkowej receptury o wysublimowanym ziołowo-korzennym smaku z mieszanką aromatycznych ziołowych przypraw. To doskonała propozycja na chłodne jesienno - zimowe wieczory. Trunek można podawać podgrzany (nie gotować) - uwalnia wówczas swoje bogactwo aromatów, a uzupełniony Twoimi własnymi dodatkami podkreśli wyjątkowy smak. Wyśmienicie pasuje również schłodzony - przyniesie orzeźwienie w letnie dni.
Odpowiednio dobrany zestaw przypraw korzennych nadaje mu harmonijny smak i zapach. Jest produkowany z dodatkiem soku z czarnej porzeczki. Produkowany z miodu pszczelego nektarowego o łagodnym smaku. Powstaje z brzeczki w proporcji 1 objetość miodu i 1 objetość wody. Kilkuletni okres dojrzewania zapewnia mu głebię smaku i aromatu. Zawiera 16% alkoholu.
Odpowiednio dobrany zestaw przypraw korzennych nadaje mu harmonijny smak i zapach. Jest produkowany z dodatkiem soku z czarnej porzeczki. Produkowany z miodu pszczelego nektarowego o łagodnym smaku. Powstaje z brzeczki w proporcji 1 objetość miodu i 1 objetość wody. Kilkuletni okres dojrzewania zapewnia mu głebię smaku i aromatu. Zawiera 16% alkoholu.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.