Miód pitny trójniak powstaje z brzeczki miodowej w proporcji 1 objętość miodu + 2 objętości wody. \nBarwa dość ciemna, miód bardzo wytrawny, ziołowy. Cierpkość pochodząca z owocu aronii, na końcu charakterystyczna goryczka korzennych przypraw. Nadaje się do deserów wzbogacając słodycz, a przy tym nadając lekko cierpkawy posmak.
Dwójniak to tradycyjny miód pitny – podobnie jak półtorak – zaliczany do grupy miodów królewskich. Charakteryzujący się idealną proporcją brzeczki miodowej – jedną część objętości miodu i jedna część objętości wody. \nMiód ten zapakowany w kamionkę z komórkami pszczelimi idealnie sprawdzi się na prezent czy upominek.
Zachowuje wartości miodów pszczelich, ponieważ nie jest poddawany obróbce termicznej. Swój miodowy zapach i lekko słodki, wyjątkowy smak zawdzięcza starannie wyselekcjonowanym szlachetnym miodom pszczelim pochodzących między innymi z terenów Warmii i Mazur. Schłodzony doskonale smakuje latem, a zimą wspaniale rozgrzewa. Wytwarzany według tradycyjnej staropolskiej receptury: na jedną objętość miodu pszczelego przypadają dwie objętości wody. Zawartość alkoholu 13% obj.
Miód pitny trójniak powstaje z brzeczki miodowej w proporcji 1 objętość miodu + 2 objętości wody. \nBarwa jasno słomkowa, w konsystencji dosyć lekki.\nJeden z pierwszych trójniaków syconych przez Spółdzielnię.\nIdealnie sprawdzi się na świątecznym stole zastępując wino. Nadaje się do wytrawnych potraw, mięs, makaronów, serów.
Wytwarzany na miodach nektarowych o silnym aromacie i ostrym smaku. Najbardziej wytrawny wśród wszystkich rodzajów miodów pitnych. Podawany bywa tak jak wino, do posiłku. Najlżejszy typ miodów pitnych ( 1 objętość miodu + 3 objętości wody)
Miód pitny trójniak powstaje z brzeczki miodowej w proporcji 1 objętość miodu + 2 objętości wody. \nBarwa jasno słomkowa, w konsystencji dosyć lekki. Nadaje się do wytrawnych potraw, mięs, makaronów, serów.
Miód pitny - najszlachetniejszy polski trunek.\nOd ponad 1000 lat, produkowany z naturalnego miodu pszczelego zgodnie z tradycją najstarszej miodosytni. Przez wieki zajmował honorowe miejsce na arystokratycznych stołach.
Miód pitny o wyrazistym, głębokim bukiecie smakowym. Produkowany z dodatkiem owoców maliny i dzikiej róży. Produkowany z brzeczki miodowej z miodu pszczelego nektarowego i wody, w proporcji: 1 objetość miodu i 0,5 objetości wody. W trakcie wieloletniego okresu dojrzewania staje się stabilny o pełnej klarowności. Zawartość alkoholu 16%.
Miód pitny trójniak powstaje z brzeczki miodowej w proporcji 1 objętość miodu + 2 objętości wody. \nBarwa jasno słomkowa, w konsystencji dosyć lekki. Sporządzony z miodu nektarowego z dodatkiem przypraw korzennych w celu uzyskania harmonii smaku i aromatu
Zachowuje wartości miodów pszczelich, ponieważ nie jest poddawany obróbce termicznej. Wyciąg z ziół i przypraw oraz z kory dębu nadaje Dwójniakowi Grunwaldzkiemu ciemnobursztynową barwę, wyrazisty korzenny charakter oraz wyszukany smak. Dwójniak Grunwaldzki produkowany jest według tradycyjnej staropolskiej receptury: na jedną objętość miodu pszczelego przypada jedna objętość wody. Zawartość alkoholu 16% obj.
Wieloletnia tradycja zielarska mnichów z Tyńca pozwoliła na sporządzenie wyjątkowej receptury o wysublimowanym ziołowo-korzennym smaku z mieszanką aromatycznych ziołowych przypraw. To doskonała propozycja na chłodne jesienno - zimowe wieczory. Trunek można podawać podgrzany (nie gotować) - uwalnia wówczas swoje bogactwo aromatów, a uzupełniony Twoimi własnymi dodatkami podkreśli wyjątkowy smak. Wyśmienicie pasuje również schłodzony - przyniesie orzeźwienie w letnie dni.
Odpowiednio dobrany zestaw przypraw korzennych nadaje mu harmonijny smak i zapach. Jest produkowany z dodatkiem soku z czarnej porzeczki. Produkowany z miodu pszczelego nektarowego o łagodnym smaku. Powstaje z brzeczki w proporcji 1 objetość miodu i 1 objetość wody. Kilkuletni okres dojrzewania zapewnia mu głebię smaku i aromatu. Zawiera 16% alkoholu.
Powstaje z miodu nektarowego ciemnego o zdecydowanym smaku i zapachu z dodatkami korzenno-ziołowymi. Posiada subtelny aromat złagodzony miękkością ziół alpejskich. Typ miodów pitnych produkowany z brzeczki miodowej powstałej z mieszania 1 objętości miodu i 2 objętości wody. Do osiągnięcia dojrzałości musi leżakować około 2 lat. Zawiera 13% alkoholu.
Wieloletnia tradycja zielarska mnichów z Tyńca pozwoliła na sporządzenie wyjątkowej receptury o wysublimowanym ziołowo-korzennym smaku z nutą aromatycznej pomarańczy. To doskonała propozycja na chłodne jesienno - zimowe wieczory. Trunek można podawać podgrzany (nie gotować) - uwalnia wówczas swoje bogactwo aromatów, a uzupełniony Twoimi własnymi dodatkami podkreśli wyjątkowy smak. Wyśmienicie pasuje również schłodzony - przyniesie orzeźwienie w letnie dni.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.