Wytwarzany na miodach nektarowych o silnym aromacie i ostrym smaku. Najbardziej wytrawny wśród wszystkich rodzajów miodów pitnych. Podawany bywa tak jak wino, do posiłku. Najlżejszy typ miodów pitnych ( 1 objętość miodu + 3 objętości wody)
Miód pitny - najszlachetniejszy polski trunek.\nOd ponad 1000 lat, produkowany z naturalnego miodu pszczelego zgodnie z tradycją najstarszej miodosytni. Przez wieki zajmował honorowe miejsce na arystokratycznych stołach.
Odpowiednio dobrany zestaw przypraw korzennych nadaje mu harmonijny smak i zapach. Jest produkowany z dodatkiem soku z czarnej porzeczki. Produkowany z miodu pszczelego nektarowego o łagodnym smaku. Powstaje z brzeczki w proporcji 1 objetość miodu i 1 objetość wody. Kilkuletni okres dojrzewania zapewnia mu głebię smaku i aromatu. Zawiera 16% alkoholu.
Miód pitny o wyrazistym, głębokim bukiecie smakowym. Produkowany z dodatkiem owoców maliny i dzikiej róży. Produkowany z brzeczki miodowej z miodu pszczelego nektarowego i wody, w proporcji: 1 objetość miodu i 0,5 objetości wody. W trakcie wieloletniego okresu dojrzewania staje się stabilny o pełnej klarowności. Zawartość alkoholu 16%.
Wieloletnia tradycja zielarska mnichów z Tyńca pozwoliła na sporządzenie wyjątkowej receptury o wysublimowanym ziołowo-korzennym smaku z nutą aromatycznej pomarańczy. To doskonała propozycja na chłodne jesienno - zimowe wieczory. Trunek można podawać podgrzany (nie gotować) - uwalnia wówczas swoje bogactwo aromatów, a uzupełniony Twoimi własnymi dodatkami podkreśli wyjątkowy smak. Wyśmienicie pasuje również schłodzony - przyniesie orzeźwienie w letnie dni.
Zachowuje wartości miodów pszczelich, ponieważ nie jest poddawany obróbce termicznej. Wysokiej klasy Trójniak, który swoją harmonijną i zrównoważoną słodycz zawdzięcza długiemu okresowi leżakowania. Szczypta przypraw korzennych i dodatek ziół podkreślił doskonały smak, który idealnie komponuje się zarówno z daniami mięsnymi, jak i rybnymi. Wytwarzany według tradycyjnej staropolskiej receptury: na jedną objętość miodu pszczelego przypadają dwie objętości wody. Zawartość alkoholu 13% obj.
Miód pitny trójniak powstaje z brzeczki miodowej w proporcji 1 objętość miodu + 2 objętości wody. \nBarwa jasno słomkowa, w konsystencji dosyć lekki.\nJeden z pierwszych trójniaków syconych przez Spółdzielnię.\nIdealnie sprawdzi się na świątecznym stole zastępując wino. Nadaje się do wytrawnych potraw, mięs, makaronów, serów.
Miód pitny trójniak powstaje z brzeczki miodowej w proporcji 1 objętość miodu + 2 objętości wody. \nBarwa jasno słomkowa, w konsystencji dosyć lekki. Sporządzony z miodu nektarowego z dodatkiem przypraw korzennych w celu uzyskania harmonii smaku i aromatu
Zachowuje wartości miodów pszczelich, ponieważ nie jest poddawany obróbce termicznej. Wyciąg z ziół i przypraw oraz z kory dębu nadaje Dwójniakowi Grunwaldzkiemu ciemnobursztynową barwę, wyrazisty korzenny charakter oraz wyszukany smak. Dwójniak Grunwaldzki produkowany jest według tradycyjnej staropolskiej receptury: na jedną objętość miodu pszczelego przypada jedna objętość wody. Zawartość alkoholu 16% obj.
Zachowuje wartości miodów pszczelich, ponieważ nie jest poddawany obróbce termicznej. Swój miodowy zapach i lekko słodki, wyjątkowy smak zawdzięcza starannie wyselekcjonowanym szlachetnym miodom pszczelim pochodzących między innymi z terenów Warmii i Mazur. Schłodzony doskonale smakuje latem, a zimą wspaniale rozgrzewa. Wytwarzany według tradycyjnej staropolskiej receptury: na jedną objętość miodu pszczelego przypadają dwie objętości wody. Zawartość alkoholu 13% obj.
Dwójniak to tradycyjny miód pitny – podobnie jak półtorak – zaliczany do grupy miodów królewskich. Charakteryzujący się idealną proporcją brzeczki miodowej – jedną część objętości miodu i jedna część objętości wody. \nMiód ten zapakowany w kamionkę z komórkami pszczelimi idealnie sprawdzi się na prezent czy upominek.
Miód pitny trójniak powstaje z brzeczki miodowej w proporcji 1 objętość miodu + 2 objętości wody. \nBarwa dość ciemna, miód bardzo wytrawny, ziołowy. Cierpkość pochodząca z owocu aronii, na końcu charakterystyczna goryczka korzennych przypraw. Nadaje się do deserów wzbogacając słodycz, a przy tym nadając lekko cierpkawy posmak.
Miód pitny trójniak powstaje z brzeczki miodowej w proporcji 1 objętość miodu + 2 objętości wody. \nBarwa jasno słomkowa, w konsystencji dosyć lekki. Nadaje się do wytrawnych potraw, mięs, makaronów, serów.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.