Początkowo jest miękki i lekko słodki na języku. Jego bogata konsystencja otula usta, stopniowo pobudzając kubki smakowe, a wkrótce możesz zobaczyć, jak zamawiasz obiad i prosisz o uzupełnienie. Podczas gdy wciąż bawisz się w głowie różnymi opcjami menu, smak przesuwa się do tyłu, przechodząc w długi wytrawny finisz z orzechowymi nutami, które są znakiem rozpoznawczym polskiej wódki żytniej. To przyjemne doznanie kończy się ciepłym uczuciem w klatce piersiowej (i sercu).
Receptury wszystkich wódek smakowych Stumbras zostały stworzone w oparciu o receptury przekazywane z pokolenie na pokolenie. Nieodzownym ich składnikiem są naturalne soki wzbogacone ręcznie wkładanymi kawałkami owoców.
Wódka Ostoya bierze swój początek w Bieszczadach będących ostoją dzikiej natury. Wyjątkowy smak zawdzięcza połączeniu najlepszej jakości pszenicy uprawianej na pełnych słońca bieszczadzkich polach oraz nieskazitelnie czystej wody. Ostoya może się poszczycić prestiżowym znakiem Polska Wódka, który gwarantuje polskie pochodzenie składników, rodzimą produkcję i tradycyjną jakość. Ostoya zyskała też uznanie na świecie. Zdobyła aż 11 medali w prestiżowych konkursach międzynarodowych.\nZapach: łagodny, lekki, wyraźnie słodki, z delikatnymi nutami wanilii i cytrusów\nSmak: subtelnie rozgrzewający, pełny i aksamitny, długo pozostająca słodycz skórek z grejpfruta\nFinisz: delikatny, przedłużony, elegancki
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.