Receptury wszystkich wódek smakowych Stumbras zostały stworzone w oparciu o receptury przekazywane z pokolenie na pokolenie. Nieodzownym ich składnikiem są naturalne soki wzbogacone ręcznie wkładanymi kawałkami owoców.
Absolut Kurant jest produkowany wyłącznie z naturalnych esencji smakowych pochodzących ze świeżych składników, nie zawiera cukru. Jej smak jest bogaty w grejpfruty z odrobiną cierpkiej nuty. Szwedzka wódka ABSOLUT niezmiennie od 1879 roku produkowana jest według idei One Source (ang. Jedno Źródło). Oznacza to, że każda kropla tej wyjątkowej wódki powstaje na obszarze otaczającym miasteczko Åhus na południu Szwecji. Jedno Źródło to jeden rodzaj pszenicy ozimej uprawianej na okolicznych żyznych polach, jedno lokalne ujęcie nieskazitelnie czystej wody oraz jedno miejsce destylacji i butelkowania. Dzięki tak starannej, tradycyjnej metodzie produkcji, każda butelka wódki ABSOLUT ma ten sam charakter i smak.
W 1782 roku rodzina Baczewskich uruchomiła pod Lwowem niewielką gorzelnię. W roku 1810 Leopold Baczewski przeniósł ją do Lwowa, a znakomita jakość wyrobów została uhonorowana przez władzę austriackie Godłem Cesarskiego Orła. W 1856 roku szefem firmy został Józef Adam (J.A.) Baczewski, wszechstronnie wykształcony przedsiębiorca - jako jeden z pierwszych w Europie, efektywnie wykorzystał reklamę, a także wprowadził do sprzedaży wódkę w charakterystycznych karafkach. W II Rzeczpospolitej fabryka, pod zarządem Stefana Baczewskiego, święciła największe triumfy. Likiery i wódki eksportowano do wielu krajów Europy, Ameryki i Australii. Potwierdzeniem wyjątkowej jakości okazały się wyniki Londyńskiej Wystawy Spirytusowej w roku 1925 - produkty firmy zdobyły wszystkie możliwe nagrody. Od 1930 roku wyroby firmy J.A. Baczewski wysyłano samolotami do Paryża, Pragi i Wiednia, gdzie firma utworzyła filie. Chociaż w 1939 roku fabryka uległa zniszczeniu, to rodzina Baczewskich kontynuuje tradycję. W niewielkiej wytwórni przy wiedeńskim oddziale, powstaje nadal słynna i nagradzana licznymi medalami ziemniaczana Vodka Monopolowa - „Fondée 1782 Lwów\".
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.