Receptury wszystkich wódek smakowych Stumbras zostały stworzone w oparciu o receptury przekazywane z pokolenie na pokolenie. Nieodzownym ich składnikiem są naturalne soki wzbogacone ręcznie wkładanymi kawałkami owoców.
DISTIL. No 9 powstaje w sposób rzemieślniczy, w małych partiach przy użyciu wyłącznie najlepszej jakości składników: polskiej pszenicy i żyta w starannie dobranych proporcjach oraz krystalicznie czystej wody z ekologicznej krainy mazurskich jezior.\nJak powszechnie wiadomo woda ma ogromny wpływ na smak wódki i aż w 60% decyduje o jej jakości. Woda pochodzi z własnego ujęcia, które podobnie jak źródła wód mineralnych poddawane jest w ciągu roku wielokrotnej kontroli jakości. Większość producentów alkoholi nie robi tego tak często.\nNiezwykle czysty i łagodny smak DISTIL. No 9 osiągany jest dzięki innowacyjnej metodzie czterokrotnej filtracji przy użyciu węgla aktywowanego srebrem.\nProdukcja odbywa się według tradycyjnych receptur w zabytkowym budynku z 1896 roku, który został wpisany na listę zabytków Warmii i Mazur.\nTworzenie tradycyjnych wódek wymaga czasu, cierpliwości, wytrwałości i odrobiny szczęścia. Spośród wielu początkowych prób dopiero 9-ta destylacja okazała się najlepsza, więc wybór nazwy był stosunkowo łatwy.
Ekologiczna wódka, do produkcji której jest wykorzystywana woda głębinowa oraz zboże pochodzące jedynie z upraw ekologicznych, wyhodowane bez stosowania nawozów sztucznych.\nProdukcji tego typu wódki poświęcana jest szczególna uwaga, dbałość dotyczy nie tylko surowców. Tak samo ważne są wymagania techniczne, dlatego udoskonalono specjalny sposób filtrowania – w wieloetapowym systemie wykorzystywany jest unikalny na skalę światową filtr z lnu ekologicznego.
Puszcza Białowieska to od zawsze symbol majestatycznej polskiej natury. Dlatego jesteśmy dumni, że Żubrówka Czarna swój niepowtarzalny smak zawdzięcza właśnie jej bogactwom. Woda, z której powstaje, pochodzi z najczystszych źródeł Puszczy. Doskonały, polski spirytus pszeniczny tworzony jest wyłącznie z najwyższej jakości ziaren. Sama wódka filtrowana jest węglem drzewnym, w który przemieniły się białowieskie dęby.\n\nNasz powód do dumy
Unikatowy proces fermentacji na zimno metodą Snap Frost nadaje wódce Ciroc wyjątkowo świeży, cytrusowy smak. Pięciokrotna destylacja tworzy alkohol luksusowy o niepowtarzalnych właściwościach smakowych. Elegancka butelka czyni wódkę Ciroc idealną na prezent lub celebrację wyjątkowych okazji.
Jest produkowana od 1928 r. Jej nazwa pochodzi od najwyższej jakości spirytusu luksusowego, gwarantującego łagodność smaku i doskonałą jakość produktu. Potwierdza to 30 medali i trofeów zdobytych na międzynarodowych konkursach. Luksusowa to wódka z żyta i ziemniaków, produkowana zgodnie z definicją Polskiej Wódki.
Żubrówka Czarna Leżakowana czerpie wprost z natury. Jej niepowtarzalny smak to czysta harmonia wody ze źródeł Puszczy Białowieskiej, doskonałego polskiego spirytusu pszenicznego i unikalnego procesu filtracji węglem drzewnym dębowym. Jednak ostateczny charakter nadaje jej proces leżakowania w beczkach z najlepszych gatunków drzew, które oddają swój aromat. Bo wiemy, że charakter kształtuje się z czasem.\n\nNasz powód do dumy
Klasyczny, czysty specjał, który powstaje na bazie starannie dobranej mieszanki zbóż w powolnym procesie destylacji. W kunsztownym połączeniu z krystalicznie czystą wodą zyskuje wyjątkowo szlachetny smak.\n\nDoceniany przez znawców, stworzony z pasji i doświadczenia trunek, którym uświetnisz ważne chwile.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.