Jest produkowana od 1928 r. Jej nazwa pochodzi od najwyższej jakości spirytusu luksusowego, gwarantującego łagodność smaku i doskonałą jakość produktu. Potwierdza to 30 medali i trofeów zdobytych na międzynarodowych konkursach. Luksusowa to wódka z żyta i ziemniaków, produkowana zgodnie z definicją Polskiej Wódki.
Pomarańczówka J.A. Baczewski produkowana jest na bazie trzykrotnie destylowanego spirytusu ziemniaczanego.\n\nW przedwojennej Polsce najbardziej znaną i cenioną wytwórnią wódek i likierów była firma J.A. Baczewski, założona w 1782 roku we Lwowie. Jej wyroby stały się synonimem najwyższej jakości - uwielbiali je konsumenci, doceniali i nagradzali koneserzy na wielu międzynarodowych konkursach. Sprzedawane w fantazyjnych karafkach, towarzyszyły pasażerom na pokładach transatlantyków, gościły na stołach wielu krajów Europy, obu Ameryk i Australii, a lwowiacy nie wyobrażali sobie uroczystego niedzielnego obiadu bez kieliszeczka wyśmienitej pomarańczówki Baczewskiego.
Legendarna, ceniona na świecie marka, która łączy 600 letnią polską tradycję gorzelniczą i nowoczesne osiągnięcia technologiczne. Jej smak doceniany jest na ponad 70 rynkach świata, świadczą o tym liczne wyróżnienia oraz nagrody zdobywane przez markę od dziesięcioleci.\nProdukowana wyłącznie z żyta, przechodzi kilkukrotną destylację, uzyskując słodkawy smak i aksamitną konsystencję. Wielokrotnie nagradzana i wyróżniania, jest niekwestionowanym powodem do dumy dla nas Polaków. Jest produkowana zgodnie z definicją Polskiej Wódki. \nProdukowana w 100% z polskiej pszenicy, ma delikatny smak i bardzo świeży aromat. Została uszlachetniona w wyniku filtracji przez złoże minerałów kwarcu i ametystu.
Wódka BIO z żyta ekologicznego. W czasach Stanisława Wokulskiego nadrzędną wartością była zawodowa rzetelność, którą reprezentowali przede wszystkim rzemieślnicy. Zainspirowani tamtym okresem, stworzyliśmy alkohole wytwarzane metodami rzemieślniczymi. To dzieło ludzi kochających swój fach, którzy pragną przedstawić Państwu wyjątkową linię produktów Wokulski.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.