-
`

Muscat de Beaumes de Venise to słodkie, aromatyczne wino deserowe z południowej Francji. Wyróżnia się intensywnymi zapachami dojrzałych owoców — brzoskwiń, moreli i pomarańczy, z delikatnymi kwiatowymi nutami. Na podniebieniu jest gładkie i pełne, z wyważoną słodyczą oraz orzeźwiającą kwasowością, która nadaje mu lekkości i harmonii. Doskonałe jako dodatek do deserów, serów pleśniowych lub jako elegancki aperitif.
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.