Wino skomponowane w 100% ze szczepu Chardonnay. Przyjemne i bardzo aromatyczne. W ustach intensywnie wyczuwalne owoce tropikalne z delikatnymi nutami wanilii. Polecane na aperitif oraz do białego mięsa, owoców morza i makaronów.
Ciemnoczerwony rubinowy kolor. Bardzo intensywny nos z delikatnymi nutami kandyzowanych czerwonych owoców i przypraw. Piękne czerwone wino z przyjemnymi nutami lasu i jeżyn. Kandyzowane owoce nadają znakomitą równowagę między słodyczą a miękkością. Idealne do czerwonych mięs, potraw z grilla i serów.
Vespa Rosso łączy moc i finezję autochtonicznych i międzynarodowych szczepów. Jest kompozycją odmian Merlot (50%), Refosco (30%), Cabernet Sauvignon (15%) i Cabernet Franc (5%). Dojrzewa przez 18 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, następnie rok w butelce. Wino o nieprzeciętnie owocowym charakterze (jak na dość chłodne warunki klimatyczne), z aromatami przypraw i ziemistymi nutami charakterystycznymi dla czerwonych win z Friuli.
Wysokiej jakości wino typu\nreserva powstałe z ręcznie\nzbieranych gron szczepu\nCabernet Sauvignon\npochodzących z winnic\nusytuowanych w Dolinie\nCentral.\nBarwa głębokiej czerwieni,\nwpadającej w piękny kolor\njeżyn i aromaty pełne\nowoców oraz słodkich\nprzypraw z nutą czekolady i\nmięty zachęcają do\nodkrywania jego bogatego\nwnętrza. To wino mocno\nesencjonalne, pełne, o\ndługim finiszu.\nNajlepiej serwować\nschłodzone do temperatury\nokoło 17 17°C. Idealny\ntowarzysz dań z czerwonego\nmięsa, gulaszu oraz serów.
100% szczepu Riesling. Wino o krystalicznym kolorze i cytrusowych zapachach na mineralnym tle ma złożoną strukturę i wyraźną świeżość. Idealnie pasuje do owoców morza, skorupiaków, ryb i kiszonej kapusty.
Młode\nChardonnay o słomkowożółtej barwie z zielonymi refleksami.\nW aromacie dominują owoce tropikalne, takie jak mandarynka, brzoskwinia,\nnektarynka.\nSerwować schłodzone do 12\n12°C\nw towarzystwie sałatek, makaronów, białych mięs i owoców morza.\nPolecane jako aperitif.\n
Nero d'Avola to najważniejsze czerwone wino z Sycylii, a zarazem jedna z najważniejszych lokalnych odmian we Włoszech. Nazwa pochodzi od miejscowości Avola znajdującej się na dalekim południu Sycylii. Produkowane tu wina porównywane są z Syrahami z Nowego Świata, z charakterystycznymi dla nich słodkimi taninami, nutami śliwki lub pieprzu. Wino ma ciemny, rubinowy kolor, cudowne nuty czerwonych owoców i czarnych wiśni. Jego smak jest bardzo skoncentrowany i mocny.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.