Półsłodkie wino o jasnosłomkowej barwie, wytworzone z wyjątkowego szczepu Macabeo.\nUrzeka aromatami tropikalnych owoców i zielonego jabłka, z delikatnymi nutami miodu\ni mięty w tle. Świeżość zaczyna się w ustach, a słodkie wykończenie daje przyjemność\nz każdego łyku. Polecamy podawać schłodzone.
Aromat zielonych owoców uzupełniony subtelnym smakiem dojrzałych jabłek. Kwasowość cytrusów i długi, mineralny finisz. Uniwersalne wino do wielu potraw, a także do picia jako aperitif. Znakomity Sauvignon Blanc, idealny do drobiu, ryb i owoców morza.
Aperitif ziołowy wyprodukowany według oryginalnej receptury, charakteryzujący się starannie dobraną kompozycją aromatyczną. Intensywna maceracja ziół i korzeni oraz ich długotrwałe leżakowanie stanowią o jego znakomitości i wielkiej popularności.
O kolorze blado cytrynowym. Wyraźne świeże aromaty świeżych owoców. Zmysłowe i świetnie zrównoważone.Doskonale komponuje się z grilowaną rybą, owocami morza i białym mięsem.
Miramani Pirosmani charakteryzuje się ciemnogranatową barwą. W aromacie odnajdziemy delikatne nuty polnych kwiatów oraz letnich owoców. W smaku pełne i harmonijne.
Rewelacyjne czerwone wino stworzone ze szczepów Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon. Piękna rubinowa barwa. W nosie intensywnie owocowe z delikatną nutą przypraw. Na podniebieniu pełne, wyraziste, z wyczuwalnymi aromatami wiśni, jeżyn i porzeczki. Finisz mocny i długi z subtelną nutą pieprzu i goryczki. Wspaniałe w połączeniu z czerwonymi mięsami, gulaszami i serami.
Półwytrawne wino z wyczuwalnym aromatem porzeczek i śliwek. Lekkie i eleganckie. Delikatny charakter zawdzięcza kompozycji wielu szczepów czerwonych winogron, które odpowiadają za właściwą strukturę i bogactwo smaków. Zawartość alkoholu: 11,5%. Najlepiej smakuje w temperaturze 14-16° C.
Barwa - intensywna czerwona z rubinowymi refleksami.Aromat i smak - idealnie zbalansowane, harmonijny nos z przewagą ciemnych owoców, wiśni, jagód; w smaku nuty czarnego pieprzu łączą się z przyjemną delikatną słodyczą. Potrawy - mięsa z grilla, solidnie przyprawiony pieczony drób, pasztety, wędliny, makarony z sosami pomidorowymi i pesto
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.