Labyrinth Rosé to delikatne różowe wino półsłodkie o wyjątkowym, owocowym aromacie. Produkowane jest z ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron pochodzących ze słonecznej Doliny Róż.
Wytrawne, intensywne wino o purpurowej barwie. W winnicach położonych wysoko na\nzboczach Andów, chłodne noce zapewniają winogronom świeżość i miękkość. Tropikalne\nciepło pustyni Atakama ochładzane przez przyjemną bryzę znad Pacyfiku daje w pełni\nsoczysty i dojrzały bukiet owocowy. Wyjątkowe Carménere, którego grona zostały\nwyselekcjonowane przez wielokrotnie nagradzanego winemakera Andrew George\'a.
Jest to klasyczna mieszanka Bordeaux z Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Posiada ładną ciemnowiśniową barwę. W nosie wyczuwalne dojrzałe ciemne owoce, jagody, czarna porzeczka, wiśnia z subtelną nutą pieprzu. Na podniebieniu ten wyjątkowy kupaż jest harmonijny i zrównoważony, elegancki. Świetne do czerwonych mięs, pieczeni oraz potraw z grilla.
Carlo Rossi Dark to czerwone wino półwytrawne o bogatym wyrazistym smaku z wyczuwalnymi nutami wiśni, jeżyn i porzeczek. Całość dopełniona jest posmakiem ciemnej czekolady i śliwkowym finiszem. Sięgnij po to niepowtarzalne połączenie, które spełnia oczekiwania zarówno kobiet, jak i mężczyzn. Przekonaj się, że i Tobie przypadnie do gustu.
Bardzo atrakcyjny bukiet owocowy, z nutą jabłka, brzoskwini i cytrusów, z odrobiną białego pieprzu. Miękkie i soczyste podniebienie wspiera delikatna kwasowość. Harmonijny i idealny do picia.
Château Lafite Rothschild 2008 to jedno z najbardziej prestiżowych win na świecie, pochodzące z jednego z najsłynniejszych producentów w Bordeaux, we Francji. Jest to rocznik, który uważany jest za bardzo udany, oferujący wspaniałą równowagę pomiędzy strukturą, elegancją i potencjałem starzenia.
Wygląd:
Wino ma głęboką, ciemno-czerwoną barwę z rubinowymi refleksami, które świadczą o jego młodości, choć już zaczynają się pojawiać delikatne oznaki dojrzałości.
Nos:
Złożony bukiet, który rozwija się z każdą chwilą. Na początku można poczuć subtelną woń czarnych owoców, takich jak czarna porzeczka i wiśnia, które łączą się z nutami przypraw, tytoniu, skóry i eleganckich akcentów dębu. Z czasem pojawiają się także subtelne aromaty ziemi, mokrej gleby i lekkiego kawowego posmaku.
Smak:
Na podniebieniu wino jest pełne, ale niezwykle eleganckie. Taniec tanin jest precyzyjny i dobrze zbudowany, oferując wrażenie głębi i struktury. Czarne owoce wciąż dominują, ale są one otoczone przez delikatne nuty dębu, ziół oraz przyjemnym, lekko korzennym finiszem. Wino jest świetnie zbalansowane, z doskonałą kwasowością i świeżością.
Potencjał starzenia:
Château Lafite Rothschild 2008 jest winem, które z powodzeniem będzie się starzeć przez dekady. Choć obecnie można je pić, jego pełny potencjał ujawnia się po kilku latach leżakowania. Wino zyskuje na złożoności i harmonii, rozwijając bardziej subtelne aromaty.
Ogólna ocena:
Château Lafite Rothschild 2008 to wyjątkowe wino, które odznacza się doskonałą jakością, finezją i potencjałem na długie lata. Jest to doskonały wybór na specjalne okazje lub do długoterminowej inwestycji.
Aperitif ziołowy wyprodukowany według oryginalnej receptury, charakteryzujący się starannie dobraną kompozycją aromatyczną. Intensywna maceracja ziół i korzeni oraz ich długotrwałe leżakowanie stanowią o jego znakomitości i wielkiej popularności.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.