Wspaniałe wino o pięknym złocistym kolorze. Znakomicie zrównoważone, pełne z wyczuwalnymi aromatami miodu i kandyzowanych owoców. Idealny jako aperitif. Dodatkowo jest doskonałym dodatkiem do foie gras lub melona.
Gęsty rubinowy kolor. Nos jest bogaty w leśne jagody, przyprawy, cynamon, wanilię i skórę. W smaku gęsty, z umiarkowanymi taninami i długim finiszem. Znakomite do makaronów, pieczeni oraz potraw z grilla.
Riserva ze szczepu Primitivo di Manduria D.O.C z dojrzałych owoców odmianowych. Na podniebieniu wyróżnia się trwałą strukturą i równowagą między miękkimi taninami a kwasowością. Swietne Wino do wszelkich mięs, szczególnie z grilla. Idealne do dojrzałych twardych serów.
Haha Sauvignon Blanc 2017 pochodzi z regionu Marlborough, światowej stolicy tego szczepu. Wino to urzeka świeżością, intensywnym aromatem i nowoświatowym charakterem.
W nosie dominują nuty marakui, grejpfruta, limonki oraz świeżo skoszonej trawy i liści czarnej porzeczki. W ustach jest żywe, rześkie i dobrze zbalansowane, z wyraźną kwasowością i orzeźwiającym finiszem.
Idealne do: owoców morza, sushi, sałatek, koziego sera i lekkich dań kuchni azjatyckiej.
To wytrawne białe wino z regionu Castilla y León w Hiszpanii powstaje z ekologicznych winogron szczepów Verdejo (75%) i Sauvignon Blanc (25%).Winnice, zlokalizowane w okolicach Toledo, charakteryzują się ubogimi, gliniasto-czerwonymi glebami, co sprzyja produkcji win o intensywnym smaku i aromacie.
Smak:Na podniebieniu wino jest świeże, zrównoważone, z wyraźną kwasowością i charakterystycznym dla tych szczepów gorzkawym finiszem.Dzięki dojrzewaniu na osadzie (sur lie) zyskuje na strukturze i głębi smaku.
Idealne do:Owoców morza, ryb, lekkich sałatek, dań z kurczaka oraz kuchni śródziemnomorskiej.
Wino ze szczepu Gewurztraminer. Obfite, okrągłe i bardzo aromatyczne. Jako pierwsze uwydatniają się aromaty kwiatu róży, następnie pieprz, imbir miód oraz egzotyczne owoce tj. mango, ananas i liczi. Idealne na aperitif oraz do kuchni egzotycznej, cukrowych roślin, intensywnych serów, ciast i deserów owocowych.
Świeży, soczyście owocowy cabernet z północy Włoch o intensywnym zapachu malin przemieszanym z nutami świeżo ściętej trawy. W ustach pełne, krągłe, jedwabiste i harmonijne. Podawać do pikantnych dań na bazie czerwonych mięs lub do twardych serów.
Jest to klasyczna mieszanka Bordeaux z Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Posiada ładną ciemnowiśniową barwę. W nosie wyczuwalne dojrzałe ciemne owoce, jagody, czarna porzeczka, wiśnia z subtelną nutą pieprzu. Na podniebieniu ten wyjątkowy kupaż jest harmonijny i zrównoważony, elegancki. Świetne do czerwonych mięs, pieczeni oraz potraw z grilla.
Cechy wina: niemieckie, jakościowe z regionu Pfalz (Palatynat), białe, półwytrawne, owocowe (skórka cytryny, dojrzałe brzoskwinie), orzeźwiające, o przyjemnej kwasowości i długim zakończeniu. Doskonałe do przystawek, marynowanego łososia, kurczaka z sosem cytrynowym, sałatek oraz jako aperitif.
Emine Special Reserve, to wyjątkowe czerwone wino wytrawne zawdzięczające swój unikalny charakter procesowi dojrzewania w dębowych beczkach. Charakteryzuje się aromatami borówek i czarnych porzeczek oraz delikatnie pikantnym smakiem z długim finiszem.
Wytrawne wino charakteryzujące się owocowym aromatem, o dobrze wyważonym smaku z dodatkiem szlachetnych tanin. Serwować z wołowiną, baraniną, wieprzowiną oraz serami o zdecydowanym smaku.
Château de Cruzeau to czerwone wino z renomowanej apelacji Fronsac w regionie Bordeaux, powstałe głównie z odmian Merlot i Cabernet Franc. Wino charakteryzuje się głębią, strukturą oraz dobrze zbalansowaną taniną.
W aromacie dominują nuty dojrzałych czerwonych owoców, takich jak wiśnia i czarna porzeczka, z delikatnymi akcentami ziołowymi, dębowymi i przypraw korzennych. W smaku jest pełne, harmonijne, z aksamitną strukturą i długim finiszem, który podkreśla elegancję tego wina.
Idealne do: dań z czerwonego mięsa, dziczyzny, pieczonych potraw i serów dojrzewających.
Wino o jasnym, lśniącym, rubinowo-czerwonym kolorze. Bukiet intensywnie winny z zapachami czerwonych owoców. W smaku harmonijne, pełne i bardzo eleganckie. Idealne do mięs duszonych oraz białego i czerwonego mięsa. odkorkować pół godziny przed spożyciem.
Aromatyczne białe wino wytrawne z Izraela roztaczające zapach cytrusów, gruszek i bananów zrównoważony przez subtelne nuty dębowe i waniliowe. W ustach delikatne i krągłe, o długim, rześkim posmaku. Podawać do grillowanego łososia, świeżych sardynek, miękkich serów, dań na bazie jajek.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.