Wino wytrawne, zbudowane w 100% ze szczepu Muscat, o jasnosłomkowej barwie\nz intensywnymi aromatami dojrzałych gruszek i soczystych zielonych jabłek. W smaku\norzeźwiające, dobrze zbalansowane, o przyjemnej kwasowości oraz świeżym owocowokwiatowym\nfinale.
Wino o bardzo ciemnym rubinowym kolorze. Zapach wiśni, ziemi i dębowej beczki. W smaku zrównoważone, soczyste z nutami malin i przypraw. Wprost idealne do steków.
Do produkcji tego wina trafiają tylko wyselekcjonowane i ręcznie zebrane winogrona. Fermentacja zachodzi tradycyjnymi metodami w stalowej, nierdzewnej kadzi w niskiej temperaturze co nadało odpowiednich aromatów oraz charakteru. Głęboki czerwony kolor, nuty czerwonych owoców. Harmonijne i dobrze zrównoważone, z miłymi taninami i solidnym wykończeniem. Idealne w połączeniu z białym i czerwonym mięsem oraz kaczką.
Delikatny, intensywny granat. Kwiatowy i dyskretny nos ujawnia świeże i delikatne nuty fiołka i maliny, którym towarzyszą prażone i korzenne aromaty. Na podniebieniu to okrągłe, pełne i mięsiste wino dobrze odzwierciedla jego apelację. Ma mocne taniny i bardzo dobrą równowagę.\nLe Saint-Estèphe de Montrose to wino, którym można się delektować od wczesnej młodości, a jego potencjał dojrzewania wynosi od 3 do 5 lat.
Chateau Meyney 2016 to mieszanka 49% Merlot, 33% Cabernet Sauvignon i 18% Petit Verdot. Ten Saint-Estephe ma wyraźny i złożony nos z nutami soczystych czarnych owoców. Aromaty są bardzo skoncentrowane. W ustach potężny atak, z piękną kwasowością i świeżością. W środkowej części podniebienia taniny są dobrze zbudowane i kremowe. Wykończenie ma właściwości dymne i mineralne. Znakomicie pasuje do gulaszy, pieczonych mięs oraz steków.
Sol Fa Soul to jeden z wielu projektów, w których Marcelo Pelleriti odzwierciedla swoją pasję do świata muzyki, nową gamę win z nutką nostalgii, do płyt winylowych, reprezentowaną na ich wytwórniach. Wino świeże, młode, łatwe do picia, wytwarzane wyłącznie z winogron Malbec z terenów Vista Flores (Uco Valley, Mendoza).
Winnice: W okolicach Andów, wysokość 4000 stóp. Skalista gleba o luźnej strukturze. Przycinanie, nawadnianie i cięcie liści robione tak, aby osiągnąć niskie zbiory o wysokiej jakości grona. Wyłącznie ręczne zbiory przy użyciu małych skrzynek w miesiącu kwietniu. Selekcja kiści winogron (stoły do sortowania). Proces dojrzewania w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu w czasie trzech/czterech miesięcy. Głęboki czerwony kolor z odcieniami czarnych owoców. Aromat o niezwykłej sile. Przebija czarna porzeczka i truskawka wraz z interesującymi dodatkami eukaliptusa i mięty. W ustach wskazuje silne i liczne taniny o niezwykłym składzie i koncentracji.
Piękny, intensywny, rubinowy kolor. W nosie mocno aromatyczne, z przebijającymi się nutami dojrzałych czerwonych owoców oraz czarnej porzeczki. Podniebienie rewelacyjnie zrównoważone, obfite, pełne oraz mocno owocowe. Finisz długi z delikatną goryczką. Świetnie pasuje do czerwonych mięs, pieczeni oraz serów.
Intensywny nos roztacza wyraziste aromaty wiśni i leśnych jagód, którym towarzyszą niuanse kwiatowe i korzenne oraz suszone zioła. W ustach dobra struktura, doskonała równowaga, wyważona elegancja i ładnie zarysowane, dojrzałe taniny. Polecane do steków, makaronu z sosem na bazie pomidorów, serów.
Cote Forest Fruits semi-sweet zachwyca intensywną, rubinową barwą, bogatym aromatem oraz słodkim smakiem. To unikalne połączenie najwyżej jakości wina gronowego i naturalnego aromatu owoców leśnych.
Wyraźne wyczuwalne nuty czerwonych owoców wiśni w rumie, a także kwiatów róży. Przyjemna, miękka tanina daje poczucie wina klasycznego, bardzo owocowego. Doskonałe do czerwonych grillowanych mięs i warzyw.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.