Wino o bardzo ciemnym rubinowym kolorze. Zapach wiśni, ziemi i dębowej beczki. W smaku zrównoważone, soczyste z nutami malin i przypraw. Wprost idealne do steków.
To wino jest aksamitne, eleganckie i wyrafinowane, kończy się dość oszałamiającą nutą mineralną. W ustach mocno owocowe z dodatkiem przypraw oraz aromatami drewna. Polecane do gulaszy, mięs z grilla oraz serów.
Tutejsze wina są zwykle lżejsze i dojrzewają szybciej niż te z Haut-Médoc, ale wciąż mają fantastyczny potencjał starzenia. Piękny rubinowy kolor. Pachnące ciemnymi wiśniami z pikantnymi przyprawami, czekoladą i charakterystyczną mineralnością. W ustach eleganckie, pełne oraz mocne z intensywnym i długim finiszem. Znakomicie pasuje do dziczyzny, wołowiny oraz baraniny.
Piękna żółta barwa z odcieniem złota. Charakteryzuje się przyjemnymi aromatami agrestu, guawy, limonki i ananasa i białego bzu. W ustach pełne, bogate, dobrze zbudowane, harmonijne, z orzeźwiającym finiszem. Świetne na aperitif oraz do owoców morza, ryb i dróbiu.
Białe półwytrawne wino o jasnożółtym odcieniu. Lekki i subtelny zapach kwiatów i brzoskwiń. W smaku świeże, idealnie zbalansowane, pełne owocowych aromatów. Idealne jako aperitif. Pasuje także do białych mięs, serów oraz dań z kremem.
El Sol España to orzeźwiające, różowe wino o jasnomalinowej barwie, lekkim owocowym smaku oraz świeżym aromacie malin i wiśni. El Sol España idealnie pasuje do makaronów, przekąsek, ciast i deserów.\nNajlepiej smakuje schłodzone do temperatury 8-10°C.
Cechy wina: chilijskie, z winogron zebranych w winnicach w Valle Central, czerwone, półwytrawne, przyjemne dla podniebienia Szczepy winogron: carmenère Doskonałe do czerwonych mięs, kurczaka, indyka, pizzy i makaronów w sosie pomidorowym
Blend odmian winogron najbardziej charakterystycznych dla regionu: 85% tempranillo, 10% graciano, 5% mazuelo. Najwyższa jakość wśród win Campo Viejo, dostępnych na polskim rynku. Dojrzewa przez 24 miesiące w beczkach z francuskiego (80%) i amerykańskiego dębu (20%), następnie leżakuje przez 36 miesięcy w butelkach. Jest to wino najwyższej klasyfikacji w Hiszpanii.\nBarwa: rubinowa, z delikatnymi słonecznymi refleksami\nZapach: przydymionego drzewna z dodatkiem aromatycznych przypraw i tytoniu\nSmak: bogaty, kompleksowy, z akcentami śliwek, jeżyn i borówek\nFinisz: słodycz kakao i kawy\nPodanie: świetnie pasuje do długo dojrzewających twardych serów oraz wędlin
Wino wytrawne z gron szczepu Tempranillo, niekwestionowanego króla wśród hiszpańskich\nwinorośli. Jego barwa jest rubinowoczerwona. Na nosie wyczuwalne świeże czerwone owoce\noraz nuty wanilii. Żywe, świeże i owocowe. Miękkie taniny znakomicie łączą się z niską\nkwasowością, tworząc dobrą strukturę i balans. Najmłodszy przedstawiciel swojej rodziny.
Ta Rousette Marestel, produkowana przez prestiżowy Chateau de la Mar, prezentuje się z pozytywną ewolucją: delikatnie miodowe smaki o bardzo złocistym kolorze z wdzięcznymi ustami, które będą się starzeć z biegiem lat. Najbardziej prestiżowe wino Savoy!
Piękny, trwały, ciemny kolor z refleksami granatu.\nWino intensywnie owocowe.\nPodniebienie jest gęste z jedwabistymi taninami. Idealne do potraw z grilla, gulaszy oraz serów.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.