Ten wspaniały owocowy Chardonnay ma soczysty smak bananów, brzoskwiń i dojrzałych owoców. Idealnie zrównoważona kwasowość. Doskonałe jako aperitif, pasuje do ryb i sałatek, idealne na piknik.
Gruzińska brandy od stuleci jest uważana za jedną z najlepszych na świecie, a wyjątkowa jego jakość bierze się z tradycyjnej sztuki destylacji oraz endemicznych odmianach winorośli, z którego jest wytwarzana. Brandy Kazbek Peak ma żywy, elegancki aromat słodkich miodu i wanilii, zrównoważony nutami suszonych śliwek i karmelizowanych orzechów laskowych. W smaku wyczuwalne harmonijne smaki kory dębu i cynamonu. Pochodzi z regionu Kakheti o wspaniałych tradycjach winiarskich, a co najmniej sześciomiesięczne leżakowanie w dębowych beczkach nadaje mu szlachetny kolor bursztynu z refleksami ognistej miedzi.
Napój bezalkoholowy produkowany jest z winogron chardonnay. Wino bezalkoholowe ma łagodny słomkowy kolor, orzeźwiający aromat kwiatów, jabłek i brzoskwiń. Idealnie będzie się komponowało z dojrzałymi owocami, deserami i ciastem. Doskonałe jako aperitif.
Półwytrawne wino o gruzińskim rodowodzie. Powstało z klasycznego szczepy Saperavi,\ntypowego dla gruzińskiego winiarstwa. Charakteryzują je wyraźne akcenty kwiatowoowocowe\nw sukni w kolorze ciemnego granatu. Harmonijny smak z delikatną wytrawnością\ni przyjemnym posmakiem. Wino wyraziste i pełne gruzińskiego temperamentu. Saperavi jest\nautochtonicznym szczepem z rejonu Kaukazu, którego nazwa jest dobrze znana\ni rozpoznawalna przez miłośników wina na całym świecie. Saperavi oznacza w języku\ngruzińskim \"barwnik\", od \"sapere\" czyli \"ciemny\". Odznacza się on szczególnie dużą\nzawartością czerwonego barwnika w owocach, co nadaje winu przepięknej barwy.
Cechy wina: włoskie, jakościowe z regionu Abruzzo (Abruzja) w centralnej części kraju, czerwone, wytrawne, o rubinowej barwie, owocowym aromacie, w smaku gładkie, pełne, trwałe Szczepy winogron: 100% montepulciano d’abruzzo Doskonałe do pieczonych mięs, dziczyzny i serów
Czerwone, wytrawne wino hiszpańskie, starzone przez okres 18 miesięcy w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu oraz przez okres 2 lat w butelkach. Tempranillo (89%), Graciano (5%), Mazuelo (6%).
Kolor cytrusowo żółty z zielonymi refleksami. Złożony aromat owoców tropikalnych, dobra mineralność i nuty kwiatowe. Na podniebieniu silna, intensywna osobowość, dobrze zbudowane, delikatma kwasowość. Świeże i energiczne wykończenie. Podawać z rybami, salsą i sushi.
Wino Casa Pecunia Rosato powstało z winogron, które dojrzewały w winnicach na malowniczych wzgórzach Toskanii. Łagodny śródziemnomorski klimat regionu i wyjątkowe terroir sprawiają, że kompozycja wina jest niezwykła. Soczyste aromaty słodkich poziomek, dojrzałych wiśni i żółtych gruszek idealnie komponują się z przyjemnymi nutami grejpfruta. W smaku wino wyjątkowo orzeźwiające i lekkie. Znakomite do drobiu, ryb i owoców morza.
Juliénas z Domaine Antoine Barrier to czerwone wino z regionu Beaujolais. Na podniebieniu intensywnie owocowe, z przewagą jeżyn, jagód oraz malin. Finisz odpowiednio zrównoważony z przyjemną świeżością. To wino na ogół dobrze komponuje się z makaronem, cielęciną lub wieprzowiną.
Wino wytrawne z gron szczepu Tempranillo, niekwestionowanego króla wśród hiszpańskich\nwinorośli. Jego barwa jest rubinowoczerwona. Na nosie wyczuwalne świeże czerwone owoce\noraz nuty wanilii. Żywe, świeże i owocowe. Miękkie taniny znakomicie łączą się z niską\nkwasowością, tworząc dobrą strukturę i balans. Najmłodszy przedstawiciel swojej rodziny.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.