Słodkie wino różowe o posmaku wiśni i malin z delikatnym aromatem jaśminu. Idealne do świeżych owoców, deserów, kuchni azjatyckiej i sałatek owocowych. Orzeźwiająco owocowo.
Wino stworzone w 100% ze szczepu Chardonnay. Piękny złocisty kolor z delikatnymi zielonymi refluksami. Nos intensywny z przewagą nut cytrusowych. Bogate podniebienie z wyczuwalnymi aromatami jabłka, cytryny, brzoskwini melona i subtelną wanilią. Doskonałe do krewetek, łososia oraz serów.
Prawdziwa ikona Pauillac, Château Pichon Comtesse 2017 zachwyca klasą, finezją i kobiecą elegancją, z której słynie ta wielka posiadłość. Rocznik 2017, mimo trudnych warunków pogodowych, pokazał ogromne możliwości terroir oraz kunszt zespołu winiarskiego. Kupaż z przewagą Cabernet Sauvignon, uzupełniony Merlotem, Cabernet Franc i Petit Verdot, daje wino o nieskazitelnej strukturze i wyjątkowej harmonii.
W aromacie dominują nuty dojrzałej czarnej porzeczki, wiśni, suszonych róż oraz eleganckie akcenty cedru, grafitu i lukrecji. Usta są jedwabiste, z doskonałą równowagą między mocą a subtelnością, wspartą świeżą kwasowością i drobnoziarnistymi taninami. Finisz długi, mineralny i pełen klasy.
Zalecany czas dojrzewania: 2025–2045 Podawać do: polędwicy wołowej, jagnięciny, dań z grzybami, serów pleśniowych
Wysokiej klasy wino o ciemnoczerwonym kolorze, pochodzące z ojczyzny winorośli Gruzji. Produkowane ze specjalnie dobranych winogron z gatunku uprawianych w regionie Kwareli, gdzie panuje specyficzny, wyjątkowo korzystny dla winorośli klimat. Wino o mocnym gatunkowym bukiecie i aksamitnym smaku. Serwować do owoców orazdań deserowych.
Wino półwytrawne z portugalskiego regionu Minho. Vinho Verde w tłumaczeniu z języka\nportugalskiego oznacza „zielone wino”, co odnosi się przede wszystkim do młodości\ni świeżości tego wina. W smaku lekkie i rześkie, z naturalnie przyjemnie zrównoważoną\nkwasowością.
100% szczepu Sauvignon Blanc. Krystalicznie przejrzysta i połyskliwa szata z zielonymi refleksami. To lekkie i pełne temperamentu wino w ustach okazuje się bardzo przyjemne. Wyczuwalne aromaty kwiatowe oraz owocowe tj. agrest i cytrusy. Idealne jako aperitif oraz do ryb i drobiu.
Bellamico Nero,Davola jest winem wykonanym w 100% z winogron Nero D’Avola uprawianych na Sycylii oraz leżakowanych w dębowych beczkach. Wino o głęboko rubinowo-czerwonej barwie, intensywnym bukiecie czerwonych owoców i przypraw, pełne oraz jednocześnie miękkie i okrągłe o smaku dojrzałych owoców. Wino o bardzo długim posmaku. To harmonijne wino w szczególności pasuje do mięs, dań z makaronu, ciężkich przystawek, czerwonych mięs, dziczyzny, potraw z grilla oraz różnych serów.
Piękny złocisty kolor z zielonymi refleksami. Świeży i owocowy zapach cytrusów, nuty ziołowe, żółte owoce, przyjemny korzenny i ziołowy charakter. Do wina polecamy potrawy z ryb oraz owoców morza i sałatki. Znakomite również jako aperitif.
Wino o ciemnorubinowej barwie i bogatym, intensywnym smaku. W aromacie wyczuwalne dojrzałe wiśnie i śliwki przełamane nutami tytoniu i skóry. Świetnie komponuje się z czerwonym mięsem, kaczką i makaronami. Doskonale pasuje do serów.
Wino leżkowane w 300 litrowych, beczkach z amerykańskiego dębu, następnie przez 9-12 miesięcy w butelce. Aromat pełny, z dominujacą nutą wiśniową, wyczuwalne także maliny, śliwki oraz wanilia. Bogate i delikatne w smaku, z fanastycznym głębokim i długim finiszem. Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny oraz grillowanych ryb.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.