Słodkie wino różowe o posmaku wiśni i malin z delikatnym aromatem jaśminu. Idealne do świeżych owoców, deserów, kuchni azjatyckiej i sałatek owocowych. Orzeźwiająco owocowo.
Fermentacja wina zachodzi w temperaturze 15ᵒC, w zbiorniku ze stali nierdzewnej w kontakcie z drewnem. Następnie dla zapewnienia odpowiedniej równowagi, stosuję się technikę betonową dzięki której wino staje się pełne i harmonijne. Włoskie wino wytrawne. Przeważające aromaty dojrzałych, świeżo zebranych jabłek. W smaku łączy w sobie owocowość z delikatnymi maślano-waniliowymi akcentami. Lekkie i orzeźwiające. Idealne do owoców morza, sałatek a także jako aperitif.
Szlachetna odmiana winogron Chardonnay, obecnie uprawiana na całym świecie, jest źródłem wszystkich wspaniałych białych win Burgundii. Klasyczny w swoim wyglądzie z jasnozłotym kolorem, bardzo sugestywnym owocowo-kwiatowym bukietem oraz elastyczną i trwałą teksturą, ta kadź odzwierciedla doskonałą typowość. Pasuje do: ryb, drobiu, białych mięs i serów prasowanych.
Wytrawne wino o purpurowej barwie z czerwonymi refleksami ujawniającymi się w kieliszku.\nBukiet rozkwita w szkle aromatami soczystych truskawek, malin i fiołków. Aksamitny smak,\npełny, trwały, o długim i przyjemnym finiszu oraz bardzo dobrym zbalansowaniu.
Wysokiej klasy wino o ciemnoczerwonym kolorze, pochodzące z ojczyzny winorośli Gruzji. Produkowane ze specjalnie dobranych winogron z gatunku uprawianych w regionie Kwareli, gdzie panuje specyficzny, wyjątkowo korzystny dla winorośli klimat. Wino o mocnym gatunkowym bukiecie i aksamitnym smaku. Serwować do owoców orazdań deserowych.
Wytrawne wino charakteryzujące się owocowym aromatem, o dobrze wyważonym smaku z dodatkiem szlachetnych tanin. Serwować z wołowiną, baraniną, wieprzowiną oraz serami o zdecydowanym smaku.
Wytrawne czerwone wino z północnych winnic Kalifornii, o aromatach jeżyn i wiśni. Odnaleźć w nim można również intrygujące akcenty kawy oraz nuty wanilii.
Wino produkowane od 1954 roku przez rodzinną Winnicę Torres w Katalonii, jedną z najstarszych i najbardziej uznanych winnic w Europie. Odnajdziemy w nim nuty owocowe zielonych jabłek i brzoskwiń o delikatnych odcieniach kwiatowych. W smaku gładkie, świeże i zrównoważone, na podniebieniu mocno wyczuwalne białe owoce. Sprawdzi się jako aperitif lub w połączeniu z daniami z ryżu, owocami morza lub rybami. Podawać w temperaturze 10 ° C. Sangre de Toro reprezentuje hiszpański styl życia, stanowi wizytówkę tego kraju na całym świecie. Uwielbiane przez wszystkich, którzy spotykają się z przyjaciółmi na wino i tapas, prowadząc przy tym długie rozmowy aż do późnego wieczora.
Doskonałe zbudowane wytrawne czerwone wino będące kompozycją szczepów Zinfandel, Syrah, Cabernet Sauvignon i Merlot o złożonej głębi smaków z dominującymi aromatami jagód, malin, wiśni oraz nutami wanilii i kawy mocca.
Wytrawne wino o złotym kolorze z odcieniami bursztynu. Intensywny aromat jest\nzdominowany przez kwiaty oraz nuty owoców egzotycznych. Pełen, bogaty smak\nz przebijającymi w tle nutami migdałów i wanilii, a następnie długi posmak zdominowany\nprzez harmonijne wrażenie dojrzałości.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.