Wytrawne wino o rubinowo czerwonym kolorze, intensywny, ale delikatny aromat czerwonych owoców i wiśni z jasnymi tonami kawy, w smaku dominuje percepcja dojrzałych owoców. Wino o bardzo dobrej budowie i długim owocowym pikantnym posmaku.
Nos odsłania intensywne aromaty kwiatów (fiołki) i czarnych owoców (czarna wiśnia, czarna porzeczka) połączone z pikantnymi nutami. Usta pełne, z miłym, owocowym i pieprzny posmakiem. Idealne do pikantnych potraw, czerwonych mięs w sosie i serów.
Blend najbardziej charakterystycznych szczepów winorośli dla regionu rioja: 85% tempranillo, 10% graciano, 5% mazuelo. Leżakuje przez 18 miesięcy w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu, a następnie 18 miesięcy w butelkach. Reserva w winiarskiej legislacji hiszpańskiej to jedna z najwyższej klasyfikacji win. Najbardziej uniwersalne wino wśród Campo Viejo, bo komponuje się z wieloma potrawami.\nBarwa: rubinowa, z delikatnymi refleksami\nZapach: złożone aromaty, rozwijające się podczas dojrzewania w butelce\nSmak: równowaga pomiędzy nutami owocowymi i przyprawowymi\nFinisz: zbalansowany, elegancki\nPodanie: doskonale łączy się z mocno wypieczonymi lub długo duszonymi baraniną i wołowiną
Wino z czerwonej porzeczki, czerwone, półwytrawne. Lekkie, przyjemnie orzeźwiające, z dobrze zrównoważoną kwasowością. Najlepiej pasuje do cielęciny i grillowanych warzyw. Podawać lekko schłodzone.
To czerwone wino wyróżnia się zbalansowanym, korzennym aromatem orientalnych przypraw, który doskonale harmonizuje ze świeżym smakiem porzeczek. Aby wydobyć pełnię jego walorów, należy podgrzać je przed podaniem, unikając gotowania. Optymalna temperatura serwowania wynosi 70-75°C.
Wino w kolorze głębokiej czerwieni. Owocowy i kwiatowy aromat na nosie. Zapach\nczarnych owoców na ustach, ze zrównoważonym podniebieniem w którym można\ndelektować się taninami. ...tysiąc żyć, tysiąc momentów, tysiąc wspomnień. Wiele z nich\ndopełnionych przyjemnym kieliszkiem wina. To wino inspirowane jest powiedzeniem \"słoń\nnigdy nie zapomina\". Słonie zapamiętują szczegółową mapę rozległych obszarów, które\nprzemierzają oraz bardzo dobrze rozpoznaje inne spotkane osobniki, w tym również ludzi.\nWino to dedykowane jest wspomnieniom, które każdy człowiek gromadzi przez całe swoje\nżycie.
Leżakowane w beczkach z amerykańskiego i francuskiego dębu przez 6-8 miesięcy. Kolor rubinowy z odcieniami ciemnego fioletu. Aromat intensywny, złożony, owocowy z nutami wiśni i czarnych jagód. Aksamitna i miękka struktura, ciepła i całkiem taniczna, świetna trwałość. Doskonałe do pikantnych dań z makaronu, jagnięciny w bogatych sosach, sezonowanych serów.
O kolorze blado cytrynowym. Wyraźne świeże aromaty świeżych owoców. Zmysłowe i świetnie zrównoważone.Doskonale komponuje się z grilowaną rybą, owocami morza i białym mięsem.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.