Półwytrawne wino różowe o świeżym aromacie truskawek i ananasów. Idealne do sałatek owocowych, warzywnych quiche, delikatnych makaronów, owoców morza i sushi. Wspaniale rześkie.
Cote Rose Semi Dry to delikatne różowe wino półwytrawne wyprodukowane z kompozycji ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron. Charakteryzuje się wyrazistym aromatem truskawek i dzikiej róży oraz smakiem z wyczuwalnymi: czerwoną porzeczką i maliną.
Wino powstaje z najlepszej partii winogron wyselekcjonowanych z całego zbioru. Wciąż\nmłode i pełne nut owocowych, podkreślonych umiejętnym użyciem beczek z nowego\namerykańskiego dębu. Cieliste, świetnie zrównoważone i potencjalnie długowieczne. Bogate\nw aromaty dojrzałych, czerwonych owoców z nutą wanilii, a także mlecznej czekolady, ziaren\nkawy i kakao. Wino leżakowało minimum 12 miesięcy w beczkach z dębu amerykańskiego\noraz 36 miesięcy w butelkach.
Domaine de Mutellus Gevrey-Chambertin "Palanges" to czerwone wino wytrawne z apelacji Gevrey-Chambertin w regionie Côte de Nuits w Burgundii, produkowane przez winiarnię Domaine de Mutellus.Wino to jest wytwarzane w 100% z odmiany Pinot Noir i charakteryzuje się klasycznym burgundzkim stylem, łączącym elegancję z głębią smaku.
To wino doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, takimi jak:
Dziczyzna (jeleń, sarna)
Kaczka i gęś
Wołowina i cielęcina
Dojrzewające sery, np. Gruyère
Tradycyjne burgundzkie potrawy, takie jak œufs en meurette czy confit de canard, również będą świetnym towarzystwem dla tego wina
Château Richebon Pauillac to eleganckie, wytrawne wino czerwone pochodzące z prestiżowej apelacji Pauillac w regionie Bordeaux, Francja.Wina z Pauillac są znane z głębokiej struktury, intensywnych aromatów i potencjału do długotrwałego starzenia.
Wino to doskonale komponuje się z daniami z czerwonego mięsa, dziczyzną, grillowanymi potrawami oraz serami dojrzewającymi.
Vieux Papes produkuje wysokiej jakości wino od 1949 roku. Dzięki swojej wiedzy Vieux Papes oferuje wino, które jest bardziej owocowe, bardziej okrągłe i przyjemne w piciu.
Aperitif ziołowy wyprodukowany według oryginalnej receptury, charakteryzujący się starannie dobraną kompozycją aromatyczną. Intensywna maceracja ziół i korzeni oraz ich długotrwałe leżakowanie stanowią o jego znakomitości i wielkiej popularności.
Wytrawne wino z regionu Orvieto usytuowanego w Umbrii to wyborny przykład świeżości\ni lekkości, jakie ofiarują wina z tego regionu. Jego owocowe nuty dają dużą przyjemność\nz degustacji. Orvieto to jedno z najpiękniejszych i najstarszych miast we Włoszech, tuż przy\ngranicy z Toskanią. Wina z Orvieto nazywane są poetycko \"słońcem Włoch w butelce\".
Wino San Valentin zostało stworzone przez Miguela Torresa Carbó w prezencie dla swojej żony, Margarity Riera, w Dzień Świętego Walentego. Świetlista, rubinowa szata. Soczysty, owocowy aromat (suszone figi, daktyle) z wyczuwalnym zapachem śródziemnomorskiej roślinności (liść laurowy). Na podniebieniu miękkie, dojrzałe, z nutą dżemu. Doskonałe w towarzystwie drobiu i marynowanych serów. Podawać w temperaturze 15-16°C.
Domaine de la Croix Bouquie Touraine to wytrawne białe wino z Doliny Loary we Francji, stworzone w 100% ze szczepu Sauvignon Blanc. Charakteryzuje się świeżością, elegancją i typową dla regionu mineralnością, co czyni je doskonałym wyborem dla miłośników rześkich, aromatycznych win.
Charakterystyka: Jasna, słomkowa barwa z zielonkawymi refleksami. W aromacie dominują nuty cytrusów, różowego grejpfruta, brzoskwini oraz świeżych ziół. W ustach wino jest lekkie, z wyraźną kwasowością, delikatną mineralnością i czystym, orzeźwiającym finiszem.
Topowe wino Fariny. Skomponowane w 100% z owoców Tinta de Toro, zbieranych z najstarszych, nawet 140-to letnich nasadzeń, szczepionych jeszcze przed epidemią filoxery. Leżakuje 15 miesięcy w nowych dębowych beczkach - połowa we francuskich, druga w amerykańskich. Eleganckie i złożone, pokazuje to, co Toro ma do zaoferowania najlepszego: intensywne aromaty wiśni, owoców jagodowych, fiołków, przypraw korzennych i lukrecji, z pochodzącymi od dębiny nutami wanilii, tytoniu i dymu. Pełne, bogate, a jednocześnie niesamowicie krągłe i jedwabiste - z długim, złożonym finiszem.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.