Półwytrawne wino różowe o świeżym aromacie truskawek i ananasów. Idealne do sałatek owocowych, warzywnych quiche, delikatnych makaronów, owoców morza i sushi. Wspaniale rześkie.
Białe wino z włoskiego regionu Apulia. W zapachu rześkie i subtelne, delikatnie kwiatowe. W ustach gładkie, przyjemne. Najlepsze z daniami z białych mięs i rybami w lekkich sosach.
Wino z czerwonej porzeczki, czerwone, półwytrawne. Lekkie, przyjemnie orzeźwiające, z dobrze zrównoważoną kwasowością. Najlepiej pasuje do cielęciny i grillowanych warzyw. Podawać lekko schłodzone.
Pełne, intensywne czerwone wino o klasycznym charakterze szczepu Cabernet Sauvignon. Charakteryzuje się głęboką barwą oraz wyrazistym bukietem dojrzałych owoców czarnej porzeczki, jeżyn i ciemnych wiśni, przeplatających się z nutami cedru, dębu i delikatnych przypraw.
W smaku wino jest bogate, z dobrze zbalansowanymi taninami i przyjemną kwasowością, która nadaje mu strukturę i elegancję. Długi, pełen finezji finisz zachęca do kolejnego łyku.
St Carolina Cabernet Sauvignon doskonale komponuje się z czerwonym mięsem, dziczyzną, dojrzewającymi serami oraz potrawami z grilla.
Wino prezentuje głęboką, ciemną barwę z fioletowymi refleksami.Nos jest intensywny, z dominującymi aromatami ciemnych owoców, takich jak jagody, śliwki i czarne maliny, które przeplatają się z nutami przypraw, cynamonu, ziemi, ziół i kadzidła.W miarę dojrzewania w kieliszku, pojawiają się subtelne akcenty korzenne i leśne.
Château L'Évangile 2017 doskonale komponuje się z potrawami takimi jak pieczony gołąb z borowikami, filet mignon z dziczyzny, pieczeń wołowa w ziołowej skórce, jagnięcina duszona przez 7 godzin oraz dojrzałe sery typu Saint-Nectaire fermier .
Wino to ma potencjał do długoterminowego starzenia, z optymalnym okresem konsumpcji od teraz do około 2035 roku, a dla entuzjastów – nawet dłużej
Szlachetna odmiana winogron Chardonnay, obecnie uprawiana na całym świecie, jest źródłem wszystkich wspaniałych białych win Burgundii. Klasyczne w swoim wyglądzie z jasnozłotym kolorem, bardzo sugestywnym owocowo-kwiatowym bukietem oraz elastyczną i trwałą teksturą. Polecane do ryb, serów vollailes, białych mięs, a także do serów prasowanych.
Bardzo dokładnie opracowana receptura wina, łączy w sobie zalety typowych alzackich winorośli, aby zaoferować nam wyjątkowe i pełne aromatów wino. W ustach intensywnie owocowe i mineralne. Idealne na aperitif oraz do surowych warzyw i kiszonej kapusty.
Kolor jasno rubinowy z refleksami granatu. Piękny aromat wiśni, dzikich jagód, fiołków i pikantnych nut. W smaku suche i świeże, dobrze zbudowane z przyjemnymi taninami. Jako młode wino jest doskonałe do bogatych w smaku dań, szczególnie tradycyjnych specjałów kuchni toskańskiej.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.