Półwytrawne wino różowe o świeżym aromacie truskawek i ananasów. Idealne do sałatek owocowych, warzywnych quiche, delikatnych makaronów, owoców morza i sushi. Wspaniale rześkie.
Tcherga to charakterystyczny dla Bułgarii ręcznie tkany dywan. Jego kolory odzwierciedlają bogactwo i piękno bułgarskiej przyrody. W wino Tcherga to równie barwna mozaika smaków i aromatów. Tcherga Chardonnay to białe delikatne wytrawne wino o słomkowej barwie. Odnajdziemy w nim delikatne aromaty owoców cytrusowych i jabłek. W smaku jest harmonijne, pełne z przyjemną świeżością. Polecamy jako aperitif oraz do ryb, owoców morza, miękkich słonych serów, dań z drobiu.
Typowo deserowe, jest wyśmienitym trunkiem, do produkcji którego używa się moszczu winogron zawierających dużo cukru. Wino o aromacie i smaku zdominowanym przez dojrzałe białe owoce.
Najbardziej popularne na świecie białe wino reńskie , jakościowe, o delikatnym, półsłodkim smaku. Doskonałe do dań lekkich, takich jak drób czy ryby oraz sałatek.
Jasno słomkowy kolor. Eksplozja świeżych cytrusowych aromatów i minerałów. Wino młode i odświeżające. Nuta cytrusów, tostów i lekki finisz. Doskonałe do skorupiaków, sałatek owocowych i jako aperitif.
Winogrona są zbierane wcześnie rano i natychmiast umieszczane w specjalnych skrzyniach, aby uniknąć wszelkiego rodzaju uszkodzeń podczas transportu. Winogrono jest dostarczane do fabryki wina Badagoni nie później niż w południe. Proces fermentacji alkoholowej prowadzony jest w poziomych zbiornikach zainstalowanych specjalnie dla win GAU nr 5, co jest warunkiem koniecznym do wytworzenia wyjątkowego wina o wysokiej jakości. Proces fermentacji alkoholowej jest zatrzymywany przez układ chłodniczy Badagoni w określonym momencie w oparciu o kontrolę laboratoryjną. Daje nam to możliwość utrzymania naturalnego cukru w winie przy niewielkim stężeniu.
Moscato to orzeźwiające, delikatnie musujące wino o tropikalnym aromacie, z subtelnym posmakiem gruszki. Doskonale smakuje zarówno samodzielnie, jak i z daniami kuchni azjatyckiej lub owocami morza, przyrządzonymi na ostro. Podawać schłodzone, w temperaturze 10-12 stopni.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.