O kolorze blado cytrynowym. Wyraźne świeże aromaty świeżych owoców. Zmysłowe i świetnie zrównoważone.Doskonale komponuje się z grilowaną rybą, owocami morza i białym mięsem.
Wino produkowane od 1954 roku przez rodzinną Winnicę Torres w Katalonii, jedną z najstarszych i najbardziej uznanych winnic w Europie. Odnajdziemy w nim nuty owocowe zielonych jabłek i brzoskwiń o delikatnych odcieniach kwiatowych. W smaku gładkie, świeże i zrównoważone, na podniebieniu mocno wyczuwalne białe owoce. Sprawdzi się jako aperitif lub w połączeniu z daniami z ryżu, owocami morza lub rybami. Podawać w temperaturze 10 ° C. Sangre de Toro reprezentuje hiszpański styl życia, stanowi wizytówkę tego kraju na całym świecie. Uwielbiane przez wszystkich, którzy spotykają się z przyjaciółmi na wino i tapas, prowadząc przy tym długie rozmowy aż do późnego wieczora.
Soczysta czarna porzeczka i kunszt winiarza to sekret intensywnego smaku, słodyczy i świeżości. Orzeźwiający charakter win owocowych z Winiarni Zamojskiej, podkreślają subtelne bąbelki. Lekka Czarna porzeczka idealnie smakuje solo, z kilkoma kostkami lodu, ale też doskonale łączy się z delikatnymi potrawami.
Cechy wina: chilijskie, z ręcznie zbieranych winogron w Valle del Rapel (regiony: Cachapoal i Colchagua) w drugiej połowie kwietnia, czerwone, wytrawne, o głębokiej barwie, złożonym bukiecie zapachowym (ciemne owoce: jeżyny, borówki, nutki przypraw i toffi), w smaku pełne, dobrze zbudowane, o dojrzałych, krągłych taninach i zbalansowanej kwasowości, wyczuwalne nutki czerwonych i ciemnych owoców, o długim i przyjemnym zakończeniu, 80% wina poddane fermentacji malolaktycznej w nowych i używanych beczkach z dębu francuskiego i amerykańskiego i 12 miesiącom dojrzewania, cały blend przechodzi dalszy proces winifikacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie dojrzewa w butelkach przez kolejne 12 miesięcy, potencjał starzenia 6 lat Szczepy winogron: cabernet sauvignon Doskonałe do żeberek z grilla, wołowiny, dzikiego ptactwa (przepiórka, kuropatwa), lazanii z mięsem, pierogów, serów (np. brie)
Wino wyprodukowane z czerwonych winogron pochodzących ze słonecznych winnic południowej Bułgarii. W smaku delikatne i harmonijne, charakteryzuje się aromatem dojrzałych jeżyn.
Dojrzewanie: 12 miesięcy w dębowych beczkach. Wino ma rubinowo-czerwony kolor. Posiada eleganckie aromaty - waniliowy w połączeniu z dojrzałymi czerwonymi owocami i przyprawami korzennymi. Wino jest dobrze skomponowane i wyważone o długim finale. Typowe wino z Rioja.
Winogrona są uprawiane w najlepszych wioskach Prowansji. W nosie z nutami poziomki i cytrusów. Delikatne aromaty wiosennych kwiatów, cytrusów i owoców pestkowych. Świetnie komponuje się z pieczonym kurczakiem i ziołami lub sałatką z koziego sera.
Bellamico Primitivo Negroamaro jest wytwarzane w regionie Salento w Apulii na południu Włoch. Rubinowo mocno czerwone, wytrawne, o głębokiej rubinowej barwie, aromatyczne, z nutami jeżyn, wiśni i dojrzałych czerwonych owoców i dżemu, z nutami kawy, czekolady i lukrecji. Mocne i okrągłe, zrównoważone i bardzo przyjemne na podniebieniu z miękkimi taninami i długim bardzo przyjemnym finiszu. Polecane do serów, makaronów oraz dziczyzny
Leżakuje przez 6 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Rubinowa barwa i ładny bukiet z wanilią i dojrzałymi owocami. Łagodnie taniczne na podniebieniu. Znakomite do czerwonych mięs, serów i grilla.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.