O kolorze blado cytrynowym. Wyraźne świeże aromaty świeżych owoców. Zmysłowe i świetnie zrównoważone.Doskonale komponuje się z grilowaną rybą, owocami morza i białym mięsem.
Bella Roza stworzona została na bazie wina wyprodukowanego z ręcznie zbieranych\nwinogron szczepu Merlot. Tradycyjny bułgarski proces produkcji daje wyjątkowy półsłodki\nnapój na bazie wina o intensywnej czerwonej barwie. Wyczuwalny bukiet śliwek oraz\nczereśni został podkreślony w smaku delikatną słodyczą. Idealne na każdą okazję.
Doskonałe hiszpańskie wino szczepowe produkowane i butelkowane w regionie La Mancha – największym regionie winiarskim na świecie. Produkowane z najpopularniejszych odmian winogron typowych dla Hiszpanii – Airen, z których powstają uniwersalne i łagodne w smaku wina, smakujące szerokiej grupie konsumentów jak również osobom, które nie przepadają za winami.
Ręczny zbiór dojrzalszych kiści. Po oddzieleniu od szypułek jagody są schładzane do temperatury 4-6 C, a następnie delikatnie tłoczone w prasie pneumatycznej o kontrolowanym nacisku. Fermentacja w kadziach ze stali nierdzewnej w kontrolowanej temperaturze (15C). Gdy fermentacja zostanie ukończona, wino zostaje przelane do innej kadzi ze stali nierdzewnej w celu dalszego oczyszczania. Przyjemny i świeży aromat owoców tropikalnych, melona i kwiatów. W smaku zrównoważony i świeży, harmonijnie łączy naturalną słodycz i kwasowość. Ładny gruszkowy i nektarynkowy finisz. Do tradycyjnych dań z warzyw lub jako aperitift.
Dość ciemny i klarowny kolor.\nMocny nos z pięknymi pikantnymi nutami i silną obecnością czerwonych owoców.\nNa podniebieniu kumulacja owoców z dobrą równowagą i bardzo długim finiszem. Znakomite do dziczyzny, jagnięciny, żeberek wieprzowych oraz deski z serami i wędlinami.
Tradycyjna winifikacja według odmiany winogron. Fermentacja w 24-26 ° C i maceracja przez 2 tygodnie.\n\nCzęściowe dojrzewanie w beczkach.\nPiękny intensywny czerwony kolor z błyszczącymi refleksami. Złożony aromat czerwonych owoców, skóry, lukrecji i przypraw. Taniny są delikatne i jedwabiste. Rewelacyjne wino do czerwonych mięs, gulaszy i serów.
Fresco charakteryzuje łagodny i zbalansowany smak. Bardzo uniwersalne, pasujące do każdej potrawy. Pełne walory docenisz serwując schłodzone do temp. ok. 10°C.
Białe wytrawne wino gronowe o słomkowym kolorze. W zapachu egzotyczne owoce, dojrzałe brzoskwinie i nuty zielonych szparagów. W smaku świeże, orzeźwiające z wyraźną kwasowością i posmakiem cytryny. Polecamy do: skorupiaków, delikatnych ryb w jasnych sosach, kuchni azjatyckiej, kozich serów.
Wino chilijskie, czerwone, gronowe, półsłodkie, o przepięknej, intensywnej, połyskującej, wiśniowej barwie, produkowane ze szlachetnego szczepu cabernet sauvignon. W nosie wyczuwalne są w nim aromaty czerwonych owoców, pieprzu i cynamonu. W ustach łagodne, smaczne, o złożonych taninach i przyjemnym finiszu. Podawać, gdy osiągnie temperaturę 16°-18°C jako aperitif lub do słodko-kwaśnych potraw.
Wino stworzone w 100% ze szczepu Pinot Noir o pięknym rubinowym, klarownym kolorze. Wyczuwalne aromaty czerwonych owoców, w szczególności truskawek i malin. Podniebienie o pięknej strukturze, intensywnie owocowe oraz bardzo dobrze wyważone. Rewelacyjne w połączeniu z pieczeniami, daniami z drobiu oraz serami.
Wytrawne białe wino musujące wytworzone z winogron szczepu Chardonnay, Pinot Blanc\ni Fetească Albă, zbieranych w winnicach położonych w regionie Codru, w rejonie Onesti,\ncharakteryzującym się najlepszymi warunkami do produkcji wina musującego. Oprócz\ndelikatnych i gładkich bąbelków wyróżnia je złożony bukiet z subtelnymi nutami zielonego\njabłka i miodu.
Wino o barwie cytryny z zielonym połyskiem. W smaku intesywne, z domującą nutą owoców tropikalnych, cytrusów i limonki. W smaku świeże, eleganckie i harmonijne. Idealne do ryb, kuchni sródziemnomorskiej, chińskiej, indyjskiej i afrykańskiej.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.