Kolor zdecydowanie rubinowy z fioletowym refleksem. Zapach intensywny z nutą słodkich przypraw. W smaku delikatne z dobrze zbalansowanymi taninami. Idealne wino do grilla, makaronów, czerwonych mięs, dań kuchni śródziemnomorskiej i serów.
Białe wino wytrawne stworzone\nz gron szczepu\nChardonnay\npochodzących z wrześniowych\nzbiorów.\nWino powstałe w apelacji D.O.P.\nCariñena, leżakowane w dębowych\nbeczkach 3 miesiące.\nWino o jasnej słomkowej barwie,\naromacie owoców tropikalnych i\nbiałych kwiatów.\nDobrze zbalansowane, pełne,\no idealnie wyważonej kwasowości.\nDoskonale pasuje do gulaszu,\ngrillowanych lub pieczonych mięs,\ndziczyzny, foie gras oraz serów.\nSerwować w temperaturze\n8\n10 C.
Nos odsłania intensywne aromaty kwiatów (fiołki) i czarnych owoców (czarna wiśnia, czarna porzeczka) połączone z pikantnymi nutami. Usta pełne, z miłym, owocowym i pieprzny posmakiem. Idealne do pikantnych potraw, czerwonych mięs w sosie i serów.
Cechy wina: portugalskie, jakościowe z regionu Vinho Verde w północno-zachodniej części kraju, białe, półwytrawne, lekkie, rześkie, pachnące owocami cytrusowymi, zrównoważone, delikatne i przyjemne dla podniebienia Szczepy winogron: arinto, loureiro, trajadura Doskonale pasuje do ryb, owoców morza, lekkich dań mięsnych, drobiu, a także jako aperitif
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.