Wytrawne wino charakteryzujące się owocowym aromatem, o dobrze wyważonym smaku z dodatkiem szlachetnych tanin. Serwować z wołowiną, baraniną, wieprzowiną oraz serami o zdecydowanym smaku.
Winifikacja: szypułkowanie, delikatne tłoczenie, klarowanie w temperaturze 8-10°C przez 12 godzin. Fermentacja przy wykorzystaniu wyselekcjonowanych drożdży w temperaturze 16-18°C. Zlanie do zbiorników z nierdzewnej stali gdzie uszlachetnia się do momentu butelkowania.\n\nCharakterystyka: aromatyczne wino, o owocowych nutach, lecz niepozbawione struktury.\n\nW nosie kwiatowa woń, która przywodzi na myśl kwiaty akacji, wyczuwalny aromat gruszki. Wino łatwe do picia, świeże i intensywne, świetna harmonia smaku.\n\nPodawanie: polecane jako aperitif, do świeżych sałatek, do przystawek lub lekkich dań rybnych.
W nosie owoce liczi, gruszka i tropikalne cytrusy. Kolor złoto-żółty z wysokim połyskiem. Gruszka, ananas i odrobina przypraw na podniebieniu. Początkowo słodki, ale finisz wytrawny z delikatną goryczką. Czyste, orzeźwiające i pełne elegancji. Znakomicie pasuje do owoców morza, skorupiaków oraz ryb.
Ciemnoczerwony kolor z granatowymi refleksami. Potężny aromat bardzo dojrzałych czerwonych owoców z nutami wanilii i przypraw. Okrągłe i strukturalne podniebienie zapowiadające świetlaną przyszłość. Znakomicie pasuje do czerwonego i białego mięsa oraz serów.
Wino wyprodukowane z ręcznie wyselekcjonowanych winogron szczepu Old Melnik. Charakteryzuje się aromatem suszonych owoców i przypraw. W smaku gładkie z delikatnie słodkim finiszem.
Wino dojrzewające 12 miesięcy: 50% w beczkach z francuskiego dębu (25% nowe, 25% 1 rok, 25% 2 lat i 25% 3 lata), a pozostałe wino dojrzewa w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Intensywny czerwony kolor, złożone aromaty czerwonych jagód i przypraw. Dobrze zbalansowane i jedwabiste podniebienie, z długim, miętowym finiszem. Najlepiej komponuje się z mięsem z dziczyzny lub tagine cielęcą.
Cin&Cin Rosso jest wyrazem kobiecego stylu i elegancji. Cin&Cin Rosso zawdzięcza swój charakter winiarskiej tradycji regionu Veneto na północy Włoch. Ma przyjemnie słodki, pełny i zbilansowany smak oraz głęboką, rubinową barwę. Idealne wino na niezobowiązujące spotkania w gronie przyjaciół.
Znakomite czerwone wino stworzone w 95% ze szczepu Merlot z domieszką 5% Cabernet Franc. W nosie oraz na podniebieniu dominują aromaty czerwonych wiśni oraz mokrego poszycia leśnego. Doskonale zrównoważone z idealną strukturą, złożonością i kwasowością. Świetne do steków, gulaszy oraz wołowiny.
Winnice posiadłości Pivot znajdują się kilkaset metrów pod słynnym młynem. Króluje tam szczep Gamay z białym sokiem, ze średnią wieku 40 lat.\nZbiór odbywa się ręcznie, a winogrona są poddawane kadzi bez odszypułkowania, z wyjątkiem trudnych lat, kiedy to dotyczy około 50% produkcji. Winifikacja z półwęglową maceracją przez dwa tygodnie i dojrzewaniem w drewnianych beczkach.\nPikantne i owocowe wino z miękkimi i roztopionymi taninami. Usta intensywne i okrągły, o dobrej długości. Butelka do przechowywania od 4 do 7 lat w piwnicy.
Trapiche Oak Cask powstaje z winogron uprawianych u podnóża Andów. Położenie winnicy i obfitość słońca sprawiają, ze rosnące owoce są skoncentrowane i aromatyczne. Starzenie w dębowych beczkach dodaje Trapiche Oak Cask finezji, harmonii i złożoności.\n\nMalbec charakteryzują aromaty jeżyn i śliwek. Wino jest pełne i krągłe, w smaku dobrze zrównoważone. Polecamy do pieczonych mięs, pasztetów, serów i makaronów z pomidorowymi sosami.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.