-
`
![](https://lacave.com.pl/7478-large_default/cavignon-bio-brut-075l.jpg)
Cavignon Brut BIO pochodzi z winorośli uprawianych zgodnie ze ścisłymi specyfikacjami dla rolnictwa ekologicznego. Ma jasnożółtą barwę ze złotymi refleksami. Charakteryzuje się delikatnymi i świeżymi bąbelkami. Usta są żywe i hojne z kwiatowymi aromatami oraz migdałową nutą. Idealny jako aperitif lub do owoców.
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.