Przy produkcji Dorato dbamy o jakość składników i staranną kontrolę procesu fermentacji. Klarowność i wyjątkowy bukiet docenisz degustując schłodzone do temperatury 8°C.
Nowa Zelandia to najbardziej na południe wysunięty kraj winiarski świata i idealne miejsce do uprawy białych odmian winorośli. Tamtejsze Sauvignon Blanc cenione jest na świecie za oryginalność aromatów, świeżość i lekkość. New Land Sauvignon Blanc Sparkling to delikatnie musujące wino o słomkowym kolrze. Idealne jako aperitif i na wszelkie towarzyskie okazje.
Cin&Cin Spumante Bianco, to wino musujące powstające z wyselekcjonowanych włoskich win fermentowanych metodą „fermentazione a freddo\". To one dają Cin&Cin lekkość i świeżość typową dla klasycznych, włoskich „spumanti\". Schłodzone smakuje najlepiej.
Rewelacyjny Cremant z Burgundii o pięknym jasnozłotym kolorze z subtelnymi zielonymi refleksami. Świeży i aromatyczny. Na podniebieniu bardzo przyjemny. Delikatnie musujące bąbelki wraz z bukietem pełnym owoców i kwiatów dają znakomite doznania. Polecany jako aperitif oraz do sałatek, ryb i owoców morza.
Wytrawne, hiszpańskie wino musujące wytwarzane tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce przez co najmniej 12 miesięcy. Stworzone w oparciu o lokalne szczepy winogron: Macabeo, Xarel.lo i Parellada, dzięki którym wino ma świeży, owocowy charakter.
Delikatnie wytrawne włoskie wino musujące pochodzące z regionu Veneto. Wino o jasnozłotej barwie i niezwykle świeżych, owocowych aromatach, które zapewniają idealne orzeźwienie i niezwykle przyjemny, utrzymujący się posmak. Powstało ze szczepu Glera, dawniej nazywanego Prosecco – nazwa szczepu winorośli Prosecco została wycofana z użycia, aby zagwarantować unikalność win z chronionego regionu pochodzenia Prosecco.
Utrwalenie głębi smaku świeżo zerwanych winogron to niemałe wyzwanie. Do wytworzenia tego klasycznego wina musującego wykorzystywane są odmiany Glera i Chardonnay. Niech kieliszki wypełnią się wytrawnymi nutami gruszki i jabłkowymi bąbelkami! Salute!
Przy produkcji Dorato dbamy o jakość składników i staranną kontrolę procesu fermentacji. Klarowność i wyjątkowy bukiet docenisz degustując schłodzone do temperatury 8°C.
Cin&Cin Secco Rosé to wino musujące powstające z wyselekcjonowanych win fermentowanych metodą „fermentazione a freddo\". To one dają Cin&Cin lekkość i świeżość typową dla klasycznych „spumanti\". Schłodzone smakuje najlepiej.
Napój musujący bezalkoholowy powstały z ręcznie zbieranych\ngron szczepu Muscat d’Alexandrie .\nOrzeźwiający, o drobnych, delikatnych bąbelkach.\nBarwa jasna, krystaliczna, aromat wyraźny, o wyczuwalnych\nnutach cytrusów i owoców tropikalnych; wspaniale oddaje\ncharakter szczepu Muscat.\nW ustach zbalansowane, delikatnie owocowe, gładkie i\norzeźwiające dzięki delikatnym bąbelkom.\nNajlepiej smakuje podane schłodzone do temperatury 4\n66°C.
Słodka i uboga w alkohol, ta świeża, musująca perła jest wyrazem terytorium. Wykonany w 100% z białych winogron Moscato, jego elegancki i bogaty bukiet opowiada o wspólnie spędzonych chwilach, takich jak popołudnia spędzane z przyjaciółmi i rodziną. Kwiatowo-owocowo-zielne z nutami szałwii, białej brzoskwini, akacji i delikatnego miodu.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.