Hiszpańskie wino musujące półwytrawne wytwarzane od 1887 roku tradycyjną metodą fermentacji butelkowej z wyselekcjonowanych winogron odmian Xarel\'lo, Macabeo i Parellada.
Wino musujące półsłodkie hiszpańskie wytwarzane tradycyjną metodą wtórnej fermentacji. Ice Cava to niezwykle aksamitny smak z aromatem brzoskwiń, gruszek, kwiatów i tropikalnych owoców. Doskonała do picia w dużym kieliszku na lodzie.
Cechy wina: cava - hiszpańskie, jakościowe, musujące, otrzymane metodą tradycyjną tj. wtórnej fermentacji w butelce, białe, wytrawne, z nutką słodyczy Szczepy winogron: 90% macabeo, 10% parellada Uświetni każdą okazję, doskonałe jako aperitif, toast oraz do wszelkich dań i przystawek
Cechy wina: cava - hiszpańskie, jakościowe, musujące, otrzymane metodą tradycyjną tj. wtórnej fermentacji w butelce, białe, mocno wytrawne Szczepy winogron: xarel.lo, macabeo, parellada Uświetni każdą okazję, doskonałe jako aperitif, toast oraz do wszelkich dań i przystawek
Cechy wina: cava - hiszpańskie, jakościowe, musujące, otrzymane metodą tradycyjną tj. wtórnej fermentacji w butelce, białe, półsłodkie, aromatyczne i przyjemne dla podniebienia Szczepy winogron: xarel.lo, macabeo, parellada Uświetni każdą okazję, doskonałe jako aperitif, toast oraz do deserów, lodów i owoców
Cava o świeżym i atrakcyjnym aromacie, eleganckim kwiatowym bukiecie (subtelne drzewo akacji), \nz posmakiem świeżych owoców (zielone jabłko) i delikatnymi nutami dojrzałych cytrusów. \nW smaku orzeźwiające, wyróżniające się delikatną, zbalansowaną kwasowością, z subtelnym musowaniem oraz bardzo przyjemnym kwiatowym finiszem. \nTo hiszpańskie wino musujące wytwarzane jest tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce przez co najmniej 10 miesięcy, stworzone w oparciu o lokalne szczepy winogron: Macabeo, Xarel.lo i Parellada.\nNajlepiej smakuje w połączeniu ze słodkimi deserami.
Cechy wina: cava - hiszpańskie, jakościowe, musujące, otrzymane metodą tradycyjną tj. wtórnej fermentacji w butelce, białe, półsłodkie, z nutką słodyczy Szczepy winogron: 90% macabeo, 10% parellada Uświetni każdą okazję, doskonałe jako aperitif, toast oraz do wszelkich dań i przystawek
Cava o świeżym i atrakcyjnym aromacie, eleganckim kwiatowym bukiecie (subtelne drzewo akacji), \nz posmakiem świeżych owoców (zielone jabłko) i delikatnymi nutami dojrzałych cytrusów. \nW smaku orzeźwiające, wyróżniające się delikatną, zbalansowaną kwasowością, z subtelnym musowaniem oraz bardzo przyjemnym kwiatowym finiszem. \nTo hiszpańskie wino musujące wytwarzane jest tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce przez co najmniej 10 miesięcy, stworzone w oparciu o lokalne szczepy winogron: Macabeo, Xarel.lo i Parellada.\nNajlepiej smakuje w połączeniu ze słodkimi deserami.
Białe musujące półwytrawne wino hiszpańskie o subtelnych aromatach świeżych owoców przemieszanych z nutami drożdży i chleba. W ustach lekko słodkie, świeże, eleganckie. Podawać do sajgonek, dojrzewającej szynki, sorbetów, lodów, ciastek lub jako aperitif.
Wytrawne, hiszpańskie wino musujące wytwarzane tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce przez co najmniej 12 miesięcy. Stworzone w oparciu o lokalne szczepy winogron: Macabeo, Xarel.lo i Parellada, dzięki którym wino ma świeży, owocowy charakter.
Wytrawne wino musujące o typowych walorach Cava. Cechuje je jasny, słomkowo-żółty\nkolor przecinany drobnymi i delikatnymi bąbelkami. Wyczuwalny czysty i cytrusowy aromat\nz nutami kwiatowymi. Wyważony i długotrwały smak. Przyjemna, łaskocząca obecność na\npodniebieniu i towarzyszący jej czysty, orzeźwiający posmak.
Wino musujące o lśniącej, słomkowożółtej barwie i zielono-złotych refleksach pobudzanych\nenergicznymi koralami bąbelków. Na nosie młode, o delikatnym wiosennym aromacie\npełnym świeżości owoców cytrusowych, nutami migdałów i tostowych. W smaku bardzo\nwytrawne, eleganckie, zrównoważone i świeże.
W kieliszku wino prezentuje bladożółty kolor z zielonymi odcieniami, wypełniony drobnymi i trwałymi bąbelkami. Nos jest świeży, z wyraźnymi nutami zielonych owoców. Zrównoważone w smaku, kremowe, pozostawiające elegancki posmak. Po starannej selekcji winogron ta Cava jest wytwarzana zgodnie z tradycyjnymi metodami. Druga fermentacja następuje już po zabutelkowaniu, a butelki starzeją się w piwnicach znajdujących się w Sant Sadurni d’Anoia, w samym sercu regionu Cava. Wino odpowiednie dla wegan i wegetarian.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.