-
`
Składniki
woda
sok jabłkowy (15,6%) z zagęszczonego soku jabłkowego
cukier
sok wiśniowy (4,5%) z zagęszczonego soku wiśniowego
sok aroniowy (1,8%) z zagęszczonego soku aroniowego
dwutlenek węgla
regulator kwasowości - kwas cytrynowy
aromat
substancja konserwująca - dimetylodiwęglan
Zawartość owoców min. 21%
| na 100ml | Wartosc energetyczna lub skladnik odzywczy w 150 ml (porcja | ||
|---|---|---|---|
| Wartość energetyczna (kJ) | 193 | 289 | |
| Wartość energetyczna (kcal) | 45 | 68 | |
| Tłuszcz (g) | 0 | 0 | |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0 | 0 | |
| Węglowodany (g) | 11 | 17 | |
| w tym cukry (g) | 11 | 16 | |
| Białko (g) | 0 | 0 | |
| Sól (g) | 0.03 | 0.05 |
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.