-
`
Piccolo Kiwi 750 ml
Składniki
woda
sok jabłkowy (21%) z zagęszczonego soku jabłkowego
cukier
sok z kiwi (1%) z zagęszczonego soku z kiwi
dwutlenek węgla
regulator kwasowości - kwas cytrynowy
aromat
barwniki - ekstrakt z krokosza, błękit brylantowy FCF
substancja konserwująca - dimetylodiwęglan
Zawartość owoców min. 22%
Obliczona wartość odżywcza
na 100ml | Wartość energetyczna lub składnik odżywczy w 150 ml (porcja) | ||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 194 | 291 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 46 | 69 | |
Tłuszcz (g) | 0 | 0 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0 | 0 | |
Węglowodany (g) | 11 | 17 | |
w tym cukry (g) | 11 | 16 | |
Białko (g) | 0 | 0 | |
Sól (g) | 0.03 | 0.05 |
Polecane na prezent
Jägermeister Likier ziołowy...
Nikka Coffey Malt
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.
LOCH LOMOND 12YO + 2 BUT MINI
Ten 12-to letni single malt z destylarni Loch Lomond, która swą nazwę wzięła od pięknego jeziora znajdującego się w pobliżu gorzelni ma głęboko owocowy charakter. Stanowi kompozycję destylatów dojrzewanych w trzech różnych typach beczek: po bourbonie, tzw. refill cask oraz ponownie wypalanych. Takie połączenie oraz kunszt Master Distillera - Michaela Henry nadała tej whisky perfekcyjnej harmonii. Nos to przede wszystkim chrupiące, zielone jabłko, dojrzała gruszka i odświeżające cytrusy ze słodkim, słodowym tłem. W smaku owoce sadu i cytrynowa beza. Akcenty gruszki przechodzą stopniowo przez nuty cytryny, aż do ciasta waniliowego i słodyczy biszkoptów. Finisz delikatnie torfowy.