Glenfiddich Signature Malt\n12-letnia szkocka whisky typu single malt, dojrzewająca w beczkach po bourbonie oraz hiszpańskiej sherry. Charakteryzuje się świeżym, łagodnym smakiem z delikatną nutą gruszki.
Tullamore D.E.W. to irlandzka whiskey, która słynie ze swojej wyjątkowej delikatności i unikalnego charakteru. Ta trzykrotnie destylowana czternastoletnia whiskey typu Single Malt charakteryzuje się niepowtarzalnym smakiem dzięki leżakowaniu w czterech typach beczek: Bourbon, Sherry Oloroso, Porto i Madeira. Dzięki temu Tullamore D.E.W. 14 YO ma głęboki i łagodny smak. Wyczuwalne są w niej nuty zapachowe drewna, owoców cytrusowych i tropikalnych z delikatnym akcentem przypraw.\n\nOdkryj delikatny smak Tullamore D.E.W. i delektuj się nim w gronie przyjaciół
Autorska mieszanka whisky osobiście wyselekcjonowanych przez mistrza kupażu Chivas Regal - Colina Scotta. Serce blendu pochodzi ze Strathisla, najstarszej działającej destylarni na Wyżynie Szkockiej.\nBarwa: głęboko złoto-bursztynowa\nZapach: suszonych owoców i maślanego toffi, o kremowej podstawie\nSmak: aksamitny z paletą czarnych czekolad, z dodatkiem nut kwiatowych oraz odrobiną słodkiej, miękkiej dymności\nFinisz: elegancki i długi
Jedyna whisky na świecie finiszowana w beczkach po piwie typu Ale. Grant’s Ale Cask Finish charakteryzuje się kremowym smakiem, w którym odnaleźć można wyraźne nuty gruszki i jabłka, creme brulee oraz wyczuwalne akcenty wanilii.
Subtelny karmelowy akcent zwieńczony waniliowym niuansem.\nWyrafinowana kompozycja delikatnie owocowych i dębowych aromatów.\n\nWhisky Baczewskiego powstaje według autorskiego przepisu blendowania - w wyniku kupażowania wielu rodzajów whisky, destylowanych ze słodu jęczmiennego oraz ziaren innych zbóż. Dzięki dojrzewaniu w dębowych beczkach zyskuje bursztynowy kolor i doskonale zbalansowany, delikatnie słodki smak.
Idealna kompozycja whisky single malt dojrzewających przez całe 15 lat w beczkach po sherry lub bourbonie, a następnie mieszanych ze sobą na końcu procesu maturacji.
Old Smuggler to wyśmienita mieszana szkocka whisky typu blended z tradycją sięgającą 1835 roku. Swoją nazwę (smuggler – z ang. przemytnik) czerpie z historii szkockiej whisky: podatki nałożone w osiemnastym wieku na producentów tego trunku, zmusiły ich do ukrywania się i przemycania tego drogocennego alkoholu. Stworzona została przez dwóch przedsiębiorców zajmujących się whisky, braci Stodart, osiadłych w Glasgow po roku 1835. Twórcy jej wsławili się tym, że jako pierwsi używali beczek po Sherry do zestawiania swoich blendów. Dzięki temu Old Smuggler przechowywany latami w dębowych beczkach dojrzewał i odkrywał zbalansowany charakter i bogactwo swojego smaku. Whisky Single Malt, które są używane do zestawiania tego produktu, pochodzą z regionu Speyside. Charakterystyczną cechą jest pękata butelka, która wyróżnia ten produkt na rynku
Ta 18-to letnia whisky single malt dojrzewała w najlepszych beczkach po bourbonie, a długi czas maturacji pozwolił wydobyć słodycz dębowego charakteru z intrygującą nutką dymu i cudownie zrównoważonym finiszem. Aromat to połączenie zielonych jabłek z grejpfrutem, otoczonych słodyczą plastra miodu i dotknięciem dębiny. W smaku pełna i krągła. Eleganckie nuty tostowanego drewna i cygar uzupełnione są akcentami jabłek i agrestu. Finisz jest długi i intensywny z nutami liści herbaty i tytoniu oraz akcentem dymu i lekko medyczną torfowością. Whisky nie była filtrowana na zimno.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.