Równowaga i głębia. Uwodząca mieszanka nut\ndymnych i torfowych wraz z toffee i espresso.\nWyczuwalne aromaty świeżych cytrusów i nuty\nroślinne białego wina. Docenić należy także moc\naromatów morza, jodu i wędzonych ryb.\nZawiera 55 ppm.
Grant’s Triple Wood to harmonijne połączenie ponad 30 precyzyjnie dobranych whisky zbożowych oraz słodowych pochodzących z całej Szkocji, dojrzewające w trzech różnych gatunkach drewna: beczka Virgin Oak zapewnia pikantną solidność, American Oak nadaje subtelną waniliową gładkość, a wkład Bourbon zapewnia słodki cukier brązowy. To właśnie ta kombinacja, której zawdzięcza swoją nazwę, sprawia, że whisky Grant’s Triple Wood wyróżnia się bogatym i łagodnym smakiem z którego słynie.
Bogactwo aromatów - morskie powietrze i wodorosty splatają się z lekko torfowym dymem oraz nutami sherry, wrzosu, a nawet tostowego pieczywa. W palecie smakowej znajduje się to, co w whisky najpiękniejsze - zadziwiające warstwy odkrywające się jedna po drugiej. Począwszy od wytrawnych, torfowych i morskich doznań, przechodzących wkrótce w lekką słodycz sherry. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Armorik Double Maturation to symbol destylarni łączący wysoką jakość produkcji whisky single malt z unikalnym, lokalnym charakterem. Dzięki współpracy z miejscowym bednarzem, gorzelnia używa wyjątkowych beczek wyprodukowanych z bretońskiego dębu. To właśnie w nich, whisky ta spędza pierwszych kilka lat dojrzewania, a następnie jest przelewana do beczek po sherry Oloroso. Aromat elegancki, owocowy z przewodnią nutą cytrusów i jabłek, uzupełnionych akcentem solonego masła i karmelu. W smaku początkowe finezyjne, nuty dębiny rozwijają się w bogactwo i słodycz słodowanego jęczmienia. Finisz jest intrygujący, łączy w sobie nuty miodu wrzosowego i zbóż z morską bryzą.
Glen Scotia 10YO to nietorfowa whisky single malt z legendarnego portowego miasteczka Campbeltown, nazywanego w przeszłości stolicą produkcji whisky. Whisky dojrzewała w beczkach pierwszego napełnienia po bourbonie (first fill Bourbon), które zapewniły idealny balans pomiędzy charakterem destylatu Glen Scotia a wpływem dębiny. W aromacie znajdziemy charakterystyczne dla Campbeltown, nuty morskiej bryzy, zielonych jabłek, z akcentem cytrusów, kremową wanilią, tostowanej dębiny i przypraw. W smaku jest gładka z wyraźnie wyczuwalnymi nutami brązowego cukru, pomarańczowej marmolady, ananasa i kremowej wanilii. Finisz jest długi, z delikatnymi akcentami imbiru i cynamonu. Whisky została zabutelkowana z mocą 40%.
Johnnie Walker Green Label zawdzięcza swój intensywny, świeży, nieco dymny smak, z akcentami lasu i ziół m. in. 4 składowym whisky: Talisker, Caol Ila, Linkwood i Cragganmore. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Wersja Bulleit Bourbon o wysokiej zawartości żyta, która dojrzewa przez minimu 10 lat w wypalanych beczkach z białego amerykańskiego dębu. W tym długim okresie powstaje bourbon, który podczas smakowania ma bogatszy, bardziej złożony smak. Nadal łagodny, o pięknym rdzawym kolorze, z bogatym dębowym aromatem i nutą wanilii oraz suszonych owoców, z trwałym, dymnym bukietem.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.