Wyjątkowy single malt nawiązujący swoją nazwą do czasów wiktoriańskich - najlepszego okresu Campbeltown. Jest kompozycją whisky dojrzewających od kilku do kilkunastu lat, które po połączeniu trafiły na kilka miesięcy do trzech rodzajów beczek: pierwszego napełnienia po bourbonie i po sherry Pedro Ximenez oraz mocno wypalanych. Butelkowana z mocą cask strength i nie filtrowana na zimno. W nosie bogata, dojrzały melon, słona szynka, dębina, przyprawy, jabłka, miód, śliwki i cytrusy. W ustach słodka, a po chwili wytrawna. Wanilia, dębina, przyprawy, zioła, dżem z czarnej porzeczki, delikatny akcent mięty, dymu i kakao w długim finiszu.
Piętnastoletni single malt pochodzi z destylarni Glenburgie i stanowi serce blendu Ballantine\'s. Charakteryzują go intensywne owocowe nuty i miodowa słodycz.\nBarwa: czystego złota\nZapach: idealnie zrównoważony, aromaty świeżych, czerwonych jabłek i czarnej porzeczki, zbalansowane słodyczą plastra miodu\nSmak: pełny i kremowy, o aksamitnie gładkiej konsystencji miodu, z bogatą nutą pomarańczy\nFinisz: bardzo długi, słodki i okrągły
Ballantine\'s Passion to napój spirytusowy stworzony z whisky pochodzącej ze Szkocji oraz smaku egzotycznych owoców nawet owocu yuzu. Rozsmakuj się w kompozycji miodowego melona, dojrzałego grejpfruta oraz kiwi!
Nazwa pochodzi od króla Nordyckiego rządzącego wyspą w IX wieku Ketilla Bjornssona. Butelkowana z mocą 46%, oczywiście bez filtracji to poważna propozycja dla miłośników whisky dymnej, ale w niewielkiej dawce, która nie dominuje nad resztą aromatów. W jej skład wchodzą dwie dymne whisky z wyspy Islay _ Lagavulin i Laphroaig, stanowiące 1/3 kompozycji oraz 8 single malt z regionu Speyside, dostarczające dodatkowo słodyczy jęczmienia i delikatnej owocowości. w 2017 na zawodach IWSC zdobyła srebrny medal i tytuł Outstanding - znakomita, wyjątkowa.
Dimple 15YO to wielowątkowa w bukiecie 15-letnia whisky, z wyraźną przewagą akcentów słodszych. Jest kompozycją destylatów starzonych w beczkach po bourbonie oraz po sherry, dzięki czemu posiada intensywny owocowy bukiet. Butelka, przypominająca karafkę, opleciona delikatną złotą nitką, doskonale nadaje się na prezent. Opakowana w estetyczny kartonik.
Szkocka whisky słodowa pochodząca ze Speyside o charakterystycznej łagodności osiągniętej dzięki połączeniu alkoholi dojrzewających w beczkach z europejskiego i amerykańskiego dębu. Starannie destylowany, produkowany zgodnie z tradycją Single Malt z destylarni założonej w XIX wieku Singleton nie ustaje w swoich poszukiwaniach, których celem jest odnalezienie unikatowych beczek, wyjątkowych roczników oraz najlepszych aromatów, będącym źródłem i inspiracją najbardziej wyszukanego smaku. 12 – letnia The Singleton of Dufftown charakteryzuje się bogatym, łagodnym smakiem z dominującymi nutami pieczonych jabłek i prażonych orzechów włoskich. Pozostawia ciepłe, przyjemne zakończenie z lekkim akcepntem owoców cytrusowych. Odrobina wody wydobędzie klasyczne, subtelnie słodkie nuty owocowe trunku The Singleton of Dufftown12 Year Old. Niemniej sprawdzi się także doskonale w koktajlach, nawet tak prostych jak w połączeniu z tonikiem Jej łagodny charakter sprawie, że jest to idealna propozycja dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z whisky Single Malt.
Bardzo interesująca edycja torfowej whisky z destylarni Glenglassaugh. Do jej wyprodukowania posłużył słód jęczmienny tradycyjnie suszony torfowym dymem. Glenglassaugh Torfa ma unikalny, dymny aromat bardzo odmienny od typowych whisky z regionu Highland. Charakteryzuje się lśniącą, złotą barwą, aromatami słodkiego torfu, morskiej bryzy i skórki cytrynowej z odrobiną dżemu morelowego, imbiru i czarnego pieprzu. W smaku odnajdujemy kandyzowanego melona i ananasa, pieczone jabłka, ciasteczka owsiane, trochę wrzosowego miodu, a wszystko to zanurzone w słodkim torfie.
W historycznych budynkach dzielnicy Liberties, która była tradycyjnym centrum destylacji whiskey w Irlandii, powstała destylarnia, w której produkowana jest whiskey stworzona przez cenionego master distillera Darryla Macnally’ego. Łagodne połączenie Irlandzkiej whiskey z miodem i karmelem. Idealna dla tych co dopiero zaczynają swoja przygodę z Irlandzkimi whiskey.
Orchard House to whisky zdecydowanie najdelikatniejsza z całej dotychczasowej oferty. Już sama nazwa wskazuje, że odkryjecie w niej aromaty jabłek, gruszek, ananasa, limonki i poziomki, do których po chwili dołączą imbir, miód, wanilia, ciasto biszkoptowe i herbata Earl Grey. Jakże mogłaby być inna, skoro charakter jej w głównej mierze tworzą Linkwood i Clynelish, wspierane przez Benrinnes i niewielką, naprawdę minimalną domieszkę Caol Ila. A wszystko z beczek 1st fill Bourbon, no może z wyjątkiem jednego składnika, pochodzącego z tajemniczej destylarni, położonej w pobliżu miejscowości Aberlour, dojrzewającego w Sherry butt.
Ikoniczna butelka w porfolio Glenmorangie to THE ORIGINAL,\nuznana na całym świecie z uwagi na swoją kuszącą złożoność\ni kunsztowną finezję. Prawdziwie oryginalna od 1843r. W niej\ncharakterystyczna dla Glenmorangie kwiecista słodycz łączy się\nz wybornymi nutami owocowymi i delikatnymi smakami\nkorzennymi. Francuski ekspert zapachowy zidentyfikował\nw Glenmorangie THE ORIGINAL co najmniej 26 odrębnych\naromatów. Pozwala ona odkryć kalejdoskop smaków, tekstur\ni zapachów, które intrygują podniebienie i rozpalają zmysły.