Intensywna, ciekawa jasna whisky o wyraźnych akcentach kwiatowo-wrzosowych. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Charakterystyczna whisky o ciekawym smaku, pochodząca z malutkiej destylarni w rejonie Speyside, której tradycje sięgają XIX wieku. Słodka, trochę wytrawna i odrobinę kwaśna, z wyczuwalnymi nutami wrzosu i marcepanu – ma doskonale wyważony smak. Pachnie migdałami i pomarańczą.\nSerwowanie: zmieszana z wodą uwalnia aromat olejku orzechowego i masła.
Znakomity, bogaty 18-letni single malt z destylarni Loch Lomond, który swoją nazwę wziął od największej wyspy śródlądowej na Wyspach Brytyjskich (zlokalizowanej na jeziorze Loch Lomond). To whisky o mocnym dębowym charakterze znakomicie skomponowanym z akcentami letniej trawy, owoców tropikalnych i cytrusów. Najlepsze beczki, w których destylaty dojrzewały przez minimum 18-lat zostały specjalnie wybrane przez szefa bednarzy. Przed zabutelkowaniem whisky nie była filtrowana na zimno. Nos bogaty i pełen głębokich aromatów miodu wrzosowego, karmelu, słodu i dębiny. W smaku dobrze zbudowana, o wyraźnym dębowym charakterze połączonym z nutami ananasa, mango, kiwi, wanilii i akcentami cytrusów w tle. Finisz długi, rozgrzewający z wyczuwalną dębiną i ciastem imbirowym.
Label 5 to szkocka whisky typu blended. Należy do 10 największych marek szkockiej whisky na Świecie, a firma La Martiniquaise do 5 największych producentów szkockiej whisky. LABEL 5 to whisky o niezwykłej jakości i wysokiej zawartości single malts, które pochodzą z jednej z najbardziej znanych i cenionych destylarni Glen Moray w regionie Speyside będącej własnością firmy co pozwala na pełną kontrolę nad procesem produkcji. Wysoką jakość potwierdzają liczne nagrody zdobyte na międzynarodowych konkursach. Delikatna w smaku wzbogacona dymnymi nutami torfu i owocowymi aromatami. LABEL 5 to marka globalna dostępna w ponad 100 krajach na całym świecie.
Glen Scotia 10YO to nietorfowa whisky single malt z legendarnego portowego miasteczka Campbeltown, nazywanego w przeszłości stolicą produkcji whisky. Whisky dojrzewała w beczkach pierwszego napełnienia po bourbonie (first fill Bourbon), które zapewniły idealny balans pomiędzy charakterem destylatu Glen Scotia a wpływem dębiny. W aromacie znajdziemy charakterystyczne dla Campbeltown, nuty morskiej bryzy, zielonych jabłek, z akcentem cytrusów, kremową wanilią, tostowanej dębiny i przypraw. W smaku jest gładka z wyraźnie wyczuwalnymi nutami brązowego cukru, pomarańczowej marmolady, ananasa i kremowej wanilii. Finisz jest długi, z delikatnymi akcentami imbiru i cynamonu. Whisky została zabutelkowana z mocą 40%.
Nowy, torfowy wariant Benriach, whisky dojrzewająca co najmniej 12 lat w beczkach po bourbonie, sherry i winie marsala. W efekcie otrzymujemy niezwykle szlachetny, kremowy i dymny styl single malt o zdecydowanym smaku dojrzałych owoców, słodkiego dymu i delikatnej pikantności. Zbalansowany finisz uwydatnia nuty ciemnego kakao i skórki pomarańczowej. Beczki: bourbon, sherry, marsala
Chivas Regal 25YO to ekskluzywna kompozycja najbardziej wyszukanych szkockich whisky, z których najmłodsze leżakowały 25 lat. Właśnie w tym wariancie whisky Chivas Regal została wprowadzona na rynek w 1909r, jako pierwsza luksusowa whisky na świecie. Chivs Regal 25YO dostępny jest w limitowanych seriach, w indywidualnie numerowanych butelkach.
Wyjątkowa single malt whisky stworzona w stylu tzw. „Richly Sherried Style”. Dojrzewała przez minimum 12 lat w beczkach po sherry Oloroso i Pedro Ximenez. Nie jest filtrowana na zimno ani barwiona karmelem. Urzeka bogactwem smaków i aromatów. W nosie wyczuwamy typowe dla sherry aromaty suszonych owoców, świątecznego keksu, rodzynek, wanilii, śliwkowej marmolady, czekolady z nutami imbiru i cynamonu. W ustach rozwijają się słodkie smaki sherry, rodzynek, suszonych śliwek, ciemnej czekolady z akcentami dębiny i korzennych przypraw. Bogata i gładka whisky, kremowa z lekko pikantnym, długim finiszem.
Pierwsza partia Macallan Rare Cask, została stworzona, aby pokazać złożoność i głębię single malt z beczki po sherry. Połączenie sezonowanych w beczkach z dębu europejskiego i amerykańskiego zapewnia wyraźnie owocowy, drzewny charakter, który przejawia się w nutach rodzynek, wanilii, czekolady i wiśni oraz delikatnym, cytrusowym wykończeniem.
Old Perth 12yo to najnowsza wersja whisky, butelkowana przez firmę Morrison. Jak dwie poprzednie- Original i Cask Strength bazuje ona na destylatach regionu Speyside, choć w tym przypadku receptura została nieco zmieniona. W dodatku oprócz destylatów dojrzewających wyłącznie w beczkach ex Sherry Oloroso, w edycji tej pojawiły się również destylaty pochodzące z beczek po Sherry Pedro Ximenez, dodając jej finalnej słodyczy. Oprócz aromatu skórki pomarańczy, kandyzowanych owoców, czekolady, marcepana, znajdziemy w niej nuty rodzynek, daktyli i brązowego cukru.
Ballantine’s 7 Bourbon Finish to najnowszy dodatek do rodziny Ballantine’s. Nowa mieszana szkocka whisky, dojrzewająca przez 7 lat, a następnie wykańczana w beczkach po bourbonie pochodzącym aż z USA, aby uzyskać dodatkowe warstwy kremowej słodyczy.Barwa głęboko złocista. Noty delikatnych czerwonych jabłek w zapachu, połączone z dojrzałą gruszką i kremowym karmelem. W ustach słodkie i miękkie czerwone jabłka w toffi połączone z miodem i wanilią, zwieńczone delikatnymi nutami kwiatowymi. bardzo przyjemny, słodki i długi finisz.
Glasgow Blend to whisky mieszana z niezwykle wysokim udziałem składnika malt- 65%. W recepturze odnajdziemy destylaty regionu Speyside dojrzewające w beczkach po Sherry, dymny destylat z wyspy Islay oraz whisky grain z Cameronbridge. Butelkowana z mocą 43% bez filtracji. Intensywny aromat egzotycznych przypraw- goździki i cynamon, słodko owocowy smak ciasta drożdżowego i tarty owocowej, oraz aromat smoły, popiołu, dogasającego ogniska, szpitala i apteki.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.