Intensywna, ciekawa jasna whisky o wyraźnych akcentach kwiatowo-wrzosowych. Butelka zapakowana jest w estetyczny kartonik, dzięki czemu idealnie sprawdzi się na prezent.
Loch Lomond Original to whisky single malt bez określenia wieku z południa Highland, która po połączeniu destylatów trafiła jeszcze na pewien czas do wybranych, najlepszej jakości beczek w celu uzyskania harmonii i równowagi. Jest elegancka i gładka. Aromat skóry, wrzosu, słodu i dębiny. W smaku słodka, kremowa z akcentem orzechów i cytrusów. Finisz łagodny, cytrusowo - słodowy.
Ballantine\'s Finest to whisky typu blended o złożonym i eleganckim smaku, leżakująca minimum 3 lata, a w wielu przypadkach znacznie dłużej. Charakterystyczna, jasnozłota barwa oraz niezapomniany smak to efekt połączenia różnych whisky słodowych i zbożowych. Smak dwóch głównych destylatów - whisky słodowych z Miltonduff oraz Glenburgie sprawia, że Ballantine\'s Finest pobrzmiewa nutami czekolady, jabłek i wanilii. W słynnym rankingu Whisky Bible autorstwa Jima Murraya, whisky Ballantine\'s Finest szósty raz z rzędu została wyróżniona nagrodą „Blended Scotch Whisky of the Year\". Jest najlepiej sprzedającą się whisky w Europie i wiodącą whisky na polskim rynku.
Równowaga i głębia. Uwodząca mieszanka nut\ndymnych i torfowych wraz z toffee i espresso.\nWyczuwalne aromaty świeżych cytrusów i nuty\nroślinne białego wina. Docenić należy także moc\naromatów morza, jodu i wędzonych ryb.\nZawiera 55 ppm.
Kolejny small batch od Douglas Laing z serii blended malt. Po Scallywag ze Speyside i Timorous z Highland, tym razem Rock Oyster, mieszanka destylatów z Islay, Jura, Orkney i Arran. Butelkowana z mocą 46,8% bez barwników i filtracji. Prawdziwie morski i oceaniczny charakter – sól morska, słodki torf, dym, miód oraz pieprz, a także słodsze nuty jęczmienne.
Chivas Ultis to kwintesencja stylu Chivas. Kompozycja ta jest hołdem dla pięciu wybitnych mistrzów blendingu, którzy tworzyli markę Chivas od 1909 roku: Charlesa Howarda, Charlesa Juliana, Allana Baillie\'ego, Jimmy\'ego Langa i obecnego kustosza - Colina Scotta. Ulubione whisky single malt każdego z nich zostały połączone przez Colina Scotta w wyjątkową whisky typu blended malt.\nBarwa: jasnobursztynowa\nZapach: dojrzałych brzoskwiń i czerwonych jabłek z nutami cynamonu i krówek oraz miodu\nSmak: gładka tekstura wanilii z nutami mandarynki, moreli, delikatnym karmelem, pikantnymi goździkami i imbirem\nFinisz: długi, ciepły, rozgrzewający
Jest jednym z ciekawszych dostępnych na rynku potrójnie destylowanych irlandzkich single maltów. Został skomponowany z destylatów, które dojrzewały w beczkach po bourbonie i beczkach po sherry Oloroso. Każdy rozlew limitowany jest do maksymalnie 6000 butelek. Każda butelka zawiera numer rozlewu (tzw. batch number) To lekka i gładka whiskey. W nosie aromaty dojrzałych owoców, soczyste brzoskwinie, suszone morele i owoce tropikalne, z nutami kwiatu pomarańczy i waniliowych krówek. W ustach waniliowa słodycz, imbir, cynamon, morele, herbatniki i dębina. Finisz dosyć długi, lekko słodowy ze słodkimi akcentami dębiny.
Charakterystyczna whisky o ciekawym smaku, pochodząca z malutkiej destylarni w rejonie Speyside, której tradycje sięgają XIX wieku. Słodka, trochę wytrawna i odrobinę kwaśna, z wyczuwalnymi nutami wrzosu i marcepanu – ma doskonale wyważony smak. Pachnie migdałami i pomarańczą.\nSerwowanie: zmieszana z wodą uwalnia aromat olejku orzechowego i masła.
Mac-Talla Strata leżakowała przez 15 lat w beczkach po bourbonie i sherry. Whisky złożona i wielowarstwowa. Kolor głębokiego złota. Aromat wędzonego jęczmienia, bryzy morskiej, owoców morza. W smaku aksamitna konsystencja z ziemistym torfem i zimowymi przyprawami. Bogata, ciepła, rozgrzewająca z przydymionym finiszem.
Single malt, który definiuje region Speyside. Klasyczny wariant rodziny The Glenlivet, którego delikatny, choć złożony charakter jest efektem destylacji w miedzianych alembikach o wyjątkowym kształcie.\nOsiąga pełnię smaku, leżakując w różnych rodzajach beczek, między innymi z dębu amerykańskiego i europejskiego. Charakteryzuje się przede wszystkim łagodnym i bogatym smakiem, w którym wyczuwalne\nsą aromaty owoców egzotycznych i nuty kwiatowo-owocowe. Posiada kremowy, gładki i długo utrzymujący się finisz, w którym wyczuć można\nmarcepan i orzechy laskowe.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Nowy głębszy smak Johnnie Walker Doble Black pochodzi z połączenia naturalnie przydymionych whisky, dojrzewających w mocno zwęglonych dębowych beczkach.