W procesie jej produkcji wciąż używamy tradycyjnych chłodnic wężowych do schładzania destylatu. Dzięki temu whisky nabiera wyjątkowego smaku, który rywalizować może z trunkami niemal dwukrotnie starszymi.
Łagodny, owocowy single malt, który oddaje typowy charakter whisky z regionu Speyside. Dojrzewany w beczkach po bourbonie i po sherry Oloroso jest świeży i owocowy z wyczuwalnymi aromatami zielonych jabłek, mandarynek, brzoskwiń, suszonych moreli z subtelnym dotknięciem skórki cytrynowej i anyżu. Bukiet uzupełnia kremowa wanilia, nuty imbiru i mięty. W ustach tostowana dębina, zielone jabłko, dojrzała brzoskwinia i banan. Dodatkowo delikatny posmak anyżu i skórki cytrynowej. W finiszu mocno wyczuwalne akcenty słodowe.
Wersja Bulleit Bourbon o wysokiej zawartości żyta, która dojrzewa przez minimu 10 lat w wypalanych beczkach z białego amerykańskiego dębu. W tym długim okresie powstaje bourbon, który podczas smakowania ma bogatszy, bardziej złożony smak. Nadal łagodny, o pięknym rdzawym kolorze, z bogatym dębowym aromatem i nutą wanilii oraz suszonych owoców, z trwałym, dymnym bukietem.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Whisky rodem z zapomnianej ścieżki przemytników do niedawna sprzedawana jedynie w limitowanych edycjach, znawcom i kolekcjonerom. Nie poddawana procesowi zimnej filtracji, dzięki czemu niezwykle delikatna.
Wyjątkowa single malt whisky z kultowego regionu Campbeltown dojrzewająca przez minimum 15 lat i zabutelkowana ze starannie wyselekcjonowanych beczek z amerykańskiego dębu, które dały jej niepowtarzalny charakter. Aromat stanowi połączenie wanilii i dębu, z subtelną nutą bryzy morskiej i aromatycznych owoców.
Jedyna whisky na świecie finiszowana w beczkach po piwie typu Ale. Grant’s Ale Cask Finish charakteryzuje się kremowym smakiem, w którym odnaleźć można wyraźne nuty gruszki i jabłka, creme brulee oraz wyczuwalne akcenty wanilii.
Seria „Islay Barley” dla jej twórców zawsze była misją. Przez wiele lat szukali możliwości prezentacji fenomenu, jakim jest „terroir” w szkockiej whisky single malt – wiary w to, że ziemia, mikroklimat, położenie geograficzne, wpływ natury i lokalna pogoda mają wpływ na jakość i smak whisky. Bruichladdich Islay Barley 2011 jest destylowany z jęczmienia pochodzącego z sześciu farm znajdujących się w zachodniej oraz centralnej części wyspy Islay.\n\n \n\n• nietorfowa szkocka whisky single malt\n\n• 100% jęczmienia ze szkockiej wyspy Islay – odmiana Publican i Oxbridge\n\n• leżakowana 6 lat na Islay:\n\n- 75% czasu w amerykańskich beczkach dębowychpo bourbonie\n\n- 25% w europejskich beczkach dębowych po winie\n\n• edycja z limitowanej serii\n\n• butelkowana w destylarni przy użyciu wody źródlanej z Islay\n\n• niefiltrowana na zimno\n\n• niebarwiona karmelem
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.
Stworzona w hołdzie dla ojca japońskiej whisky i założyciela firmy Nikka - Masatake Taketsuru - jest kompozycją whisky single malt z destylarni Yoichi i Miyagikyo. Wysoka zawartość destylatów z Miyagikyo nadaje delikatnego i owocowego charakteru. Aby uzyskać niesamowity poziom równowagi i złożoności master blenderzy Nikka oparli tę kompozycję na różnych stylach whisky, łącząc świeże, owocowe, młodsze destylaty z cięższymi, złożonym, starszymi whisky. Whisky miała swoją premierę w Japonii w 2000 roku, ale co kilka lat pojawia się lekko zmieniona edycja. Najnowsza trafiła na rynek we wrześniu 2020. Pierwsze co rzuca się w oczy to zmiana charakterystycznej czarnej etykiety na kremową, ale oczywiście dla miłośników whisky ważniejsza jest zawartość butelki. W nowym Pure Malt Taketsuru w dalszym ciągu głównym składnikiem kompozycji są whisky single malt z destylarni Miyagikyo. W porównaniu do poprzedniej edycji zwiększono jednak udział whisky single malt z destylarni Yoichi, co nadało mieszance bardziej wyrazistego charakteru. Owocowość Miyagikyo została uzupełniona delikatnymi, ziołowo-torfowymi akcentami destylatów z Yoichi. W procesie dojrzewania użyto beczek po sherry i tzw. remade cask.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.