Hiszpańskie wino musujące półwytrawne wytwarzane od 1887 roku tradycyjną metodą fermentacji butelkowej z wyselekcjonowanych winogron odmian Xarel\'lo, Macabeo i Parellada.
Cava o świeżym i atrakcyjnym aromacie, eleganckim kwiatowym bukiecie (subtelne drzewo akacji), \nz posmakiem świeżych owoców (zielone jabłko) i delikatnymi nutami dojrzałych cytrusów. \nW smaku orzeźwiające, wyróżniające się delikatną, zbalansowaną kwasowością, z subtelnym musowaniem oraz bardzo przyjemnym kwiatowym finiszem. \nTo hiszpańskie wino musujące wytwarzane jest tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce przez co najmniej 10 miesięcy, stworzone w oparciu o lokalne szczepy winogron: Macabeo, Xarel.lo i Parellada.\nNajlepiej smakuje w połączeniu ze słodkimi deserami.
Cechy wina: cava - hiszpańskie, jakościowe, musujące, otrzymane metodą tradycyjną tj. wtórnej fermentacji w butelce, białe, słodkie. Uświetni każdą okazję, doskonałe jako aperitif, toast oraz do wszelkich dań i przystawek
Wytrawne, hiszpańskie wino musujące wytwarzane tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce przez co najmniej 12 miesięcy. Stworzone w oparciu o lokalne szczepy winogron: Macabeo, Xarel.lo i Parellada, dzięki którym wino ma świeży, owocowy charakter.
Cechy wina: cava - hiszpańskie, jakościowe, musujące, otrzymane metodą tradycyjną tj. wtórnej fermentacji w butelce, białe, mocno wytrawne Szczepy winogron: xarel.lo, macabeo, parellada Uświetni każdą okazję, doskonałe jako aperitif, toast oraz do wszelkich dań i przystawek
To jedno z najbardziej ulubionych hiszpańskich win musujących na świecie. Znane ze swojej wyjątkowej, czarnej satynowej butelki. Wytwarzane tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce przez co najmniej 12 miesięcy, stworzone w oparciu o lokalne szczepy winogron: Macabeo, Xarel.lo i Parellada.\nOlśniewa zbalansowaną kwasowością oraz wyśmienicie orzeźwiającym i świeżym bukietem o owocowym aromacie - dojrzała gruszka, jabłko i cytrusowe smaki łączą się z długim finiszem i ekscytującym akcentem imbiru.\nDoskonale nadaje się jako aperitif oraz świetnie komponuje się z większością potraw.
Hiszpańskie wino musujące bardzo wytrawne klasy Reserva, wytwarzane tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce, która trwa co najmniej 24 miesiące. Powstałe ze specjalnie wyselekcjonowanych i ręcznie zbieranych winogron szczepu Macabeo oraz Parellada. Niezwykle elegancka i wykwintna Cava o złożonej kompozycji aromatów, wynikających z długiego dojrzewania, o doskonałym bukiecie smakowym, z początkowo wyczuwalną nutą herbatników zaś na finiszu z posmakiem miodu, suszonych owoców i płatków kwiatów.
Hiszpańskie półwytrawne, białe wino musujące. Certyfikowane jako D.O. Cava. Produkowane ze szczepów: Macabeo i Parellada. Leżakujące przez 12 miesięcy.
Wino musujące o lśniącej, słomkowożółtej barwie i zielono-złotych refleksach pobudzanych\nenergicznymi koralami bąbelków. Na nosie młode, o delikatnym wiosennym aromacie\npełnym świeżości owoców cytrusowych, nutami migdałów i tostowych. W smaku bardzo\nwytrawne, eleganckie, zrównoważone i świeże.
Cava o świeżym i atrakcyjnym aromacie, eleganckim kwiatowym bukiecie (subtelne drzewo akacji), \nz posmakiem świeżych owoców (zielone jabłko) i delikatnymi nutami dojrzałych cytrusów. \nW smaku orzeźwiające, wyróżniające się delikatną, zbalansowaną kwasowością, z subtelnym musowaniem oraz bardzo przyjemnym kwiatowym finiszem. \nTo hiszpańskie wino musujące wytwarzane jest tradycyjną metodą wtórnej fermentacji w butelce przez co najmniej 10 miesięcy, stworzone w oparciu o lokalne szczepy winogron: Macabeo, Xarel.lo i Parellada.\nNajlepiej smakuje w połączeniu ze słodkimi deserami.
Wytrawne wino musujące o typowych walorach Cava. Cechuje je jasny, słomkowo-żółty\nkolor przecinany drobnymi i delikatnymi bąbelkami. Wyczuwalny czysty i cytrusowy aromat\nz nutami kwiatowymi. Wyważony i długotrwały smak. Przyjemna, łaskocząca obecność na\npodniebieniu i towarzyszący jej czysty, orzeźwiający posmak.
Hiszpańskie wino musujące wytrawne wytwarzane od 1887 roku tradycyjną metodą fermentacji butelkowej z wyselekcjonowanych winogron odmian Xarel\'lo, Macabeo i Parellada.
Cechy wina: cava - hiszpańskie, jakościowe, musujące, otrzymane metodą tradycyjną tj. wtórnej fermentacji w butelce, białe, półsłodkie, z nutką słodyczy Szczepy winogron: 90% macabeo, 10% parellada Uświetni każdą okazję, doskonałe jako aperitif, toast oraz do wszelkich dań i przystawek
Białe musujące półwytrawne wino hiszpańskie o subtelnych aromatach świeżych owoców przemieszanych z nutami drożdży i chleba. W ustach lekko słodkie, świeże, eleganckie. Podawać do sajgonek, dojrzewającej szynki, sorbetów, lodów, ciastek lub jako aperitif.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.