Receptury wszystkich wódek smakowych Stumbras zostały stworzone w oparciu o receptury przekazywane z pokolenie na pokolenie. Nieodzownym ich składnikiem są naturalne soki wzbogacone ręcznie wkładanymi kawałkami owoców.
Wódka STUMBRAS CENTENARY powstała z okazji uczczenia setnej rocznicy gorzelni STUMBRAS. Jest ucieleśnieniem doświadczenia i wiedzy ekspertów gorzelni STUMBRAS przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Każdy etap produkcji jest dokładnie sprawdzany, aby zapewnić najwyższą jakość. Kłos pszenicy, który uosabia jej ducha, znajduje się wewnątrz każdej butelki STUMBRAS CENTENARY. Wyselekcjonowane źdźbła pszenicy przycinane ręcznie we właściwym czasie i o odpowiedniej długości są przechowywane w specjalnych podziemiach przez cztery tygodnie, aby stały się neutralne i nie dodawały zapachu ani koloru do wódki.
Receptury wszystkich wódek smakowych Stumbras zostały stworzone w oparciu o receptury przekazywane z pokolenie na pokolenie. Nieodzownym ich składnikiem są naturalne soki wzbogacone ręcznie wkładanymi kawałkami owoców.
Ekologiczna wódka, do produkcji której jest wykorzystywana woda głębinowa oraz zboże pochodzące jedynie z upraw ekologicznych, wyhodowane bez stosowania nawozów sztucznych.\nProdukcji tego typu wódki poświęcana jest szczególna uwaga, dbałość dotyczy nie tylko surowców. Tak samo ważne są wymagania techniczne, dlatego udoskonalono specjalny sposób filtrowania – w wieloetapowym systemie wykorzystywany jest unikalny na skalę światową filtr z lnu ekologicznego.
Biała wódka smakowa zestawiona ze spirytusu zbożowego, destylatów śliwkowych i jabłkowych oraz nalewów na dziką różę, wanilię, ziarno owsa i rodzynki. Efektem jest wyjątkowa, krystaliczna wódka z łagodnym dotknięciem owocu.
Wysokiej klasy wódka smakowa sporządzona z alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego luksusowego zbożowego, naturalnego miodu gryczanego, dodatku nalewów zlołowo-korzennych i krystalicznej wody z własnych ujęć głębinowych. Wódka o bursztynowej barwie oraz o charakterystycznym aromacie i wyjątkowym smaku, którego tajemnica tkwi w harmonijnej kompozycji nalewów na owoc pomarańczy, goździki i wanilię w połączeniu z dodatkiem naturalnego miodu pochodzącego z pasiek z czystych ekologicznie okolic Puszczy Solskiej.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.