Wódka STUMBRAS CENTENARY powstała z okazji uczczenia setnej rocznicy gorzelni STUMBRAS. Jest ucieleśnieniem doświadczenia i wiedzy ekspertów gorzelni STUMBRAS przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Każdy etap produkcji jest dokładnie sprawdzany, aby zapewnić najwyższą jakość. Kłos pszenicy, który uosabia jej ducha, znajduje się wewnątrz każdej butelki STUMBRAS CENTENARY. Wyselekcjonowane źdźbła pszenicy przycinane ręcznie we właściwym czasie i o odpowiedniej długości są przechowywane w specjalnych podziemiach przez cztery tygodnie, aby stały się neutralne i nie dodawały zapachu ani koloru do wódki.
Ostoya to niezwykle łagodna Polska Wódka, która swój smak zawdzięcza najlepszej jakości pszenicy pochodzącej z pełnych słońca bieszczadzkich pól. Charakteryzuje się aksamitną słodyczą z nutami miodu i karmelu, zwieńczoną przyjemnie rozgrzewającym finiszem. Jej arcypolski rodowód połączono z najnowszymi trendami designu obecnymi w satynowej butelce oraz w ozdobnym, prezentowym kartoniku. Ostoya Vodka może poszczycić się prestiżowym oznaczeniem geograficznym „Polska Wódka”, które gwarantuje polskie pochodzenie składników, rodzimą produkcję i tradycyjną jakość. Ostoya Vodka to chwila prawdziwego wytchnienia w dynamicznie zmieniającym się świecie. Odetchnij… i poznaj jedyną w swoim rodzaju polską wódkę top premium.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.