Morelówka J.A. Baczewski produkowana jest na bazie trzykrotnie destylowanego spirytusu ziemniaczanego.\n\nW przedwojennej Polsce najbardziej znaną i cenioną wytwórnią wódek i likierów była firma J.A. Baczewski, założona w 1782 roki we Lwowie. Jej wyroby stały się synonimem najwyższej jakości - uwielbiali je konsumenci, doceniali i nagradzali koneserzy na wielu międzynarodowych konkursach. Sprzedawane w fantazyjnych karafkach, towarzyszyły pasażerom na pokładach transatlantyków, gościły na stołach wielu krajów Europy, obu Ameryk i Australii, a lwowiacy nie wyobrażali sobie uroczystego niedzielnego obiadu bez kieliszka wyśmienitej morelówki (abrikotyny) Baczewskiego.
Vodka Bulbash 6 dzięki unikalnemu 6-krotnemu procesowi filtracji jest najlepiej ocenianą rzemieślniczą wódką na świecie. Źródłem jej są dziewicze tereny Europy, gdzie nieskazitelne powietrze, krystalicznie czyste polodowcowe jeziora i dojrzałe zboża komponują jej wyjątkowo delikatny smak. Vodka Bulbash to laureat złotego medalu Światowego Konkursu The Global Vodka Masters 2019.
Smirnoff Black gwarantuje najwyższą jakość wykonania, czystość smaku, doskonałą klarowność i szczególny charakter eleganckiej wódki na wszelkie dobre okazje.
Pan Tadeusz to unikalny blend dwóch najszlachetniejszych zbóż w świecie wódki - żyta i pszenicy. Połączenie to daje alkoholowi delikatną i krągłą teksturę. Pan Tadeusz to doskonała wódka do celebrowania wyjątkowych wydarzeń. Jest produkowany zgodnie z definicją Polskiej Wódki.
Wódka STUMBRAS CENTENARY powstała z okazji uczczenia setnej rocznicy gorzelni STUMBRAS. Jest ucieleśnieniem doświadczenia i wiedzy ekspertów gorzelni STUMBRAS przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Każdy etap produkcji jest dokładnie sprawdzany, aby zapewnić najwyższą jakość. Kłos pszenicy, który uosabia jej ducha, znajduje się wewnątrz każdej butelki STUMBRAS CENTENARY. Wyselekcjonowane źdźbła pszenicy przycinane ręcznie we właściwym czasie i o odpowiedniej długości są przechowywane w specjalnych podziemiach przez cztery tygodnie, aby stały się neutralne i nie dodawały zapachu ani koloru do wódki.
DISTIL. No 9 powstaje w sposób rzemieślniczy, w małych partiach przy użyciu wyłącznie najlepszej jakości składników: polskiej pszenicy i żyta w starannie dobranych proporcjach oraz krystalicznie czystej wody z ekologicznej krainy mazurskich jezior.\nJak powszechnie wiadomo woda ma ogromny wpływ na smak wódki i aż w 60% decyduje o jej jakości. Woda pochodzi z własnego ujęcia, które podobnie jak źródła wód mineralnych poddawane jest w ciągu roku wielokrotnej kontroli jakości. Większość producentów alkoholi nie robi tego tak często.\nNiezwykle czysty i łagodny smak DISTIL. No 9 osiągany jest dzięki innowacyjnej metodzie czterokrotnej filtracji przy użyciu węgla aktywowanego srebrem.\nProdukcja odbywa się według tradycyjnych receptur w zabytkowym budynku z 1896 roku, który został wpisany na listę zabytków Warmii i Mazur.\nTworzenie tradycyjnych wódek wymaga czasu, cierpliwości, wytrwałości i odrobiny szczęścia. Spośród wielu początkowych prób dopiero 9-ta destylacja okazała się najlepsza, więc wybór nazwy był stosunkowo łatwy.
Jest produkowana od 1928 r. Jej nazwa pochodzi od najwyższej jakości spirytusu luksusowego, gwarantującego łagodność smaku i doskonałą jakość produktu. Potwierdza to 30 medali i trofeów zdobytych na międzynarodowych konkursach. Luksusowa to wódka z żyta i ziemniaków, produkowana zgodnie z definicją Polskiej Wódki.
Wyjątkowa nalewka o subtelnym aromacie, łącząca delikatną słodycz oraz nutę wytrawnej goryczy orzecha włoskiego. Niezwykła głębia smaku tego trunku to wynik unikalnych receptur opartych na starannie wyselekcjonowanych orzechach oraz latach doświadczeń Soplicy.
Wyjątkowa nalewka o subtelnym aromacie, łącząca delikatną słodycz oraz nutę wytrawnej goryczy orzecha włoskiego. Niezwykła głębia smaku tego trunku to wynik unikalnych receptur opartych na starannie wyselekcjonowanych orzechach oraz latach doświadczeń Soplicy.
Soplica Truskawkowa to wyjątkowe połączenie tradycji z najlepszymi owocami prosto z letniego ogrodu. Nalewka ta swój słodki smak zawdzięcza soczystym truskawkom, dojrzewającym w letnim słońcu oraz procesowi spokojnego leżakowania.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.