Siwucha „old style flavoured vodka” to oryginalna, wytrawna wódka smakowa palona, zgodnie z najstarszymi tradycjami polskiego gorzelnictwa. Wyjątkowa dzięki unikalnej recepturze z ekstraktem z tarniny i zbożowym destylatem. Charakteru dopełnia autentyczne opakowanie z oryginalnym korkiem lakowanym ręcznie. Siwucha to wódka dla prawdziwych koneserów.
PURE – to najczystsza wódka z rodziny STUMBRAS VODKA. Produkujemy ją spokojnie, bez pośpiechu – jest to praca wymagająca wiele staranności i cierpliwości. Dokładnie filtrując każdą kroplę, uzyskujemy czysty smak – miękki jak aksamit, nieskazitelny aromat – wyraźny i delikatny, idealną barwę – o przejrzystości kryształu.
Receptury wszystkich wódek smakowych Stumbras zostały stworzone w oparciu o receptury przekazywane z pokolenie na pokolenie. Nieodzownym ich składnikiem są naturalne soki wzbogacone ręcznie wkładanymi kawałkami owoców.
Puszcza Białowieska to od zawsze symbol majestatycznej polskiej natury. Dlatego jesteśmy dumni, że Żubrówka Czarna swój niepowtarzalny smak zawdzięcza właśnie jej bogactwom. Woda, z której powstaje, pochodzi z najczystszych źródeł Puszczy. Doskonały, polski spirytus pszeniczny tworzony jest wyłącznie z najwyższej jakości ziaren. Sama wódka filtrowana jest węglem drzewnym, w który przemieniły się białowieskie dęby.\n\nNasz powód do dumy
Samogon wytwarzany jest ze spirytusu zbożowego naj-wyższej jakości i różni się od dobrego, domowego wyrobu tylko tym, że jego produkcja jest absolutnie legalna. Samogon to połączenie mocy dobrego spirytusu z duchem natury i staropolskiej tradycji. Kompozycję smakową uzupełniają nuty wanilii i dębu, które nadają wódce wyjątkowy i niepowtarzalny charakter.
Żubrówka Czarna Leżakowana czerpie wprost z natury. Jej niepowtarzalny smak to czysta harmonia wody ze źródeł Puszczy Białowieskiej, doskonałego polskiego spirytusu pszenicznego i unikalnego procesu filtracji węglem drzewnym dębowym. Jednak ostateczny charakter nadaje jej proces leżakowania w beczkach z najlepszych gatunków drzew, które oddają swój aromat. Bo wiemy, że charakter kształtuje się z czasem.\n\nNasz powód do dumy
Wódka Ostoya bierze swój początek w Bieszczadach będących ostoją dzikiej natury. Wyjątkowy smak zawdzięcza połączeniu najlepszej jakości pszenicy uprawianej na pełnych słońca bieszczadzkich polach oraz nieskazitelnie czystej wody. Ostoya może się poszczycić prestiżowym znakiem Polska Wódka, który gwarantuje polskie pochodzenie składników, rodzimą produkcję i tradycyjną jakość. Ostoya zyskała też uznanie na świecie. Zdobyła aż 11 medali w prestiżowych konkursach międzynarodowych.\n\nZapach: łagodny, lekki, wyraźnie słodki, z delikatnymi nutami wanilii i cytrusów\nSmak: subtelnie rozgrzewający, pełny i aksamitny, długo pozostająca słodycz skórek z grejpfruta\nFinisz: delikatny, przedłużony, elegancki
Receptury wszystkich wódek smakowych Stumbras zostały stworzone w oparciu o receptury przekazywane z pokolenie na pokolenie. Nieodzownym ich składnikiem są naturalne soki wzbogacone ręcznie wkładanymi kawałkami owoców.
Absolut Kurant jest produkowany wyłącznie z naturalnych esencji smakowych pochodzących ze świeżych składników, nie zawiera cukru. Jej smak jest bogaty w grejpfruty z odrobiną cierpkiej nuty. Szwedzka wódka ABSOLUT niezmiennie od 1879 roku produkowana jest według idei One Source (ang. Jedno Źródło). Oznacza to, że każda kropla tej wyjątkowej wódki powstaje na obszarze otaczającym miasteczko Åhus na południu Szwecji. Jedno Źródło to jeden rodzaj pszenicy ozimej uprawianej na okolicznych żyznych polach, jedno lokalne ujęcie nieskazitelnie czystej wody oraz jedno miejsce destylacji i butelkowania. Dzięki tak starannej, tradycyjnej metodzie produkcji, każda butelka wódki ABSOLUT ma ten sam charakter i smak.
W 1782 roku rodzina Baczewskich uruchomiła pod Lwowem niewielką gorzelnię. W roku 1810 Leopold Baczewski przeniósł ją do Lwowa, a znakomita jakość wyrobów została uhonorowana przez władzę austriackie Godłem Cesarskiego Orła. W 1856 roku szefem firmy został Józef Adam (J.A.) Baczewski, wszechstronnie wykształcony przedsiębiorca - jako jeden z pierwszych w Europie, efektywnie wykorzystał reklamę, a także wprowadził do sprzedaży wódkę w charakterystycznych karafkach. W II Rzeczpospolitej fabryka, pod zarządem Stefana Baczewskiego, święciła największe triumfy. Likiery i wódki eksportowano do wielu krajów Europy, Ameryki i Australii. Potwierdzeniem wyjątkowej jakości okazały się wyniki Londyńskiej Wystawy Spirytusowej w roku 1925 - produkty firmy zdobyły wszystkie możliwe nagrody. Od 1930 roku wyroby firmy J.A. Baczewski wysyłano samolotami do Paryża, Pragi i Wiednia, gdzie firma utworzyła filie. Chociaż w 1939 roku fabryka uległa zniszczeniu, to rodzina Baczewskich kontynuuje tradycję. W niewielkiej wytwórni przy wiedeńskim oddziale, powstaje nadal słynna i nagradzana licznymi medalami ziemniaczana Vodka Monopolowa - „Fondée 1782 Lwów\".
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.