Wyjątkowa nalewka o subtelnym aromacie, łącząca delikatną słodycz oraz nutę wytrawnej goryczy orzecha włoskiego. Niezwykła głębia smaku tego trunku to wynik unikalnych receptur opartych na starannie wyselekcjonowanych orzechach oraz latach doświadczeń Soplicy.
Szwedzka wódka Absolut niezmiennie od 1879 roku produkowana jest według idei One Source (ang. Jedno Źródło). Oznacza to, że każda kropla tej wyjątkowej wódki powstaje na obszarze otaczającym miasteczko Åhus na południu Szwecji. Jedno Źródło to jeden rodzaj pszenicy ozimej uprawianej na okolicznych żyznych polach, jedno lokalne ujęcie nieskazitelnie czystej wody oraz jedno miejsce destylacji i butelkowania. Dzięki tak starannej, tradycyjnej metodzie produkcji, każda butelka wódki Absolut ma ten sam charakter i smak.
Bogaty smak inspirowany pierwszą recepturą Żołądkowej oraz egzotycznymi produktami, które w XIX w. przypływały z Karaibów i innych zamorskich kolonii żaglowymi kliprami.
Bogaty smak inspirowany pierwszą recepturą Żołądkowej oraz egzotycznymi produktami, które w XIX w. przypływały z Karaibów i innych zamorskich kolonii żaglowymi kliprami.
Wódka Jagiełło powstała na cześć wielkiego księcia litewskiego i potomka polskiej dynastii Piastów, Władysława II Jagiełły. Wódka ta jest filtrowana przez filtry z piasku kwarcowego, następnie przez kolumny z węgla brzozowego i ponownie przez filtry z piasku kwarcowego i srebrne filtry. Dodatkowo wódka przepuszczana jest przez złote nici filtru, dzięki czemu nabiera zrównoważonego i harmonijnego słodkiego smaku Po wielostopniowej filtracji, wódka ma doskonałą kompozycję smaku i miękkiego aromatu wraz ze stałą, niezmienną jakością.
DISTIL. No 9 powstaje w sposób rzemieślniczy, w małych partiach przy użyciu wyłącznie najlepszej jakości składników: polskiej pszenicy i żyta w starannie dobranych proporcjach oraz krystalicznie czystej wody z ekologicznej krainy mazurskich jezior.\nJak powszechnie wiadomo woda ma ogromny wpływ na smak wódki i aż w 60% decyduje o jej jakości. Woda pochodzi z własnego ujęcia, które podobnie jak źródła wód mineralnych poddawane jest w ciągu roku wielokrotnej kontroli jakości. Większość producentów alkoholi nie robi tego tak często.\nNiezwykle czysty i łagodny smak DISTIL. No 9 osiągany jest dzięki innowacyjnej metodzie czterokrotnej filtracji przy użyciu węgla aktywowanego srebrem.\nProdukcja odbywa się według tradycyjnych receptur w zabytkowym budynku z 1896 roku, który został wpisany na listę zabytków Warmii i Mazur.\nTworzenie tradycyjnych wódek wymaga czasu, cierpliwości, wytrwałości i odrobiny szczęścia. Spośród wielu początkowych prób dopiero 9-ta destylacja okazała się najlepsza, więc wybór nazwy był stosunkowo łatwy.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.
Doskonała propozycja na prezent zarówno dla miłośników whisky single malt, jak również dla osób rozpoczynających przygodę z tym trunkiem. W zestawie znajdują się trzy niezwykłe whisky single malt produkowane w Speyside, Szkocja. 12-letnia Glenfiddich (700 ml) o delikatnym smaku świeżej gruszki i kremowym aromacie dębu. Glenfiddich Solera Vat (50 ml) jest 15-letnią whisky single malt o charakterystycznym łagodnym smaku z nutą miodu i rodzynek. Ostatnim skarbem ukrytym w zestawie jest 18-letnia Glenfiddich (50 ml), która łączy w sobie bogaty smak suszonych owoców, daktyli, kandyzowanej skórki pomarańczy oraz elegancką nutę dębiny.