Wódka STUMBRAS CENTENARY powstała z okazji uczczenia setnej rocznicy gorzelni STUMBRAS. Jest ucieleśnieniem doświadczenia i wiedzy ekspertów gorzelni STUMBRAS przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Każdy etap produkcji jest dokładnie sprawdzany, aby zapewnić najwyższą jakość. Kłos pszenicy, który uosabia jej ducha, znajduje się wewnątrz każdej butelki STUMBRAS CENTENARY. Wyselekcjonowane źdźbła pszenicy przycinane ręcznie we właściwym czasie i o odpowiedniej długości są przechowywane w specjalnych podziemiach przez cztery tygodnie, aby stały się neutralne i nie dodawały zapachu ani koloru do wódki.
Świeży smak dzięki połączeniu czystej wódki i mięty. Orzeźwia jak rześkie powietrze w puszczy Białowieskiej.\n\nOrzeźwiające połączenie czystej wódki i mięty
Puszcza Białowieska to od zawsze symbol majestatycznej polskiej natury. Dlatego jesteśmy dumni, że Żubrówka Czarna swój niepowtarzalny smak zawdzięcza właśnie jej bogactwom. Woda, z której powstaje, pochodzi z najczystszych źródeł Puszczy. Doskonały, polski spirytus pszeniczny tworzony jest wyłącznie z najwyższej jakości ziaren. Sama wódka filtrowana jest węglem drzewnym, w który przemieniły się białowieskie dęby.\n\nNasz powód do dumy
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.