Wódka Ostoya bierze swój początek w Bieszczadach będących ostoją dzikiej natury. Wyjątkowy smak zawdzięcza połączeniu najlepszej jakości pszenicy uprawianej na pełnych słońca bieszczadzkich polach oraz nieskazitelnie czystej wody. Ostoya może się poszczycić prestiżowym znakiem Polska Wódka, który gwarantuje polskie pochodzenie składników, rodzimą produkcję i tradycyjną jakość. Ostoya zyskała też uznanie na świecie. Zdobyła aż 11 medali w prestiżowych konkursach międzynarodowych.\nZapach: łagodny, lekki, wyraźnie słodki, z delikatnymi nutami wanilii i cytrusów\nSmak: subtelnie rozgrzewający, pełny i aksamitny, długo pozostająca słodycz skórek z grejpfruta\nFinisz: delikatny, przedłużony, elegancki
Wódka STUMBRAS CENTENARY powstała z okazji uczczenia setnej rocznicy gorzelni STUMBRAS. Jest ucieleśnieniem doświadczenia i wiedzy ekspertów gorzelni STUMBRAS przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Każdy etap produkcji jest dokładnie sprawdzany, aby zapewnić najwyższą jakość. Kłos pszenicy, który uosabia jej ducha, znajduje się wewnątrz każdej butelki STUMBRAS CENTENARY. Wyselekcjonowane źdźbła pszenicy przycinane ręcznie we właściwym czasie i o odpowiedniej długości są przechowywane w specjalnych podziemiach przez cztery tygodnie, aby stały się neutralne i nie dodawały zapachu ani koloru do wódki.
Harmonia i elegancja w mistrzowskiej formie. 100 destylatów o wieku\ndojrzewania do 30 lat. Oznaczenie wieku kryje się w nazwie pod\nsymbolem X.O – extra old. Bogactwo aromatów, wśród których główną\nrolę gra dąb i czarny pieprz. Smak z silnym i zdecydowanym akcentem.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.