Puszcza Białowieska to od zawsze symbol majestatycznej polskiej natury. Dlatego jesteśmy dumni, że Żubrówka Czarna swój niepowtarzalny smak zawdzięcza właśnie jej bogactwom. Woda, z której powstaje, pochodzi z najczystszych źródeł Puszczy. Doskonały, polski spirytus pszeniczny tworzony jest wyłącznie z najwyższej jakości ziaren. Sama wódka filtrowana jest węglem drzewnym, w który przemieniły się białowieskie dęby.\n\nNasz powód do dumy
Wiśniówka J.A. Baczewski produkowana jest na bazie trzykrotnie destylowanego spirytusu ziemniaczanego.\n\nPrzed Państwem prawdziwy rarytas - legendarna wiśniówka J.A. Baczewski, w przedwojennej Polsce produkowana przez najbardziej znaną i cenioną wytwórnię wódek i likierów, założoną w 1782 roku we Lwowie. Dzisiaj, tak jak dawniej, powstaje wyłącznie z naturalnych składników - starannie dobranej mieszanki wiśni słodkich i kwaśnych oraz trzykrotnie destylowanego spirytusu ziemniaczanego. Wiśniówka Baczewskiego może towarzyszyć kawie lub herbacie, świetnie nadaje się na aperitif, a jej mały kieliszek będzie idealnym zakończeniem każdego obiadu.
Receptury wszystkich wódek smakowych Stumbras zostały stworzone w oparciu o receptury przekazywane z pokolenie na pokolenie. Nieodzownym ich składnikiem są naturalne soki wzbogacone ręcznie wkładanymi kawałkami owoców.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.