Absolut Elyx jest wytwarzany z pszenicy ozimej, pochodzącej z jednego pola okalającego zamek Råbelöf w południowej Szwecji. Sercem procesu produkcji Absolut Elyx jest odrestaurowana miedziana kolumna destylacyjna z 1921 roku. Spośród wszystkich metali to właśnie miedź najlepiej usuwa zanieczyszczenia. Aby nadać wódce unikalny charakter oraz zapewnić najlepszy odbiór walorów organoleptycznych, Absolut Elyx ma idealną moc alkoholu - 42,3%.\nZapach: czysty, bogaty, pełny, lekko anyżkowy, z aromatem świeżego chleba i zbóż\nSmak: łagodny, jedwabiście aksamitny, z silną nutą anyżu, dopełniony posmakiem orzecha i lekkiego ziarna pszenicy\nFinisz: pełny, łagodnie korzenny, ze świeżością orzecha, rozgrzewający
Świeży smak dzięki połączeniu czystej wódki i mięty. Orzeźwia jak rześkie powietrze w puszczy Białowieskiej.\n\nOrzeźwiające połączenie czystej wódki i mięty
Puszcza Białowieska to od zawsze symbol majestatycznej polskiej natury. Dlatego jesteśmy dumni, że Żubrówka Czarna swój niepowtarzalny smak zawdzięcza właśnie jej bogactwom. Woda, z której powstaje, pochodzi z najczystszych źródeł Puszczy. Doskonały, polski spirytus pszeniczny tworzony jest wyłącznie z najwyższej jakości ziaren. Sama wódka filtrowana jest węglem drzewnym, w który przemieniły się białowieskie dęby.\n\nNasz powód do dumy
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.