-
`

Sweet Lab Moscato to lekkie i aromatyczne wino białe o słodkim, owocowym charakterze. Zachwyca jasnozłotą barwą i delikatnym musowaniem. W aromacie dominują nuty brzoskwiń, gruszek, białych kwiatów oraz tropikalnych owoców. W ustach jest świeże, przyjemnie słodkie, z łagodną kwasowością i orzeźwiającym finiszem. Idealne na letnie wieczory lub jako wino deserowe.
Styl: Słodkie, lekkie, owocowe i bardzo pijalne – idealne dla miłośników delikatnych win.
Sugestie kulinarne:
Świetne do owoców, lekkich deserów, serników, sałatek owocowych lub jako aperitif.
Dwunastoletnia whisky stanowiąca doskonały przykład, jak wyjątkowo świeży, cytrusowy, surowy spirytus Aberlour nabiera łagodniejszego smaku dzięki starzeniu w dwóch różnych beczkach. Do dojrzewania stosowane są tradycyjne beczki dębowe i beczki typu butt, by stworzyć subtelnie zrównoważony smak tego wyrafinowanego alkoholu.
Barwa: bursztynowo-złota, z rubinową poświatą
Zapach: delikatny i pełny, z owocowymi nutami czerwonych jabłek
Smak: wysublimowany charakter sherry, zrównoważony posmakiem czekolady, toffi, cynamonu i imbiru
Finisz: rozgrzewający i długi, słodki i lekko korzenny
Ten 12-to letni single malt z destylarni Loch Lomond, która swą nazwę wzięła od pięknego jeziora znajdującego się w pobliżu gorzelni ma głęboko owocowy charakter. Stanowi kompozycję destylatów dojrzewanych w trzech różnych typach beczek: po bourbonie, tzw. refill cask oraz ponownie wypalanych. Takie połączenie oraz kunszt Master Distillera - Michaela Henry nadała tej whisky perfekcyjnej harmonii. Nos to przede wszystkim chrupiące, zielone jabłko, dojrzała gruszka i odświeżające cytrusy ze słodkim, słodowym tłem. W smaku owoce sadu i cytrynowa beza. Akcenty gruszki przechodzą stopniowo przez nuty cytryny, aż do ciasta waniliowego i słodyczy biszkoptów. Finisz delikatnie torfowy.