Cechy wina: chilijskie, z winogron zebranych w winnicach w Valle Central, białe, półwytrawne, orzeźwiające. Doskonałe do lekkich dań, kurczaka, indyka, makaronów, ryżu oraz jako aperitif.
Beronia Rioja Rose powstaje w 100 % z winogron Tempranillo, najpopularniejszego szczepu w Hiszpanii, cenionego na całym świecie. Winogrona są macerowane na zimno przez kilka godzin przed fermentacją dla uzyskania odpowiedniego koloru. Doskonała propozycja w kontekście rosnącego trendu popularności win różowych nie tylko na świcie ale także w Polsce. Wyjątkowe wino z certyfikacją apelacji Rioja gdzie wina różowe należą do rzadkości ale pozostają w zgodzie z ogólnoświatowymi kierunkami rozwoju.
Wino stworzone ze świetnej mieszanki winogron Syrah, Carignan, Grenache i Mourvedre. Intensywny i głęboki rubinowy kolor, nuty przypraw, pieprzu i cynamonu sprawiają, że jest to zrównoważone i niezwykłe wino o bardzo pięknej głębi. Doskonałe do dziczyzny.
Mołdawskie półsłodkie czerwone wino. W nosie przywołuje wiśnie połączone z jagodami, z delikatnym podbiciem cynamonowym. Dobrze zbudowane, miękkie, z owocową końcówką. Podawać do półtwardych serów i smażonego drobiu.
Wino białe, wytrawne, stworzone\nz winogron uprawianych w Central Valley.\nBarwa słomkowożółta z zielonymi refleksami.\nW aromacie dominują owoce tropikalne, takie jak ananas,\nmarakuja ,\ngruszka i nektarynka.\nW smaku świeże, o zbalansowanej kwasowości i miękkim finiszu.\nSerwować schłodzone do temperatury 12\n12°C. Najlepiej smakuje w\ntowarzystwie białych mięs, owoców morza i ryb.
Do stworzenia Double Barrel Shiraz wybierane są najwyższej jakości winogrona. Wina ze szczepu shiraz dojrzewają najpierw w dębowych beczkach, a następnie w beczkach po szkockiej whisky. Jacob\'s Creek Double Barrel to unikalny koncept w świecie win, wyznaczający nowe granice innowacji.\nPodanie: doskonale komponuje się z czerwonym mięsem, a zwłaszcza ze stekiem
Jest to klasyczna mieszanka Bordeaux z Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Posiada ładną ciemnowiśniową barwę. W nosie wyczuwalne dojrzałe ciemne owoce, jagody, czarna porzeczka, wiśnia z subtelną nutą pieprzu. Na podniebieniu ten wyjątkowy kupaż jest harmonijny i zrównoważony, elegancki. Świetne do czerwonych mięs, pieczeni oraz potraw z grilla.
Wino o słomkowej barwie i intensywnym aromacie jasnych owoców z dodatkiem ziół. W ustach świeże, owocowe, z umiarkowaną kwasowością i mineralnym akcentem. Pasuje do dań z ryb i białego mięsa. Podawać schłodzone.
Winifikacja w kadziach z kontrolowaną temperaturą w 20 ° C w celu zachowania świeżości i aromatów odmian. Starzenie na osadzie i mieszanie głównie w kadziach przez 10 do 12 miesięcy. Ładny słomkowy kolor. Bardzo świeży, w nosie dominuje minerał balsamiczny. Uczucie na podniebieniu jest zgodne z nosem. Jest dobra jednorodność z pewną finezją, wyrzeźbionymi aromatami, które pozostawiają przyjemną świeżość w ustach. Rewelacyjnie sprawdzi się jako aperitif lub przy stole. Jest idealnym towarzyszem do ryb morskich lub słodkowodnych, skorupiaków i białych mięs: tadżin z indyka z kurkumą i koprem włoskim, marengo z cielęciny i risotto z owocami morza dodadzą mu uroku.
Wspaniałe wino o pięknym rubinowym kolorze. Charakteryzuje się aromatem czarnej wiśni w połączeniu z lekko korzennymi nutami i umiarkowaną kwasowością. Rewelacyjnie pasuje do pieczonych mięs oraz makaronów.
Delikatne białe wino półsłodkie wyprodukowane z kompozycji ręcznie zbieranych i starannie selekcjonowanych winogron. Charakteryzuje się zbalansowanym smakiem, z wyraźnie zaznaczoną słodyczą. Bukiet zdominowały owoce cytrusowe, owoce tropikalne i miód.
Wino o lśniącym, żółtym kolorze. Aromaty owoców cytrusowych z nutami brzoskwini i kwiatowym tle. W palecie połączenie mineralnej kwasowości ze świeżością i słodyczą. Doskonałe do kwaskowych, pikantnych potraw, takich jak filet białej ryby morskiej w cytrynowym dressingu.
The Macallan 12 YO Double Cask dojrzewa w 2 rodzajach beczek. Najpierw w beczkach po sherry z dębu amerykańskiego, a następnie w beczkach po sherry z dębu europejskiego.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
Wysokiej jakości brandy wytwarzana w piwnicach francuskiego producenta. Jest wynikiem doskonałego zestawienia wybornych wódek francuskich oraz stuletniej tradycji produkcji brandy.