Wino powstałe z kupażu czerwonych winogron pochodzących ze znanej na całym świecie Doliny Róż. Charakteryzuje się aromatem malin i czerwonej porzeczki oraz delikatnym, owocowym smakiem.
Półsłodkie wino na bazie klasycznego szczepu Saperavi, najbardziej rozpoznawalnej\ngruzińskiej odmiany. Wino to ma doskonale wyważony smak i charakteryzuje się\nharmonijnym, lekkim i aksamitnym posmakiem, któremu towarzyszy aromat świeżych\nowoców. Na finiszu na podniebieniu rozgaszcza się przyjemna i delikatna słodycz. Saperavi\njest autochtonicznym szczepem z rejonu Kaukazu, którego nazwa jest dobrze znana\ni rozpoznawalna przez miłośników wina na całym świecie. Saperavi oznacza w języku\ngruzińskim \"barwnik\", od \"sapere\" czyli \"ciemny\". Odznacza się on szczególnie dużą\nzawartością czerwonego barwnika w owocach, co nadaje winu przepięknej barwy.
Drugie wino legendarnego Château Margaux, Pavillon Rouge 2020, to ucieleśnienie klasy i finezji regionu Médoc. Powstałe głównie z odmiany Cabernet Sauvignon, z dodatkiem Merlot, Petit Verdot i Cabernet Franc, odzwierciedla charakter wielkiego terroir pierwszego wzgórza Margaux.
W kieliszku zachwyca głębokim rubinowym kolorem. Bukiet urzeka intensywnym aromatem czarnej porzeczki, dojrzałych wiśni, fiołków i subtelnych nut cedru, tytoniu oraz grafitu. Na podniebieniu wino jest aksamitne, z doskonale zintegrowanymi taninami, imponującą świeżością i długim, eleganckim finiszem. Rok 2020, mimo wyzwań pogodowych, zaowocował winem o wyjątkowej równowadze i potencjale starzenia.
Kolor jest bladoróżowy, z refleksami łososiowymi. W nosie Rosé-de-Loire jest pochlebne, potężne i złożone. Oznakowany małymi czerwonymi owocami (malina, wiśnia), wyraża także aromaty kwiatów i cukierków. Na podniebieniu odpowiednio zrównoważone, kończy się wrażeniem świeżości i lekkości. Znakomicie pasuje do letnich posiłków, quiche z Lotaryngii, potraw z białym mięsem, ryby na zimno oraz sałatek owocowych.
Półwytrawne delikatne wino pochodzące z Południowej Afryki, wytworzone ze szlachetnych\nodmian winogron Ruby Cabernet oraz Cinsault. Odpowiedni dobór winogron pozwala\npoczuć klimat tego wyjątkowego regionu. Dzięki wyrazistym nutom czerwonych owoców\ndające odczucie przyjemności i relaksu. Doskonale zbalansowane, z owocowym i miękkim\nfiniszem.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.