100% szczepu Riesling. Wino o krystalicznym kolorze i cytrusowych zapachach na mineralnym tle ma złożoną strukturę i wyraźną świeżość. Idealnie pasuje do owoców morza, skorupiaków, ryb i kiszonej kapusty.
Wytrawne, intensywne wino o purpurowej barwie. W winnicach położonych wysoko na\nzboczach Andów, chłodne noce zapewniają winogronom świeżość i miękkość. Tropikalne\nciepło pustyni Atakama ochładzane przez przyjemną bryzę znad Pacyfiku daje w pełni\nsoczysty i dojrzały bukiet owocowy. Wyjątkowe Carménere, którego grona zostały\nwyselekcjonowane przez wielokrotnie nagradzanego winemakera Andrew George\'a.
Cechy wina: hiszpańskie, jakościowe z regionu Cariñena w Aragonii w północno-wschodniej części kraju, otrzymane z ręcznie zbieranych winogron, czerwone, wytrawne, o owocowym aromacie (owoce leśne, czerwone wiśnie), z przyprawową nutką wanilii i grzanek (wpływ dojrzewania w dębowej beczce), w smaku pełne, złożone, przyjemne, wykwintne, przez 12 miesięcy dojrzewające w beczkach z dębu amerykańskiego, a następnie przez 2 lata w butelkach, brązowy medal podczas IWSC 2014 (międzynarodowy konkurs w Londynie) Szczepy winogron: garnacha, tempranillo Wyśmienite do czerwonych mięs, dziczyzny, dojrzałych serów
Kolor słomkowo-żółty. Aromat kwiatowy z nutami banana i ananasa. W smaku suche i świeże, z miłym, czystym wykończeniem. Doskonałe do przekąsek, warzyw i ryb.
Piękna, intensywna ciemna szata z fioletowymi refleksami. W nosie dominuje aromat czerwonych owoców i pikantne nuty. Na podniebieniu sprężysty i okrągły atak odsłaniający owoc i głębię. Rewelacyjne do pieczonych mięs oraz potraw z grilla.
Château Calon Ségur 2020 to wino o niezwykłej głębi i strukturze, będące wyrazem klasycznej elegancji apelacji Saint-Estèphe. W roczniku 2020 dominującą rolę gra Cabernet Sauvignon, wspierany przez Merlot, Cabernet Franc i Petit Verdot. Ten wyjątkowy kupaż ukazuje majestatyczny charakter terroir – moc, finezję i doskonałą równowagę.
W nosie intensywne aromaty czarnej porzeczki, śliwki, fiołków i grafitu przeplatają się z nutami cedru, przypraw korzennych i subtelnego dymu. Na podniebieniu wino jest głębokie, pełne i skoncentrowane, z aksamitnymi taninami i wyjątkową świeżością, która zapewnia mu długi potencjał dojrzewania.
Wytrawne wino, które charakteryzuje głęboka, ciemna, wiśniowa szata oraz delikatny, lekki\ni przyjemny bukiet. W ustach jest subtelne i aksamitne. Wyczuwalne aromaty truskawek\ni żurawin z nutami dębu i cynamonu.
Bellamico Montepulciano D’Abruzzo jest winem wykonanym w 100% z winogron Montepulciano w Abruzji. Winogrona zbierane są w połowie października. Wino ukazuje intensywną rubinowo-fioletową barwę. Aromaty dojrzałych czerwonych owoców cudownie przeplatają się z nutami korzennymi delikatnymi przyprawami. W ustach pełne, z dobrą strukturą, miękkim, długotrwałym wykończeniem. Doskonałe do mięs pieczonych, dań z bogatymi sosami, serów i wędlin.
Półsłodkie wino o jasnosłomkowej barwie, wytworzone z wyjątkowego szczepu Macabeo.\nUrzeka aromatami tropikalnych owoców i zielonego jabłka, z delikatnymi nutami miodu\ni mięty w tle. Świeżość zaczyna się w ustach, a słodkie wykończenie daje przyjemność\nz każdego łyku. Polecamy podawać schłodzone.
Cin&Cin Bianco to klasyka włoskiej elegancji Cin&Cin i doskonała baza do najlepszych drinków. Dodaj Schweppes Citrus Mix i wrzuć dwie kostki lodu aby poznać oryginalny smak drink Cin&Cin Fizz.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.