-
`
![](https://lacave.com.pl/5368-large_default/capa-tempranillo-p-wyt-075l.jpg)
Jest nowoczesnym winem, stworzonym specjalnie na potrzeby nowej generacji konsumentów.\n\nWino wytwarzane jest ze szczepu Tempranillo rosnącego w regionie Castilla, co w powiązaniu z najnowszą technologią winifikacji daje eleganckie i ciekawe wino.\n\nWino o intensywnym ciemno czerwonym kolorze połączonym z aromatem owoców jagodowych. Smak wina jest bogaty i soczysty o posmaku owoców i łagodnych tanin. Wino znakomicie pasuje do mięs, zwłaszcza grillowanych czy serów. Można pić je również samodzielnie, ciesząc się jego półwytrawnym smakiem.
Unikalna single grain whisky, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się w destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a zwykle używanych do produkcji whisky zbożowych. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt była wypuszczana tylko okazjonalnie w postaci Single Cask whisky. W nosie świeża i cytrusowa, pełna aromatów dojrzałych gruszek, cytryn i wanilii. W ustach wyrazista i intensywna. Mocno wyczuwalny cynamon, świeżość owoców cytrusowych, kawa, praliny, ciasto z rumem i waniliowy krem. Finisz długi z nutami śliwek i lukrecji. Fascynujący eksperyment, który udał się lepiej niż ktokolwiek mógł przypuszczać.