Białe wino reńskie, o łagodnym, lekkim, półwytrawnym smaku i eleganckim bukiecie. Określane jest jako wino szczególnie wysokiej jakości \"Qualitätswein mit Prädikat”. Doskonałe do przystawek, potraw z drobiu i ryby
Cechy wina: chilijskie, z winogron zbieranych w Valle del Loncomilla na początku marca, białe, wytrawne, o delikatnej żółtej barwie z zielonymi refleksami, świeżym, intensywnym aromacie (biała porzeczka, świeże zioła, limonka), w smaku zdecydowane, zrównoważone, mięsiste, orzeźwiające, o długim i przyjemnym zakończeniu Szczepy winogron: 100% sauvignon blanc Doskonałe jako aperitif, do ryb, owoców morza, sałatek, białych mięs i pieczonego drobiu
Czerwone wino wytrawne\nstworzone z gron szczepów\nGarnacha (85%) i Syrah (15%)\npochodzących z wrześniowych\nzbiorów.\nWino powstałe w apelacji D.O.P.\nCariñena.\nGłęboka, rubinowa barwa\nz granatowymi refleksami,\nintensywny aromat leśnych\nowoców.\nWino gładkie i zbalansowane,\no łagodnych taninach.\nDoskonale pasuje do serów,\ndań z grzybów i ryżu, tłustych\nryb oraz białego mięsa.\nSerwować w temperaturze\n8\n10 C.
Gleba jest zbudowana z wapienia i gliny, a winogrona wybiera się z najlepszych i starych winorośli. Orientacja południowa i południowo-wschodnia. Produkcja tego pierwszorzędnego różowego wina jest pełna tajemnic. Rozpoczyna się wyborem najlepszych winnic, na których na specjalnym terroir rosną najsilniejsze winorośle. Następnie zapewnia się, że każde winogrono jest starannie zbierane i gdy jest w pełni dojrzałe. Po zbiorach zadaniem enologa jest stworzenie subtelnej harmonii aromatów z nie mniej niż 5 różnych win, z których każde ma inne właściwości sensoryczne. A cała wiedza i doświadczenie spływa do tej limitowanej edycji tylko 12 000 butelek! Winifikacja w zbiornikach ze stali nierdzewnej z kontrolowaną temperaturą jest wynikiem sypkiego soku, imponującego wina o wyraźnej świeżości, prawie nieskończonej długości i wspaniałej owocowości z nutą drewna. Pasuje do kuchni egzotycznej i azjatyckiej, z owocami morza, rybami i sałatkami oraz na aperitif.
Wytrawne wino o rubinowo czerwonym kolorze, intensywny, ale delikatny aromat czerwonych owoców i wiśni z jasnymi tonami kawy, w smaku dominuje percepcja dojrzałych owoców. Wino o bardzo dobrej budowie i długim owocowym pikantnym posmaku.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.