Półwytrawne wino o gruzińskim rodowodzie. Powstało z klasycznego szczepy Saperavi,\ntypowego dla gruzińskiego winiarstwa. Charakteryzują je wyraźne akcenty kwiatowoowocowe\nw sukni w kolorze ciemnego granatu. Harmonijny smak z delikatną wytrawnością\ni przyjemnym posmakiem. Wino wyraziste i pełne gruzińskiego temperamentu. Saperavi jest\nautochtonicznym szczepem z rejonu Kaukazu, którego nazwa jest dobrze znana\ni rozpoznawalna przez miłośników wina na całym świecie. Saperavi oznacza w języku\ngruzińskim \"barwnik\", od \"sapere\" czyli \"ciemny\". Odznacza się on szczególnie dużą\nzawartością czerwonego barwnika w owocach, co nadaje winu przepięknej barwy.
Kolor jasny, intensywny z fioletowymi refleksami. W smaku wyczuwalne śliwki, wiśnie,, porzeczki, delikatne przyprawy oraz nutę kakao i wanilii. Niezwykle pełne, dobrze zharmonizowane. Idealny towarzysz grilla, serów i kuchni śródziemnomorskiej.
Włoskie białe wino półwytrawne o cytrynowej barwie i nosie pełnym aromatów owoców tropikalnych i skórki chleba. W ustach smaczne i rześkie, o przyjemnym owocowym posmaku. Podawać do sałatek, białych mięs, ryb, owoców morza.
Wysokiej jakości wino gronowe przygotowane z wyselekcjonowanych winogron szczepu Cabernet Sauvignon uprawianych w południowej Mołdawii w regionie o unikalnym mikroklimacie. Wino o intensywnym ciemnorubinowym kolorze. Posiada bogaty, pełny smak i aromat typowy dla tego szczepu winnego z tonami fiołka. Polecane do picia jako aperitif, a także do owoców i deserów.
Riserva ze szczepu Primitivo di Manduria D.O.C z dojrzałych owoców odmianowych. Na podniebieniu wyróżnia się trwałą strukturą i równowagą między miękkimi taninami a kwasowością. Swietne Wino do wszelkich mięs, szczególnie z grilla. Idealne do dojrzałych twardych serów.
Kolor cytryny z zielonkawymi tonami. Aromat tropikalnych owoców z nutami kwiatowymi. W smaku owocowe, świeże z trwałym zakończeniem. Doskonałe ze skorupiakami, pieczoną rybą, grillowanym białym mięsem. Podawać w temperaturze 8º C.
Mieszanka (blend) whiskey słodowej potrójnie destylowanej z lżejszymi whisky zbożowymi z Irlandii. Whiskey z bogatym, charakterystycznym smakiem świeżych owoców i wanilii. Posiada lekki owocowy i korzenny aromat oraz delikatnie rozgrzewający miodowy finisz.
The Famous Grouse jest kompozycją bardzo esencjonalnych whisky słodowych oraz wyjątkowo łagodnych whisky zbożowych. Efektem takiego połączenia jest znakomicie harmonijna whisky o gładkim i delikatnym smaku karmelu z subtelnymi nutami przypraw korzennych.\nMarka The Famous Grouse jest znana w ponad 100 krajach na całym świecie przede wszystkim jako idealna propozycja dla osób preferujących tradycyjne smaki Szkocji.
Jägermeister powstaje według sekretnej receptury. 56 starannie dobranych ziół, zbóż, owoców i korzeni poddawanych jest łagodnej maceracji. Następnie likier powoli dojrzewa w dębowych beczkach, zyskując swój wyrazisty charakter. To właśnie tradycyjnemu procesowi produkcji Jägermeister zawdzięcza bogaty i zrównoważony smak.